leech Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam, czy podczas zacierania infuzyjnego (np. pszeniczniaka) można sobie odpuścić mieszanie zacieru? Czy pokrywa musi być uchylona podobnie jak w podczas gotowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Mieszać trzeba intensywnie przede wszystkim podczas podnoszenia temperatury w czasie przerw ja mieszam bardzo mało. Możesz przykryć deklem spokojnie lepiej trzyma temperaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Nie możesz. Od czasu do czasu trzeba zamieszać , szczególnie podczas podgrzewania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Możesz sobie odpuścić, koledzy zacierający w lodówkach turystycznych raczej nie mieszają i żyją Zacierając w garnku lepiej mieszać, by wyrównać temperaturę , po za tym mam wrażenie że wzrasta wydajność przy solidnym mieszaniu. Pokrywki nie musisz mieć wcale,możesz mieć przykrytą lub uchyloną jak Ci pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Nie jest konieczne, ale pomaga. Nie jest konieczne, bo zacier nie siedzi na ogniu, więc nie robią się różnice temperatury. Pomaga, bo mieszanie podczas zacierania zwiększa wydajność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Dzięki za błyskawiczne odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spotter Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Jezeli masz gar z grubym dnem, trzymającym ciepło, to koniecznie mieszak podczas przerw - grube dna mają to do siebie, że grzeją długo po wyłączeniu palnika i może dojśc do przegrzania lub będziesz miec za wysoką temp. zacierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Ja zwykle robię tak że mieszam ciągle w czasie podnoszenia temperatury, przy samej przerwie co ok. 15-20 min wstanę i przemieszam. Pokrywkę trzymam zakrytą bo po co ma się walać po kuchni jak może pomóc utrzymać temperaturę w garze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się