korzen16 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Nie polecam, mój fermentor poszedł do śmietnika po takim zabiegu. Wszystkie otwory tak robiłem i nie zauważyłem niczego podejrzanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Ja na kran wierciłem otwornicą. Żadnego problemu. Tylko na koniec trzeba lekko opalić zapalniczką otwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja wiercę wiertłem piórowym do drewna 20mm -mam kraniki 1/2",potem nożykiem obcinam ew ranty Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez marbelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Jak nie macie otwornicy. To podskoczcie do jakiegoś elektryka. Oni powinni mieć ten sprzęt. Przecież wiercą otwory w puszkach itp (w plastiku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Oni powinni mieć ten sprzęt. Przecież wiercą otwory w puszkach itp (w plastiku) nie zapomnij poinformować o tym tego elektryka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Przerabiałem temat wiercenia otworu pod kranik ostatnio i kupiłem otwornicę jak wyżej, wiertło piórowe do drewna i frez do drewna. Testowałem trochę na podobnym plastiku i otwornica wypadła najgorzej (strasznie szarpała krawędzie), najlepszy był frez jak na foto poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arielos Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Ja odrysowałem kranik, zrobiłem otwór (minimalnie mniejszy) nożem, a potem półokrągłym pilnikiem do drewna szlifowałem do odpowiedniej wielkości. Na koniec przejechałem zapalniczką. Otwór jak fabryczny Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Arielos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Na koniec przejechałem zapalniczką. Fajny patent. A jak z wielkościami tych wierteł piórowych? 25 mm do kranika jak radzi w filmie Malinowy nos, czy mniejszy jak wynika z przeliczeń cali na mm? Edytowane 29 Stycznia 2016 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi