trybek Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 dzięki kolegom za cenne info.rozumiem że zamawiając duże ilości każdy ma śrutownik.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 dzięki kolegom za cenne info.rozumiem że zamawiając duże ilości każdy ma śrutownik.? bez względu na ilość słodu Malteurop nie oferuje usługi śrutowania, sprzęt trzeba mieć lub pożyczać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Sezon już w pełni, czy organizujemy jakiś zbiorowy zakup słodów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Jestem za, tylko jak logistycznie to zorganizować? :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 najpierw trzeba zebrać zamówienie, wtedy skontaktować z Grygo odnośnie dostawy lub odbioru osobistego u niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) A tak a`propos, oni w Gdańsku nie mają przy słodowni jakiegoś sklepiku? Sprawdzone osobiście w lutym 2014r Nie mają sklepiku, nie sprzedają już drobnoustrojom, jak my piwowarzy. Edytowane 3 Marca 2014 przez panta_rei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surfcast Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Aktualne info... Detal cały czas dostępny w Godziszewie.Nawet 1kg. Świeżo zakupiona pszeniczka sprowadzana z niemiec w cenie 3,60zł/kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Szkoda tylko, że ten pan "młynarz" taki trochę słabo internetowy jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPiwko Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Witam, szukam numeru tel. bezpośrednio do słodowni Malteurop, czy ktoś takowy posiada? Znalezienie tego numeru jest niesłychanie trudne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Witam, szukam numeru tel. bezpośrednio do słodowni Malteurop, czy ktoś takowy posiada? Znalezienie tego numeru jest niesłychanie trudne Jeśli dobrze pamiętam, to przesyłając zapytanie do słodowni otrzymałem info, że jeśli chodzi o detaliczny zakup, żebym się kontaktował z przedstawicielem, numer ten sam, który podawał w tym temacie arek-lin, 601602672. Nie wiem czy jest jeszcze aktualny, namiar dostałem w kwietniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPiwko Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Nie do końca mi chodzi o detaliczny, ale już znalazłem, naszukałem się jak dziki wiele, a w końcu numer znalazłem jak w google maps wyszukałem Dzięki mimo wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Info z dzisiaj: Pilneński - 3,40zł Pszeniczny - 3,70zł Karmelowy 130 - 3,70zł Karmelowy 300 - 4,00 zł Pakowane po 25kg, ale "jak wcześniej dasz znać odważę ile Panu portzeba". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 No to więcej informacji o słodowni: http://www.piwo.org/topic/18300-nowy-sklep-malteuropshoppl-gda%C5%84sk/ Wprowadzili sklep detaliczny z darmową wysyłką: http://malteurop.shop.pl/ Jak jakość tych słodów może ktoś coś więcej powiedzieć? Budex widzę, że trochę ich użyłeś już zadowolony jesteś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 No to więcej informacji o słodowni: http://www.piwo.org/topic/18300-nowy-sklep-malteuropshoppl-gda%C5%84sk/ Wprowadzili sklep detaliczny z darmową wysyłką: http://malteurop.shop.pl/ Jak jakość tych słodów może ktoś coś więcej powiedzieć? Budex widzę, że trochę ich użyłeś już zadowolony jesteś? Miałem worek tego słodu. Wychodziła mi troszkę niższa wydajność niż standardowo. Wydaje mi się jednak, że to nie wina słodu. Jak spojrzałem w zapiski to warzyłem wtedy głównie polskie IPA chmielone szyszką i mnóstwo brzeczki zostawało w szyszkach (myślę, że czasami nawet jakieś 4l, później chmielenie na zimno i finalnie piwa było mniej) Nie miałem żadnych dziwnych historii z filtracją, mętnością, czy innymi cudami. Generalnie mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 w ofercie mają 3 ciemne słody-wśród nich Caramel EBC 100-130 Co to za słód? jaki odpowiednik np Strzegomia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Karmelowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastuch Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Karmelowy.nie moze byc karmelowy. Z tego co wiem nie maja prazarki i robia wszystko na zwyklej suszarni. To zwykly slod z wysokim koloremChwala sie na stronie ze z polskiego jeczmienia, czyli produkuja u nas w Gdansku. Ma to tylko ciemny kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 To powiedz mi jak można na zwykłej suszarni uzyskać taki kolor, bo ja nie słyszałem. Wogosz zweryfikuje. Inna możliwość, że oni tego słodu nie robią, tylko sprzedają cudzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastuch Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Jak sprzedaja slod produkowany nie w Gdansku to mozesz miec racje. Ale produkuja u siebie cos takiego dla kampani piwowarskiej chyba... Napisali ze z polskiego jeczmienia to wydaje sie ze zwyklej suszarni. Cena nie wskazuje ze to cos importowanego. Troche drozszy od monachijskiego Trzeba kupic i sprawdzic czy jest skarmelizowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 To że on jest "z polskiego jęczmienia" to jeszcze nie znaczy, że robiony w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Używałem tego słodu. Jak dla mnie to jest karmelowy słód, a nie tylko ciemny, choć fakt faktem, nigdy się nad tym nie zastanawiałem Postaram się wieczorkiem wrzucić zdjęcia. Może to coś rozjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf83 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Zakupiłem dany słód pilzneński EBC 3 (Lager). Załączona była specyfikacja. Może się komuś przydać więc załączam : http://zapodaj.net/eddf731ead2d0.jpg.html Jeszcze go nie testowałem. Ale jak coś uwarzę na nim to dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Też zamówiłem od nich słód, wysyłka bardzo szybka, zamówienie w środę wieczorem, ok. 12 w piątek odebrałem słód. Słód Pale, słód jak słód, karta ze specyfikacją była pewnie w folii, którą wywaliłem niestety... Ale przyjmując zaw. ekstraktu jak np. w Optimie, to wydajność liczona po amerykańsku wyszła ok. 85, brzeczka klarowna. Ogólnie jestem zadowolony, jak nie będę przejeżdżał obok innej słodowni i będzie mi się kończył słód podstawowy to na pewno będę dalej korzystał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawnowerman Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Jakby ktoś chciał, to zapraszam na wizytację. Oprowadzę. camilos 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawnowerman Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Też zamówiłem od nich słód, wysyłka bardzo szybka, zamówienie w środę wieczorem, ok. 12 w piątek odebrałem słód. Słód Pale, słód jak słód, karta ze specyfikacją była pewnie w folii, którą wywaliłem niestety... Ale przyjmując zaw. ekstraktu jak np. w Optimie, to wydajność liczona po amerykańsku wyszła ok. 85, brzeczka klarowna. Ogólnie jestem zadowolony, jak nie będę przejeżdżał obok innej słodowni i będzie mi się kończył słód podstawowy to na pewno będę dalej korzystał. Panie Michale, wysłałem skan na Pana mail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi