josefik Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jak pisali tak się stało http://www.browamator.pl/szczegoly.php?Slod_pszeniczny_quotGrodziskiquot_wedzony_debem_4-6_EBC_WeyermannR_-_5_kg&przedm=13187100&grupa_p=6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Już zamówione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 oooo, jest, rzeczywiscie, a jeszcze 3 dni temu po przeczytaniu piwowara nie moglem go nigdzie znalezc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Też zamówiłem i zrobię Grodziskie 100% na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Też zamówiłem i zrobię Grodziskie 100% na nim. Ty wiesz co z tym zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wradko Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Właśnie zauważyłem i zaraz zamawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Cosik mi się wydaj że w przyszłorocznym Grodziskim Konkursie będzie rekordowa ilość piw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Też zamówiłem i zrobię Grodziskie 100% na nim. Ty wiesz co z tym zrobić No, może w końcu uda się wysłać. Tylko i tak pewnie wogosze wygrają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Też zamówiłem i zrobię Grodziskie 100% na nim. Ty wiesz co z tym zrobić No' date=' może w końcu uda się wysłać. Tylko i tak pewnie wogosze wygrają. [/quote'] Pracujemy nad ich wyeliminowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 No to teraz akcja "Propagacja" Kto ma oryginalne drożdże i w odpowiednim momencie podzieli się z chętnymi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Wogosze wędzą słód zielony i patrząc na cenę tego w tym rok też chyba tak zrobię.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Czy to jest słód pszeniczny uwędzony czy tak jak w przypadku piwa grodziskiego suszony dymem po kiełkowaniu? Ma ktoś takie informacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Specyfikacja http://www.browamator.pl/zdjecia/3/1/0/13188_Weyermann_Oak_Smoked_Wheat.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Dzięki mimazy Wydaje mi się, że jednak to jest zwyczajny wędzony słód... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Bardzo słabo uwędzili. Jeszcze słabiej niż jęczmienny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Bardzo słabo uwędzili. Jeszcze słabiej niż jęczmienny. Rozczarowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 No. Zobaczymy co będzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Bardzo słabo uwędzili. Jeszcze słabiej niż jęczmienny. Uff! Już się bałem, że konkurencja nam bardzo wzrośnie.:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Mogę już śmiało powiedzieć, że ten słód nie ma nic wspólnego z wędzonością. Jednym słowem nie popisali się w tym Bambergu. Może trzeba im zawieźć lepsze drzewo do wędzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Osoby które jeszcze pamiętają smak oryginalnego grodzisza mówią, że "wędzoność" była w nim słabo wyczuwalna, więc może tak ma być, chociaż ja bardziej lubię te mocniej wędzone:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Tylko, że tu nie ma wędzoności wcale. Jeżeli jakaś była to po zacieraniu i gotowaniu wszystko znikło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Bo wędzić trzeba samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Bo wędzić trzeba samemu Jak masz gdzie i kiedy to super ja niestety pod tym względem muszę się zdać na kupowanie wędzonego słodu i nie jest to związane z kwestią "gdzie" bo do tego dużo miejsca nie jest potrzebne, ale kwestia "kiedy" to już inna sprawa i to z nią jest główny problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ludzie ponoć wędzą ryby na patelni. Trochę z tym zabawy, ale ponoć się da. Nigdy nie wnikałem w temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ludzie ponoć wędzą ryby na patelni. Trochę z tym zabawy, ale ponoć się da. Nigdy nie wnikałem w temat. Część masarni stosuje ocet drzewny (odpad po wyrobie węgla drzewnego) jako substytucję wędzenia, ale czy to dobra droga? Ja osobiście uważam, że jak można stosować półśrodki, bez utraty walorów produktu finalnego, to czemu nie, ale w tym wypadku nie warto - patrz tanie wędliny w supermarketach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się