Skocz do zawartości

browar radwanicki


amap

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

w browarze zima, dzisiaj do degustacji poszed dubel leszcza i grand cru z festiwalu - oba podobne, leszczowe bardziej tresciwem grand cru bardziej wodniste co nie znaczy ze mnie kopie ;)

plany sa na czwartek, moze uda sie zrobic jakiegos lambika...

ps nadaje z minta u ktorego nie potrafie ustawic polskich czcionek :(

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

31.05 - #33 - Non nova, sed novae:

 

Zasyp

 

* słód brown - 0,1 kg

* słód strzegomski 1,5 kg

* słód pszeniczny 1kg

* słód wiedeński 1 kg

* słód cararuby 0.1 kg

 

Zacieranie

 

* 90' - 65°C

* 10' - 72°C

 

Gotowanie 60'/chmielenie

 

* 60' - 8g Centennial (granulat) 9,6%ak

* w 50' - 10g Lubelski (granulat) ??%ak

 

Drożdże

* pierwsza

  • 3787 Trappist High Gravity

* druga:

  • 5112 Brettanomyces bruxellensis
  • 5526 Brettanomyces lambicus
  • 5335 Lactobacillus
  • 3068 Weihenstephan Weizen
  • 3463 Forbidden Fruit
  • drożdże do sherry (Biowin)
  • 3711 French Saison

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.