Skocz do zawartości

Gdzieś to było - link


cianek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś pamięta adres strony, Firmy, która produkuje na zamówienie grzałki różnych kształtów i różnych mocy?

Była o ty rozmowa jakieś pół roku temu, ale nie potrafię tego znaleźć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy ktoś pamięta adres strony, Firmy, która produkuje na zamówienie grzałki różnych kształtów i różnych mocy?

Była o ty rozmowa jakieś pół roku temu, ale nie potrafię tego znaleźć.

chodzi ci o to:

http://www.piwo.org/topic/2294-grzalka-elektryczna-do-kega-rozne-zagadnienia/page__view__findpost__p__108103

lub o to

http://www.piwo.org/topic/2294-grzalka-elektryczna-do-kega-rozne-zagadnienia/page__view__findpost__p__108153

http://www.piwo.org/topic/2294-grzalka-elektryczna-do-kega-rozne-zagadnienia/page__view__findpost__p__109582

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

czy gdzieś na forum jest tylko nie umię odpowiednio zadać pytania wyszukiwarce. Więc tak na dniach rozlewam swojego pierwszego brewkita oraz cydra. i chce przejść na wyższy poziom wtajemniczenia ale jeszcze nie zacier coś posredniego.

 

Czyli (o ile nie chlapnę herezji jakiejś ) chciałbym znaleźć na forum informacje o procesie robienia warki z extraktow słodowych (gotowych ) i samodzielnego chmielenia . Mam nadzieje że przekazałem swoje pytanie w jasny i klarowny jak piwo pszeniczne sposób :D

Mój problem polega na tym aby dowiedzieć sie ile tych extraktow użyć a jeszcze do tego dodam w że te ekstrakty są suche i mokre to nie ukrywam że mam mętlik

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na peno gdzieś jest, ale szybciej Ci napiszę - około 250 g suchego lub 300 g płynnego ekstraktu zwiększa w 20-litrowej warce gęstość o 1°Blg. To oczywiście tak w uproszeczeniu, zależy jeszcze od jakiego producenta, ale wstępnie możesz tak przyjąć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.