Konstoi Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Witam Ma ktos gęste lub drożdże do pszenicy we wrocławiu ? 48h mineło i moje nie wystartowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Witam Ma ktos gęste lub drożdże do pszenicy we wrocławiu ? 48h mineło i moje nie wystartowały Mam sucharki, ew. jeszcze jakieś belgijskie albo saison Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Lipca 2017 przez tauruss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisz Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Cześć Czy ktoś ma może gęstwę Kveików? Chętnie wezmę, w zamian dam moje piwka Jarocin, Kalisz, Poznań. Pozdrawiam Witek Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Czy ktoś ma może gęstwę Kveików? Chętnie wezmę, w zamian dam moje piwka [...] Poznań.Przypomnij się prywatną wiadomością za tydzień +1 dzień. Powinna być do wzięcia FM53 z Maltańskich. Edytowane 9 Lipca 2017 przez zasada Wisz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisz Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Super, dziękuję bardzo Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Może ma ktoś w Łodzi Białe Walonki albo coś podobnego do witka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nidzwiadekk Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Wrocław Jutro wolny dzień więc mogę coś uwarzyć . Szukam gęstwy do piwka w stylu IPA, APA ale nie koniecznie.... do pszenicy też mogą być wieadomość w Priv. Edytowane 10 Lipca 2017 przez nidzwiadekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwer Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Witam, szukam gęstwy z drożdży lubiących wysokie temperatury - Warszawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy ĄĘ Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Słupsk. Dla znajomej spoza forum poszukuję sensownej gęstwy do west coast IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackStyle Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Oddam w dobre ręce Kveik z FM - Warszawa. Gęstwa zebraną 20.07 po 3 warkach (12-13 blg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nidzwiadekk Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 (edytowane) Wrocław Szukam gęstwy, mogą być suchary US-04, US-05 uwarzyłem stouta i wyszło 17BLG z wyliczonych 15blg, jedna paczka sucharów chyba nie uciągnie 26litrów? Edytowane 25 Lipca 2017 przez nidzwiadekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwna Strefa Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Jak i kiedy zadałeś suchary? Ja bym się nie martwił o te 17 BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nidzwiadekk Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Jak i kiedy zadałeś suchary? Ja bym się nie martwił o te 17 BLG [/quoteJeszcze nie zadałem drożdży,brzeczka sie chlodzi narazie. Miałeś juz doświadczenie z taka ilością przyszłego piwa z takim blg?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwna Strefa Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Uwodnij drożdże, daj im trochę brzeczki. Po 3-4h wlej całość do fermentatora. Fermentator w temp. pokojowej i wszystko ruszy w 24h. Fermentacja ruszy to do 18 stopni wrzucasz fermentator i czekasz ze zlaniem 7-14 dni na cichą. Koniec offtopaaaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelW Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Wrocław Szukam gęstwy, mogą być suchary US-04, US-05 uwarzyłem stouta i wyszło 17BLG z wyliczonych 15blg, jedna paczka sucharów chyba nie uciągnie 26litrów? Wiem ze to nie musi byc wykladnik, ale mi US-05 AIPA 16blg ruszylo po 18h warke 25 litrow w ok. 20°C. Zaprawde moc w sucharach silna jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Wrocław Szukam gęstwy, mogą być suchary US-04, US-05 uwarzyłem stouta i wyszło 17BLG z wyliczonych 15blg, jedna paczka sucharów chyba nie uciągnie 26litrów? Wiem ze to nie musi byc wykladnik, ale mi US-05 AIPA 16blg ruszylo po 18h warke 25 litrow w ok. 20°C. Zaprawde moc w sucharach silna jest To i bez zadania drożdży w końcu samo ruszy, ale chyba nie o tym jest ten temat. Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Fermentacja ruszy to do 18 stopni wrzucasz fermentator i czekasz ze zlaniem 7-14 dni na cichą. Koniec offtopaaaaa Takimi radami raczej nie psuj nam forum... Przepraszam za offtop. bart3q i nidzwiadekk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 US-05 AIPA 16blg ruszylo po 18h warke 25 litrow w ok. 20°C. Tu też trochę za ciepło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darth_y2k Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Przygarnę / kupię gęstwę lub niewykorzystaną (ale w dacie) nową fiolkę: Lochristi Brettanomyces Blend z THE YEAST BAY. Nie musi być teraz, bo właśnie ruszam na wakacje. Ale w sierpniu jak najbardziej. Kupiłbym w sklepie, ale z tego co widzę, to obecnie nikt nie ma tego w ofercie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Przygarnę / kupię gęstwę lub niewykorzystaną (ale w dacie) nową fiolkę: Lochristi Brettanomyces Blend z THE YEAST BAY. Nie musi być teraz, bo właśnie ruszam na wakacje. Ale w sierpniu jak najbardziej. Kupiłbym w sklepie, ale z tego co widzę, to obecnie nikt nie ma tego w ofercie. Pisz do sklepów. Mała szansa że ktoś będzie miał na sprzedaż. Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilhamek Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Oddam gęstwę w środę - Lublin. Co prawda z sucharów ale pierwsze pokolenie - US-05. U mnie ruszyły bardzo szybko za przysługę w pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Czy ma ktoś gęstwę z gwoździ i bananów lub innych fajnych drożdży do weizena we Wrocławiu? Chętnie przygarnę taką w zamian za jakieś piwko domowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nidzwiadekk Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Oddam gęstwy zebrane 06/08/2017 WROCŁAW 1. Belle Saison- drugi zbiór 2. Mangrove Jack's M44- pierwszy zbiór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilhamek Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Lublin Szukam gestwy do imperialnego india pale ale, im świeższa tym lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Łódź, Przygarnę gęstwę do pszenicy lub belga. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi