dziadek Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Jaka miłość wśród piwowarów,nawet w rodzeństwie takiej nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Jaka miłość wśród piwowarów,nawet w rodzeństwie takiej nie ma. No wiadomo to przecież od lat że z rodziną to najlepiej na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Dzisiaj napełniłem po raz pierwszy trzy kegi/30l/ piwem-poszło w ciągu piętnastu minutach,super sprawa.Koniec z myciem,odkażaniem,napełnianiem,kapslowaniem itd. butelek, w keg a potem do kufelka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Dzisiaj napełniłem po raz pierwszy trzy kegi/30l/ piwem-poszło w ciągu piętnastu minutach,super sprawa.Koniec z myciem,odkażaniem,napełnianiem,kapslowaniem itd. butelek, w keg a potem do kufelka. Ja za to Dziadku pomęczę się z butelkami właśnie przed chwilą je przytargałem od josefika. Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Dzisiaj napełniłem po raz pierwszy trzy kegi/30l/ piwem-poszło w ciągu piętnastu minutach,super sprawa.Koniec z myciem,odkażaniem,napełnianiem,kapslowaniem itd. butelek, w keg a potem do kufelka. No chyba te kegi będziesz mył, odkażał i napełniał, a potem i opróżniał więc wychodzi prawie tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No nie zupełnie to samo wychodzi. Nie ma szwendających się wszędzie butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No nie zupełnie to samo wychodzi. Nie ma szwendających się wszędzie butelek. To wiem, o ile ich brak w browarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Keg jest szczelnie zamknięty i ma ciągle CO2 więc jest go trudno zakazić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 I zawsze można w nim zagotować parę litrów wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No chyba że pędzisz bimber. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Myślałem o skutecznym odkażeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Odkażanie-wystarczy wlać ciepły roztwór OXI ,zamieszać i po kilku minutach wycisnąć za pomocą CO2 i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 (edytowane) Sposób na napełnianie kega.Foto w galerii. Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez dziadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Pierwsze zdjęcie w galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 niby zdjęcia są wgrane, ale jakoś nie da się ich zobaczyć... Sprawdź Dziadek czy album jest dostępny dla wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Widzę tylko fotkę z chłodnicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Widzę tylko fotkę z chłodnicą. Dziadek ma album na hasło Dziadku - mam je zdjąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Proszę zobaczyć teraz,jak nie ma to proszę elroya o zdjęcie hasła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 teraz widać. A nie zastanawiałeś się żeby zrobić sobie do leżakowania zbiornik ciśnieniowy? potem napełnienie kega polegałoby tylko na powolnym przetoczeniu pod wpływem ciśnienia i piwo od razu by było nagazowane i gotowe do wyszynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 (edytowane) Leżakowanie może być w kegach.Zbiornik ciśnieniowy musiałbym kupić ,dodatkowy koszt a kegi i tak muszę dokupić.Trochę wszedłem z moim zdjęciem w ciąg zdjęć z Wisły.Przepraszam. Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez dziadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam. W mojej głowicy jest zawór zwrotny który nie pozwala na wlewanie piwa tym otworem. Wyciągnąłeś zabezpieczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 A da radę zrobić to grawitacyjnie, bez pompki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam Grzesiu.Zawór zwrotny trzeba wyciągnąć i silikonowy zaworek od gazu.Można nalewać grawitacyjnie przez lejek,ale piwo już ma kontakt z powietrzem i szybciej o zakażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Grawitacyjnie, ale bez lejka, zasysanie wężykiem od gazu. Widzę że musi się dać. Dzięki za udostępnienie fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi