coder Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Macie jakieś przemyślenia co do optymalnego kształtu garnka? Wydaje się, że do zacierania lepszy byłby szeroki, a do chmielenia? Chyba raczej wąski i wysoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 A na co by to miało mieć wpływ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 A na co by to miało mieć wpływ? Rozkład temperaturowy ? Hmm - sam nie wiem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Tak na logikę i praktykę szeroki do zacierania- po prostu łatwiej mieszać. Do gotowania z chmielem to może faktycznie wąski bo mniej wyparuje, mniejsze straty. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Chyba się wyjasniło - lepszy jest szeroki. Do zacierania - bo łatwiej mieszać i mniejsza różnica temperatur, do filtracji - bo cieńsze złoże i nie będzie się zatykać, do gotowania - bo większa powierzchnia grzewcza, a jak za bardzo paruje, to mozna częściowo zakryć pokrywką. Browary przemysłowe też preferują taką konstrukcję. P.S. Jakbyście widzieli gdzieś ciekawy garnek z nierdzewki 50L, zapodajcie link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Bastra.pl oni mają różne gary z nierdzewki. Czy akurat 50 l to nie wiem. Można sprawdzić na stronie lub najlepiej zapytać. Z tego co wiem załatwiają indywidualne zamówienia. O ceny strach pytać. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wypij Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Bastra.pl oni mają różne gary z nierdzewki. Czy akurat 50 l to nie wiem. Można sprawdzić na stronie lub najlepiej zapytać. Z tego co wiem załatwiają indywidualne zamówienia. O ceny strach pytać. JK Nie trzeba pytać, linkują do swojego sklepu. Cena stawia resztkę włosów dęba ( http://www.gastrosilesia.pl/go/_info/?id=2763 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Ostatni widziałem reklamówką MAKRO mają różnej wielkości gary i pokrywki z nierdzewki. Jest jakaś promocja, ale na ceny nie zwracałem uwagi. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi