wena Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Do 5 listopada to tylko akces, czy już wysyłka piwa do Ciebie ELROY na wspólną wysyłkę. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Do 5 listopada to tylko akces, czy już wysyłka piwa do Ciebie ELROY na wspólną wysyłkę. JK Akces. Wszelakie sprawy wysyłek oczywiście później, o czym będę informował. Aktualna lista wenagerdzio thobeta coder anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Dopisuję się do listy Ktoś jeszcze chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seta Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) Dobra... Wejdę ale tylko w "open" lub/i weizen. Pilsa nie zdążę... PS Szkoda, że aż 6 butelek. Wysłałbym coś lepszejszego... Edytowane 4 Listopada 2008 przez Seta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 No to jestem frajer bo na konkursy staram sie wysyłać zawsze coś lepszego. Seta masz rację to lepsze trzeba samemu wypić. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Wysyłać na konkurs jakieś średniaki to też się mija z celem uważam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Wysyłać na konkurs jakieś średniaki to też się mija z celem uważam. Może się nie kapną Ja chyba sobie odpuszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Na razie się deklaruję, ale jutro dam konkretną odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 No KOPYR co TY. Chyba nie powiesz, że masz same średniaki. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 No KOPYR co TY. Chyba nie powiesz, że masz same średniaki. JK W kategoriach regularnych nie mam aktualnie nic konkretnego i to jeszcze w ilości 6 butelek. Zaś kategoria open, to jak mi się wydaje jakiś konkurs pocieszenia, żeby tego inaczej nie nazwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Ja już kiedyś napisałem, że ocena kategorii open jest trochę trudna bo co oceniać. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seta Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Pozwolicie, że coś odpowiem. Czy może nie trzeba? Chyba dobrze się bawicie... Krótko. Warzę od roku. Warki z tego sezonu są niedoleżakowane. Warki z zeszłego są w dużej mierze wypite (6 butelek to dla mnie problem). Nie startowałem dotąd w konkursach. W tym roku zamierzam. Nie po to by wygrać i okryć się chwałą.Tylko po to by dowiedzieć się od obiektywnego źródła jak daleko jestem od doświadczeń takich wyjadaczy jak Wena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Pozwolicie, że coś odpowiem. Czy może nie trzeba? Chyba dobrze się bawicie... Oj Seta, Seta, po co ten sarkazm. Ja mam nadzieję, że wszyscy się tu dobrze bawimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Mili Państwo Na konkurs w Pradze wyjadą piwa następujących piwowarów doriwena gerdzio thobeta coder anteks oraz pieron który nam potwierdzi niebawem. Jutro info na głównej stronie Dori - prosiłbym bardzo o zapytanie Honzy czy adres: Pivovar Kocour Varnsdorf Rumburská 1920 497 47 Varnsdorf Czechy. Jest na 100% aktualny. Jutro/pojutrze podam harmonogram całej operacji przesłania piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 SETA nie chciałem Cię urazić. Ale wydje mi się, że konkursy są po to by w nich zwyciężać. Nie zawsze się to udaje, ale na tym to polega. Tak jak napisał ELROY średniaków nie ma sensu wysyłać. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Na razie się deklaruję, ale jutro dam konkretną odpowiedz. Dobra-wyślę. Piwo ma jakieś dziwne smaczki, ale to co w pszenicy jest więc i wysyłam z ciekawości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Myślę, że jutro Dori przekaże nam na forum informacje jakie mają się znaleźć w przesyłce z piwem (wymóg organizatora). Po tym fakcie każdy z Was otrzyma na PW adres na który będę prosił o wysłanie piw. edit: no chyba, że się uda dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Adres do wysyłki: Honza Kocka Pivovar Kocour Varnsdorf Rumburska 1920 407 47 Varnsdorf Czech Republic, Europe Do próbek trzeba dołączyć etykietki z następującymi informacjami: Imię i nazwisko, adres oraz kategoria do jakiej wystawiamy piwo co do ostatecznego terminu wysyłki to wysłałam zapytanie do Honzy, ale chyba mamy troszkę czasu, gdyż piwa można nawet przynieść osobiście tuż przed konkursem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Wysłałem Wam na maila (tego którego macie zarejestrowanego na forum) niezbędne informacje. Czekam Więc na przesyłki i nie zwlekajcie z nimi na ostatnią chwilę, w końcu czekać będziemy na każdego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Jeszcze jedna mała prośba: w kategorii open również proszę określić jaki to styl piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Wysłałem Wam na maila (tego którego macie zarejestrowanego na forum) niezbędne informacje. Czekam Więc na przesyłki i nie zwlekajcie z nimi na ostatnią chwilę, w końcu czekać będziemy na każdego Mam 2 fajne piwa na cichej, ale widzę, że już nie zdążą dojść... Trudno, zostają tylko 3 tegoroczne do wyboru; żadne z nich nie jest powalające, ale coś tam wybiorę. Mam na jutro umówione konsylium wybitnych piwoszy, piwa zostaną poddane wnikliwej ocenie i jedno zostanie zakwalifikowane do konkursu, postaram się je wysłać w przyszłym tygodniu. Jak mi się uda to zgrabnie spakować, to podeślę Ci parę do degustacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Jak mi się uda to zgrabnie spakować, to podeślę Ci parę do degustacji. Pakuj Waszmość zgrabnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Info z ostatniej chwili. Kolega Tomek (thobeta) miał przypadek losowy z swoją warką konkursową i mamy jedno miejsce wolne. Czas do końca weekendu. Kto pierwszy ten lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Info z ostatniej chwili. Kolega Tomek (thobeta) miał przypadek losowy z swoją warką konkursową i mamy jedno miejsce wolne. Czas do końca weekendu. Kto pierwszy ten lepszy Thobeta: jeżeli piwo zostało Ci tylko w kegu, możesz go zabutelkować z kega, tu jest dokładny opis jak to zrobić. http://www.homebrewtalk.com/f35/we-no-need-no-stinking-beer-gun-24678/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapajak Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Nie znam na tyle czeskiego, ale według informacji na stronie organizatora te 6 próbek to chyba oznacza, że tyle różnych próbek od różnych piwowarów musi być zgłoszonych, aby konkurs w danej kategorii się odbył. Jeśli próbek będzie mniej to te piwa zostaną dołączone do kategorii "OPEN". Natomiast jeden piwowar może wystawić próbkę piwa o dowolnej pojemności a nie w ilości 6 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi