Gość franc Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Panowie a gdzie kupić oringi? To muszą być jakieś dopuszczone do obrotu w spożywce? Czy takie zwykłe maszynowe jak to przy różnego typu urządzeniach są też mogą być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Ten gość ma: http://allegro.pl/keg-pepsi-zestaw-regeneracyjny-komplet-o-ringow-i3794153935.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Dzięki już kupiłem. A co do reszty pytania: "To muszą być jakieś dopuszczone do obrotu w spożywce? Czy takie zwykłe maszynowe jak to przy różnego typu urządzeniach są też mogą być?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Ja mam od markerów paintballowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Kupiłem te oringi co mi kolega polecił na allegro i wtopa ! One są za małe ! Dekiel przepuszcza końcówki nie doszczelnione gaz pita jak się da i gdzie się da czysta, patologia ! Dobrze że nie wywaliłem starych. No ale gdzie kupić pewne oringi? I potrzebowałbym oryginalne miary tych oringów. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez franc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Pamiętam że gdzieś podawałem wymiary, poszukaj, bo sam nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Szukam szukam i nic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Jakiego masz kega? Kegi pepsi są 2 rodzaje. Coś mi nie pasi, bo brałem towar od gostka i było git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 a jak je rozróżniasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 wysokością, co prawda nie wiem jakie są wieko i zaworki, nie wiem czy takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) http://www.browar.biz/forum/showpost.php?p=984997&postcount=17 http://www.piwo.org/topic/5006-o-ring-do-keg-po-pepsi/#entry102478 http://www.piwo.org/topic/10340-wymiary-o-ringow-cornellius-keg-pepsi/ Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Małe spostrzeżenie, ale bardzo ważne! Krany mają tuż za wylewką mały otworek odpowietrzający. Trzeba pilnować żeby się nie zatkał, bo inaczej jest lag po zamknięciu kranu, czyli to co jest we wylewce spływa później niekoniecznie do kufla. Po zatkaniu odpowietrznika jest jeszcze jeden mankament czyli piwo wychodzi przez oring na śrubie frontowej i się robi "mazut". Poza mechanicznym dbaniem o drożność odpowietrznika odkryłem jeszcze sposób płukania podczas sterylizacji instalacji. Trzeba palcem zatkać wylewkę i otworzyć kran do połowy. Wtedy bardzo ładnie się płucze. Otwarcie kranu na max zamyka przepływ przez otwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) jakie wymiary ma keg pepsi ? średnica i wysokość dzięki Edytowane 20 Lutego 2014 przez Polo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Szerokość: 23cm, wysokość: 56cm. Źródłu: http://alkohole-domowe.com/forum/keg-maszynka-t1739.html choć mi wyszło 57 ale to szczegół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mientkijanek Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Szerokość: 23cm, wysokość: 56cm. Źródłu: http://alkohole-domo...ynka-t1739.html choć mi wyszło 57 ale to szczegół Jesli dobrze pamiętam to są 2 rodzaje różniące się wysokością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 . Jakiego masz kega? Kegi pepsi są 2 rodzaje. Coś mi nie pasi, bo brałem towar od gostka i było git. Dokładnie, podałem ten niższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 próbowaliście rozkręcać kegi coca coli? problemem są tez wypustki: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTWHVQ1o8GcPM-Mlx_iFoboTgwZxQOi-obkXiBykbUaU8X_mwVx9A da się w Polsce dostać klucze z takimi wycięciami, albo ewentualnie zrobić to w inny sposób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Z tego co mi wiadomo to te wypustki nie są do odkręcania tylko służą do zamocowania na nich głowicy: Kluczem oczkowym co prawda tego zaworu nie odkręcisz ale płaskim lub nastawnym jak najbardziej. pan_czarny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mientkijanek Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Na zdjęciu widać że to sześciokąt i można odkręcić kluczem płaskim pan_czarny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 dzięki, coś dobiorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Corneliusy przy wielu swoich zaletach (osobiście uważam, że pomysłodawca tego sprzętu powinien dostać nobla od piwowarów domowych) mają jednak poważną wadę - gumowy kołnierz przy każdym dotyku brudzi dłoń. W przypadku mycia i kontaktu z wodą ten problem staje się naprawdę poważny, bo na sucho to powiedzmy można to przeżyć. Ktoś może ma jakieś rozwiązanie tego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erulogoss Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 chyba najprostszy to gumowe rękawiczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Corneliusy przy wielu swoich zaletach (osobiście uważam, że pomysłodawca tego sprzętu powinien dostać nobla od piwowarów domowych) mają jednak poważną wadę - gumowy kołnierz przy każdym dotyku brudzi dłoń. W przypadku mycia i kontaktu z wodą ten problem staje się naprawdę poważny, bo na sucho to powiedzmy można to przeżyć. Ktoś może ma jakieś rozwiązanie tego problemu? Wyszrować cifem i ostrą gabką albo drucianką, po czasie problem również znika. Można pomóc to szybciej przejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 chyba najprostszy to gumowe rękawiczki Właśnie ostatnio testowałem i jest to jakieś rozwiązanie. Cifu i druciaka jeszcze nie przerabiałem. Co ciekawe kegi z CocaColi nie mają takiej wady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 chyba najprostszy to gumowe rękawiczki Właśnie ostatnio testowałem i jest to jakieś rozwiązanie. Cifu i druciaka jeszcze nie przerabiałem. Co ciekawe kegi z CocaColi nie mają takiej wady. Mają. Używam kega coca-coli i barwi dłonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi