crosis Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 U. To raczej tak średnio. Lepiej nie dawaj jej do starterów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 najlepsze jest to, że nie wyczuwam żadnego kwasu - jakby wysłodziny nagazować co2 to można byłoby otrzymać taki efekt..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 A mierzyłeś blg? Może ci odfermentowało na jakiś dzikuskach? Ja tak miałem z jedną brzeczką, ale labikowate nie były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 a co mi da zmierzenie blg? skoro pojawił się gaz to coś tam odfermentowało, nie wiem na czym bo butelki były po wodzie mineralnej..... no nic, mam podpiwek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Quod me nutrit me destruit zeszło do 1,5BLG - dodałem na 2 dni troche citry coby wzmocnić zapach cytrusowy dla leszcza - zlane do kega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 dziękuję o łaskawco co nas nie zabije..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Przy czym smak się trochę pogorszył..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 chyba tobie się pogorszył(o) jak chmiel na zimno może pogorszyć smak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Amap, nie daj się tym degeneratom. Jeszcze im kiedyś nosem poleci zielona magma od tego chmielu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 ja wcale nie używam dużej ilości chmielu, ale przyznaję się, w odróżnieniu od amap'a, w ogóle go używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Pfuj, od razu degeneraci. Po prostu lubimy wyraziste akcenty... a szukanie goryczki z mapą nie jest dla nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Amap, nie daj się tym degeneratom. Jeszcze im kiedyś nosem poleci zielona magma od tego chmielu. staram się ale oni są niereformowalni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 banda złego na jednego..... za to Ciebie spróbujemy zreformować, mam przechmielonego pilsa.... przyjeżdżaj będziemy degustować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 A ja? A ja?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 no dobra, ty też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 (edytowane) w browarze zima, dzisiaj do degustacji poszed dubel leszcza i grand cru z festiwalu - oba podobne, leszczowe bardziej tresciwem grand cru bardziej wodniste co nie znaczy ze mnie kopie plany sa na czwartek, moze uda sie zrobic jakiegos lambika... ps nadaje z minta u ktorego nie potrafie ustawic polskich czcionek Edytowane 25 Maja 2013 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 a na deser poszedl Innis & Gunn Oak Aged Beer - fantastyczne piwo!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 faktycznie straszna zima u Ciebie, ale czasami tak bywa jak się ma inną robotę, jak coś zawsze jakimś piwkiem poratuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 (edytowane) 31.05 - #33 - Non nova, sed novae: Zasyp * słód brown - 0,1 kg * słód strzegomski 1,5 kg * słód pszeniczny 1kg * słód wiedeński 1 kg * słód cararuby 0.1 kg Zacieranie * 90' - 65°C * 10' - 72°C Gotowanie 60'/chmielenie * 60' - 8g Centennial (granulat) 9,6%ak * w 50' - 10g Lubelski (granulat) ??%ak Drożdże * pierwsza 3787 Trappist High Gravity * druga: 5112 Brettanomyces bruxellensis 5526 Brettanomyces lambicus 5335 Lactobacillus 3068 Weihenstephan Weizen 3463 Forbidden Fruit drożdże do sherry (Biowin) 3711 French Saison Edytowane 31 Maja 2013 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 no w końcu jakiś ruch w browarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Nie może być, amap się odleniwił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 nie "odleniwił" tylko znalazł troche czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 #33 - 15l i 14°BLG zadane wczoraj wieczorem THG pracują pełną parą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 czemu taka ilość, tylko 15l ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 bo ja detalista jestem miało być mniej bo mam balon 10 litrowy.... trochę sie przyda też na startery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się