manowar Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 @Dario - jak nie starczy to podziękuję - chciałem warzyć korzystając z długiego weekendu - będzie na sucharkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 jak by ktoś chętny był to będzie trochę gęstwy po Safbrew Abbaye (suchary ) po 10 i 18 blg osobiście warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoNick Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 [Wrocław] Przyjmę gęstwę do saisona, nie pali się, mogę poczekać z 2/3 tygodnie z warzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASKÓŁ Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Poszukuję gęstwy do lagerów, albo jakieś dolniaki na terenie Warszawy. Ktoś coŚ ma na zbyciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vip Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Mogę podzielić się gęstwą FM20 Białe walonki. 2 zbiór po witbierze 12blg. Mogę podwieźć ją do Krakowa. Chętne przyjmę jakąś gęstwę do pszeniczniaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Szukam czegoś do pilsa, jakiś dolniak po prostu. Kraków i okolice! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vip Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Jutro jadę do Wrocławia więc tak jak pisałem wyżej jeśli ktoś jest chętny na Białe walonki to mogę zabrać se sobą słoiczek. Tym samym chętnie przyjmę gęstwę do pszeniczniaka (najchętniej FM41 gwoździe i banany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Oddam gęstwę Wyeast 1272 American Ale II - drożdże przerobiły APA 12blg, 2 x AIPA 15,2 blg. Odbiór w Katowicach. Edytowane 13 Czerwca 2015 przez PawelH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altrus Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Ma może ktoś coś do belgów w Warszawie? Ja do zaoferowania mam niestety tylko gęstwę po Classic Belgian Witbier Gozdawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pancho Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Poszukuje gęstwy dolniaków nadających się do portera bałtyckiego z okolic Chorzowa. Sam będę miał do oddania gęstwe Fernebtis sasbrew WB-06, które przerobiły po raz pierwszy waizena 12,5 Blg. Drożdże będą zbierane w poniedziałek/wtorek. Edytowane 21 Czerwca 2015 przez ModyCHOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 A jak się robi portera bałtyckiego z okolic Chorzowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pancho Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 22 Blg, warka 12l. Będzie to pierwszy porter - taki testowy - dlatego warka mniejsza. W piwnicy mam między 14-16 °C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Będzie to pierwszy porter W piwnicy mam między 14-16 °C to temperatury dobre dla ale, na dolną fermentację już chyba za wysokie więc może masz na myśli jakiś porter angielski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogo Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 A jak się robi portera bałtyckiego z okolic Chorzowa? Chyba będzie musiał użyć wody z kranu i odpowiednio dosolić, bo aby nabrać z Bałtyku, to trochę będzie daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-julian- Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Czy miałby ktoś trochę gęstwy do witbiera? Chciałbym uwarzyć pierwszego, a nie mam mieszadła i nigdy nie używałem płynnych. Okolice Jarosławia, czy Rzeszowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golt Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Poszukuję drożdży górnej fermentacji, najlepiej gęstwę jakiegoś szczepu belgijskiego lub wyspiarskiego od piwowarów z Legnicy i okolic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciu11 Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Z chęcią przygarnął bym gęstwę do pszenicy - niestety w grę wchodzi tylko wysyłka - da się tak? W grę wchodzi też Session Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowdi Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Jakby ktoś potrzebował to posiadam dwie gęstwy do oddania, obie zbierane po burzliwej: 1) Zebrana 22.05, po S-04, jedyne piwo jakie przerobiły to Coffee Milk Stout. Pierwsza zebrana gęstwa, nie miałem czasu na wykorzystanie jej, dlatego stoi ponad miesiąc. Pachnie IMO dobrze. 2) Zebrana przed chwilą, tj. 09.07, po US-05, które przerobiły również tylko jedno piwo: Mandarina Pale Ale. Zebrałem je z pół godziny temu, więc ciężko powiedzieć czy mają się dobrze. A oto ich ilości, kolejno: Nie przemywałem ich, po prostu zebrałem i tak sobie leżą w lodówce. Miejsce odbioru: Gliwice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arczi_901 Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Witam, Warszawa. Oddam gęstwę. FM-Klasztorne Medytacje 2pok FM Grodzisz 2pok Piwkiem własnego wyrobu nie pogardzę( gdyby ktoś miał dużo na stanie ) Kto pierwszy na PW ten lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Mam do oddania dwie gęstwy: FM51 Grodzie Dębowe - po dwóch piwach - klasyczne Grodziskie i Wędzony FES 15,8Blg (zebrane 11.07) FM26 Belgijskie Pagórki - po dwóch piwach - Witbirze 11,5Blg i Rosanke 12,4Blg (zebrane 5.07 około 250ml) Miejsce odbioru - Warszawa Mokotów Stegny Edytowane 12 Lipca 2015 przez Szalas85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indianin666 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Czy ktoś z Warszawy miałby do odstąpienia gęstwę do pszeniczniaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pancho Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Odstąpię gęstwę Fermentis Mobile - FM51 Grodzie dębowe. Przerobiły 25L Grodziskiego 7,7Blg, dziś zbierane przy przelewaniu na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemuzz Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Gęstwa wyeast weihenstephan 3068 do odebrania w Chrzanowie. Drożdże przepracowały dwa weizeny 12,5blg. Zbiór dzisiejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quba16 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Do oddania dwie gęstwy do odbioru w Teresinie (40 km na zachód od Warszawy, pomiędzy Błoniem a Sochaczewem): Fermentum Mobile Odkrycie sezonu po Saisonie (z zeszłego tygodnia)Fermentum Mobile Gwoździe i banany po Weizenie (będę zlewał na cichą w tym tygodniu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greczek Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Wrocław Oddam gęstwę FM10 "O czym szumią wierzby", przerobiły tylko Premium Bitter 12 BLG, 25 litrów. Drożdże były dodane jako starter 1,2 L. Zebrane dzisiaj (28.07.2015). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się