ster Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam wszystkich piwowarów. Po wykonaniu czterech warek doszedłem do wniosku, że nadszedł czas pokazać się na forum. Jako młody piwowar muszę się pochwalić, że moją przygodę z warzeniem piwa rozpocząłem od razu od zacierania słodu. Żadne tam brekwity lub ekstrakty. Stało się tak dlatego, że mam dwóch doradców i przewodników na nowej drodze życia (w konsumpcji piwa) są to: zibi i rubezahl. Doświadczeni piwowarzy, którzy na początku prowadzą mnie za rączkę. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam na forum. Nauczycieli można Ci pozazdrościć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witaj na forum! Życzę dalszej satysfakcji z warzenia piwa w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witamy młodzika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Dobrze, że ujawniłeś się Wiele zadowolenia z własnego piwa! Degustowane Twoje pierwsze warki były (co najmniej) bardzo zadowalające. Oby tak dalej! Kliknij jeszcze lokalizację na mapie. Będzie to 4 browar w odległości ~200m. Ciekawe co na to Milicz ( http://www.piwo.org/forum/p53278-02-06-2010-11-23-07.html#p53278 ) ze swoimi tajnymi browarami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 I ja gratuluję profesjonalnego podejścia do tematu. Do zobaczenia i zdrówko przy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam ster .Słuszna decyzja na ujawnienie kolejnego browaru w naszym miasteczku i brawo za odwagę w zacieraniu A propos to dowiedziałem się że jest kolejny browar niedaleko nas. Dwóch braci zaciera 200m od nas, tylko klikają na Browar.bizie także jest 5 browarów w Boguszowie Gorcach,a właściwie to w Gorcach. Jak tak dalej pójdzie to braknie wody w wodociągach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam serdecznie piwowara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witaj, powodzenia w piwowarskim świecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1024 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 pochwal się od razu rezultatem tych 4 warek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 pochwal się od razu rezultatem tych 4 warek:) Coś nie tak z czytaniem? Degustowane Twoje pierwsze warki były (co najmniej) bardzo zadowalające. Oby tak dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1024 Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 wszystko ok, odpuść sobie;) chodziło mi bardziej o to czy wszystko przebiegło pomyślnie, byłem też ciekaw co uwarzył nasz nowy kolega na początku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ster Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Wiadomo, że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie eksperci degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zstars Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witam i pozdrawiam, samych udanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Wiadomo, że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie eksperci degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy. Proponował bym słowo eksperci zamienić na koledzy piwowarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somek Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 No, no.. Widzę Zibi, że razem Rubezahlem ostro szerzycie ideę piwowarstwa domowego i szykujecie niezłą ekipę u siebie! Jakieś impresje na ten rok przewidujecie? Na pewno chętnych z Waszej okolicy nie zabraknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ster Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Wiadomo' date=' że pora roku zmusza zwykłego amatora piwowarstwa do górniaków. Dlatego pierwsza moje wareczka to typowy ale. Druga raczej podchodzi pod belga. Trzecia z przepisu rubezahla to full. O szczegółach to może w zapiskach. W każdym razie [b']eksperci[/b] degustowali i gęby im się nie krzywiły, co zachęciło mnie do dalszej pracy. Proponował bym słowo eksperci zamienić na koledzy piwowarzy Zibi, to dlaczego pod Twoim nikiem jest: "Gold Ekspert".:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 (edytowane) Zibi, to dlaczego pod Twoim nikiem jest: "Gold Ekspert".:) O właśnie. Przyznam, że tytuły mile łechcą dumę jednak nie są w żaden sposób wiarygodnym wskaźnikiem doświadczenia i wiedzy. Nie neguję broń Boże wiedzy kolegów, ale sam czuję się zaledwie Piwowarem, podczas gdy mam tytuł Junior Ekspert.O, już nawet Senior Edytowane 20 Października 2011 przez jacekan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 ...Jakieś impresje na ten rok przewidujecie? Na pewno chętnych z Waszej okolicy nie zabraknie Na ten rok już nie (dopieeero co były - w marcu). W przyszłym mam nadzieję, że uda się znowu spotkać na "Impresjach". Chętnych z bliższej i dalszej okolicy nie brakowało. Mam nadzieję, że tak też będzie na kolejnych - i Wy również zawitacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 ... moją przygodę z warzeniem piwa rozpocząłem od razu od zacierania słodu. Jako, że 'etatowy' plusikowicz - za rozpoczęcie od zacierania, przegapia piwowarów z naszego miasteczka, masz + ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Proszę o łagodny wymiar kary Rubezahl za naprawienie mojego przeoczenia dostaje oczywiście + Swoją drogą robota admina czy moda jest gorsza o roboty w "pierońskiej kopalni" Niema przebacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Proszę o łagodny wymiar kary No dobra, ale żeby to było przedostatni raz Na stałego wspomagacza Twojej roboty to ja się raczej nie piszę, bo jak sam stwierdziłeś - to "ciężki kawałek chleba". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się