Jump to content

Gar - szeroki czy wąski?


coder

Recommended Posts

Tak na logikę i praktykę szeroki do zacierania- po prostu łatwiej mieszać. Do gotowania z chmielem to może faktycznie wąski bo mniej wyparuje, mniejsze straty. JK

Link to comment
Share on other sites

Chyba się wyjasniło - lepszy jest szeroki. Do zacierania - bo łatwiej mieszać i mniejsza różnica temperatur, do filtracji - bo cieńsze złoże i nie będzie się zatykać, do gotowania - bo większa powierzchnia grzewcza, a jak za bardzo paruje, to mozna częściowo zakryć pokrywką.

Browary przemysłowe też preferują taką konstrukcję.

 

P.S. Jakbyście widzieli gdzieś ciekawy garnek z nierdzewki 50L, zapodajcie link.

Link to comment
Share on other sites

Bastra.pl oni mają różne gary z nierdzewki. Czy akurat 50 l to nie wiem. Można sprawdzić na stronie lub najlepiej zapytać. Z tego co wiem załatwiają indywidualne zamówienia. O ceny strach pytać. JK

Link to comment
Share on other sites

Ostatni widziałem reklamówką MAKRO mają różnej wielkości gary i pokrywki z nierdzewki. Jest jakaś promocja, ale na ceny nie zwracałem uwagi. JK

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.