Skocz do zawartości

Gar - szeroki czy wąski?


coder

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba się wyjasniło - lepszy jest szeroki. Do zacierania - bo łatwiej mieszać i mniejsza różnica temperatur, do filtracji - bo cieńsze złoże i nie będzie się zatykać, do gotowania - bo większa powierzchnia grzewcza, a jak za bardzo paruje, to mozna częściowo zakryć pokrywką.

Browary przemysłowe też preferują taką konstrukcję.

 

P.S. Jakbyście widzieli gdzieś ciekawy garnek z nierdzewki 50L, zapodajcie link.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bastra.pl oni mają różne gary z nierdzewki. Czy akurat 50 l to nie wiem. Można sprawdzić na stronie lub najlepiej zapytać. Z tego co wiem załatwiają indywidualne zamówienia. O ceny strach pytać. JK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bastra.pl oni mają różne gary z nierdzewki. Czy akurat 50 l to nie wiem. Można sprawdzić na stronie lub najlepiej zapytać. Z tego co wiem załatwiają indywidualne zamówienia. O ceny strach pytać. JK

Nie trzeba pytać, linkują do swojego sklepu. Cena stawia resztkę włosów dęba :cool:

 

( http://www.gastrosilesia.pl/go/_info/?id=2763 )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.