Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cianek Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam Gdzieś to było, gdzieś to na pewno widziałem tylko nie mogę znaleźć. Potrzebuję linka do sklepu odnośnie szybko złączek / złączek do rurek miedzianych. Potrzebuję złączki zaciskowej do połączenia filtratora w kegu na 3/4 x 15 mm. Potrzebuję złączkę / szybkozłączkę na wcisk do połączenia ( z miedzi ) rurek do wysładzania. Było to na pewno poruszane - mój "szukaj" ma jakiś "false" Veronikaplaf, kusuguchiji, ATizequeM i 4 innych 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Tego szukasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Może te linki też Ci pomogą: http://air-com.com/szybkozlaczki_hydrauliczne.html i http://air-com.com/zlaczki.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cianek Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Bardzo dziękuję :okay: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiess Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 cześć czy pamięta ktoś - była dyskusja jakiego chmielu użyć aby uzyskać aromat "końskiej derki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 cześć czy pamięta ktoś - była dyskusja jakiego chmielu użyć aby uzyskać aromat "końskiej derki" Chmiel ? Raczej drożdże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 jedyne, na co się natknąłem na forum to była dyskusja, jaki to zapach - "aromat siodła" http://www.piwo.org/forum/t5975-Aromat-siodla-.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1024 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 drożdże do lambika + zwietrzały chmiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 A dokładnie drożdże Brettanomyces Bruxelensis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1024 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 dyskusja na temat chmielenia herbatką z chmielu pamięta ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 dyskusja na temat chmielenia herbatką z chmielupamięta ktoś? http://www.piwo.org/forum/t6172-Wywar-z-chmielu-.html czy o to chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1024 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 dyskusja na temat chmielenia herbatką z chmielupamięta ktoś? http://www.piwo.org/forum/t6172-Wywar-z-chmielu-.html czy o to chodziło? może być dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Szukam wykresu (kiedyś ktoś chyba go tutaj wrzucił). Na osi x była gęstość OG, na osi y goryczka IBU, natomiast na wykresie były narysowane odczucie takiego piwa jako gorzkie, słodkie itd. w zależności od tych parametrów. Wydaje mi się, że było to w kształcie kilku paraboli. Jeśli ktoś kojarzy takie cudo bardzo bym prosił o linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Szukam wykresu (kiedyś ktoś chyba go tutaj wrzucił). Na osi x była gęstość OG, na osi y goryczka IBU, natomiast na wykresie były narysowane odczucie takiego piwa jako gorzkie, słodkie itd. w zależności od tych parametrów. Wydaje mi się, że było to w kształcie kilku paraboli. Jeśli ktoś kojarzy takie cudo bardzo bym prosił o linka. nie całkiem parabola ale może się przydać - http://www.brewsupplies.com/hops-gravity.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 O to mi chodziło! Nie mam pojęcia skąd wzięła mi się parabola. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Szukam i nie widzę. Czy dobrze pamiętam że był gdzieś kalkulator lub tabela sztucznego gazowania kega w zależności od temp. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) http://www.piwo.org/...olkit-piwowara/ a dokładnie http://www.piwo.org/topic/5888-toolkit-piwowara/page__view__findpost__p__131405 - zakładka CO2 Edytowane 21 Stycznia 2012 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator/carbonation.html?14327595#tag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmalkow Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Ślepym! Ślepym jak po dykcie! Był na forum wątek o nalewaniu domowego piwa w ekhm…ekhm… pokale. Z obrazkami. Pamiętam też, że kolega zgoda popełnił dłuższy elaborat na ten temat. Widział ktoś to może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Mój elaborat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Ślepym! Ślepym jak po dykcie! Był na forum wątek o nalewaniu domowego piwa w ekhm…ekhm… pokale. Z obrazkami. Pamiętam też, że kolega zgoda popełnił dłuższy elaborat na ten temat. Widział ktoś to może? http://www.piwo.org/topic/4932-rodzaj-szkla-do-konkretnego-gatunku-piwa/page__hl__%2Bszk%C5%82o+%2Bdo+%2Bpiwa__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmalkow Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 http://www.piwo.org/...__fromsearch__1 To nie to. Szukam "poradnika dla lajkoników" jak obchodzić się z butelką z browaru domowego, jak trzymać, jak lać żeby drożdży nie nalać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 To nie to. Szukam "poradnika dla lajkoników" jak obchodzić się z butelką z browaru domowego, jak trzymać, jak lać żeby drożdży nie nalać. teraz kumam http://www.piwo.org/topic/1358-etykiety-gdzie-i-jak-zrobic/page__p__68775#entry68775 http://www.piwo.org/topic/3760-instrukcja-picia-piwa-domowego/page__p__71334__hl__instrukcja__fromsearch__1#entry71334 bmalkow 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Sebastian chyba miał w wątku swojego browaru Smoleniak 66. I chyba grafikę też umieścił na profilu browaru na FB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavgan Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) witam jestem tu nowy(na forum) jak i przy warzeniu piwa także nowicjusz. Poszukuję przepisu na piwko ale tak przysłowiowo jak krowie na rowie. Rozlałem dopiero pierwszą warkę do butelek i to z brewkitu. Pszeniczny coopers, no i jak wyczytałem później na forum nie najlepszy wybór . Fermentacja burzliwa w zasadzie trwała 2 dni i to tak mocno iż piana poszła rurką. Później spokój. W butelkach piwo wygląda ok, nie wiem jak smakuje . Tak więc czekam na jakieś wskazówki i przepraszam za spam. JUŻ ZNALAZŁEM Edytowane 22 Lutego 2012 przez Mavgan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się