kamil1_o Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witam; Co sądzicie o tym zabiegu marketingowym, próbował już ktoś tego wynalazku? http://media2.pl/reklama-pr/90094-Tyskie-z-tanka-smak-piwa-prosto-z-browaru.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Szczerze to boję się spróbować bo tak nienawidzę Tyskiego, dla mnie to jeden z najgorszych koncerniaków. Po za tym wątpię by warzyli specjalnie jakieś lepsze piwo. Edytowane 25 Marca 2012 przez misiuzeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Przyjemność porównywalna smakowo do picia sików bezpośrednio z moczowodu, z pominięciem szklanki... Ale jak wiemy na wszystko znajda się chętni:P Edytowane 25 Marca 2012 przez mrblaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Piwo z większego tanka na pewno będzie lepsze niż z mniejszego, szkoda, że to akurat Tyskie, myślę że Żywiec, Warka, czy Okocim by na tym zauważalnie zyskały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 jakbyście dostali piwo z tanka przed rozcieńczeniem, filtracją i pasteryzacją to byście na pewno nie powiedzieli że to T, Ż, L, .. itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Poza tym jeśli to piwo jest warzone w Tychach, a nie w Poznaniu, to będzie lepsze niż ten syf w butelkach. Zdarzyło mi się kiedyś pić piwo z Tychów eksportowe i jest dużo lepsze niż to co na naszym rynku warzone w Poznaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Piwo z większego tanka na pewno będzie lepsze niż z mniejszego, szkoda, że to akurat Tyskie, myślę że Żywiec, Warka, czy Okocim by na tym zauważalnie zyskały. Mi też piwa z GŻ bardziej smakują (smakowały) od piw z KP ale to jednak inne koncerny. Zresztą piw z KP od dwóch lat nie kupuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Kiedy zwiedzałem w zeszłym roku browar w Tychach, przewodnik przekonywał, że piwo im świeższe tym lepsze i to dlatego piwo, które później wycieczka spróbuje w pubie w browarze smakuje tak dobrze ( bo było dobre jak na koncerniak). Innymi słowy KP robi piwo, które jest wyśmienite tylko w sklepach już straciło cały swój wyśmienity smak bo jest zbyt stare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Do tego "leżakuje"często pod chmurka w hurtowni, narażone na światło, upały itd... Co nie zmienia faktu, że to nigdy jakieś rewelacyjnie smakowo piwa nie były... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Nie piłem tego typu "piwa" od dobrych pięciu lat i nie zamierzam. Przypomniała mi się taka historia. Byłem kilka lat temu w Tesco w Popradzie, gdzie oczywiście większość czasu spędziłem w dziale z piwami. Przeczepił się jakiś słowacki menel i zaczął opowiadać, że widział w telewizji reklamę Tyskiego. I nawet sobie kupił, ale po kilku łykach (***). Nie zrozumiałem do końca co powiedział, ale z jego miny wywnioskowałem, że nie było to nic pozytywnego. Edytowane 25 Marca 2012 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ostatnio napiłem się tego we Wrocławiu w barze setka, woda + klej w smaku(ogólnie ciężko określić smak ani słodu ani goryczki) to nie wiem gdzie ono jest niepasteryzowane wielce. Brak posmaku drożdży! Smak kleju zabija wszystko! Z tego co się dowiedziałem od barmana ważność ono ma 2 tygodnie jeżeli im nie zejdzie tank 500 litrów to niby do wylania, ale coś mi się wierzyć nie chce! Piwo z tego co mówił jest przywożone z okolic Torunia, a nie jak wcześniej ktoś pisał że z Tych. Barman twierdził że był tam na wycieczce w tym browarze zobaczyć z szefem jak wygląda warzenie takiego piwa. Ogólnie więcej nie spróbuje tego piwa jest nie wypijalne, wole po tysiąckroć czeski raj!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Koło Torunia KP nie ma żadnego browaru. Ani nawet centrum dystrybucyjnego. Barman delikatnie mówiąc "mija się z prawdą". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 (edytowane) Koło Torunia KP nie ma żadnego browaru. Ani nawet centrum dystrybucyjnego. Barman delikatnie mówiąc "mija się z prawdą". Do znalezienia np. TU KOMPANIA PIWOWARSKA S.A. ul. Chrobrego 135/137 87-100 Toruń Edytowane 30 Marca 2012 przez JakubS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 To hurtownia. Centrum dystrybucyjne mają w Kielcach i chyba w Białymstoku. Ze strony KP: REGION PÓŁNOC BIAŁYSTOK Centrum Dystrybucji: ul. Dojlidy Fabryczne 28 15-555 Białystok tel.: 85 676-91-08 fax: 85 676-91-15 PRUSZCZ GDAŃSKI ul. Zastawna 25 83-000 Pruszcz Gdański tel.: 58 774-65-22 fax: 58 774-65-33 KOSZALIN ul. Koszalińska 68 75-900 Kretomino tel.: 94 732-64-22 fax: 94 732-64-33 SZCZECIN ul. Kniewska 11 70-846 Szczecin tel.: 91 441-59-22 fax: 91 441-59-33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi