Skocz do zawartości

Czerwone OKO


Rekomendowane odpowiedzi

Zasyp zmieniłem bo tym akurat dysponowałem. Poprzedni lagier bursztynowy był ok, ale ten będzie chyba trochę lżejszy i mocniej nachmielony. Ten mój chmiel jest mocno amerykański i daje cytrusem.

Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

#180 Złociste

OG 11°Blg
FG 3°Blg
IBU 33

Wielkość warki 25 l

Zasyp:
Pilzneński - 5 kg
Pszeniczny - 200 g
Caramunich II - 200 g

Zacieranie
66°C - 60 min
72°C - 15 min
-> 78°C

Chmielenie:
Martynka 25 g - 60 minut
Styrian goldings 25 g - 15 minut
EKG 25 g - 5 minut

Drożdże:
Gozdawa Ale Yeast

Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.