Skocz do zawartości

Słód pszeniczny "Grodziski" wędzony dębem


josefik

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

  • 2 tygodnie później...
Bo wędzić trzeba samemu :P

Jak masz gdzie i kiedy to super :( ja niestety pod tym względem muszę się zdać na kupowanie wędzonego słodu :P i nie jest to związane z kwestią "gdzie" bo do tego dużo miejsca nie jest potrzebne, ale kwestia "kiedy" to już inna sprawa i to z nią jest główny problem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ludzie ponoć wędzą ryby na patelni. Trochę z tym zabawy, ale ponoć się da. Nigdy nie wnikałem w temat.

Część masarni stosuje ocet drzewny (odpad po wyrobie węgla drzewnego) jako substytucję wędzenia, ale czy to dobra droga? Ja osobiście uważam, że jak można stosować półśrodki, bez utraty walorów produktu finalnego, to czemu nie, ale w tym wypadku nie warto - patrz tanie wędliny w supermarketach :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.