eresz Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 taką mam ochotę na ten garnek, a u mnie w lidlu go nie ma, albo już nie ma. Dajcie znać, jakby ktoś zauważył we włocławku bądź toruniu, daleko nie mam, to podjadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 taką mam ochotę na ten garnek, a u mnie w lidlu go nie ma, albo już nie ma. Dajcie znać, jakby ktoś zauważył we włocławku bądź toruniu, daleko nie mam, to podjadę W dziale ciekawe aukcje na allegro pojawiły się kociołki elektryczne a la Lidl w promocyjnych cenach. Z tego co pisze sprzedawca jest to towar powystawowy z marketów z Niemiec, mają co prawda defekty w postaci drobnych odprysków w emalii, więc jeśli Ci to nie przeszkadza (zawsze można kupić zestaw do naprawy) myślę, że warto Sam kupiłem jeden http://allegro.pl/garnek-z-kranem-do-pasteryzacji-przetworow-27l-i3561305302.html http://allegro.pl/garnek-elektryczny-do-pasteryzacji-1800w-27l-4-i3565582170.html?source=mlt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srebrny Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) Dzisiaj w Lidlu w Krakowie trafiłem na przecenę. Ostatni kociołek za 149 zł. Oczywiście nie pozostałem obojętny i zakupiłem. Edytowane 29 Września 2013 przez srebrny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBlack Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Witam serdecznie, czy ktoś wie czym rożnią się te dwa kociołki? Który jest lepszy, nowszy? Jaki jest w Lidlu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Ja wiedziony informacjami w tym wątku zakupiłem kociołek w cenie 149 zł w lidlu na Bielanach w Warszawie. Został jeszcze jeden! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBlack Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 @Fidel, czy możesz wskazać z mojego wcześniejszego postu który jest w Lidlu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) A to te zdjęcia się czymś różnią (poza pokrywą) ? Bo z punktu widzenia zacierania to istotny jest garnek, grzałka, otwór na kranik. Reszta i tak jest raczej do zmiany/przeróbki. Termostat jest chyba za mało precyzyjny i można wykorzystać go tylko ew. do odczytu temperatury (po zmianie lokalizacji czujnika). Edytowane 29 Września 2013 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 W Lidlu są kociołki firmy SilverCrest model IAN 89015 B1 (przynajmniej ja taki kupiłem, a nie sądzę, żeby dla każdego sklepu sprowadzali inne ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 A to te zdjęcia się czymś różnią (poza pokrywą) ? Brawa za spostrzegawczość, ja nie zauważyłem różnic . Mój ma pokrywę taką jak ten z prawej. xBlack 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) ja nie zauważyłem różnic jeszcze wyświetlacze są inne Co i tak chyba nic nie zmienia (chińczyk daje takie jakie ma). Zaletą pokrywki po prawej jest to, że łatwiej tam zamontować mieszadło z napędem z silnika od wycieraczek samochodowych. Edytowane 29 Września 2013 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBlack Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Właśnie różnią się pokrywą i rozmiarami. Ten pierwszy ma Ø 36 x H 48 cm, a drugi Ø 38 x H 50 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Właśnie różnią się pokrywą i rozmiarami Toś Ty nam chyba test na inteligencje zrobił bo ze zdjęć ta różnica wymiarów na pewno nie wynika (wręcz sugerują sytuację odwrotną). IMHO, pytania należy formułować w sposób prosty podając dane mające wpływ na udzielenie odpowiedzi. Niestety moja szklana kula się zapodziała, a wróżyć nie umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Nie mam pojęcia czym różnią się kociołki wskazane na zdjęciach, poza pokrywką, mój ma taką jak ten po prawej. xBlack 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonZ Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Lidl Trzebinia ostatnie dwie sztuki 149zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Witam W Warszawie na Księcia Bolesława stały rano 3 a teraz już tylko 2 , oczywiście po 149 PLN . Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Zabrze, 3go maja (koło Guido) - został jeszcze jeden, po 149. W Lidlu na Roosvelta bodajże w zeszłym tygodniu widziałem jeden, ale wtedy był po 199. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Jeżeli ktoś by widział taki pasteryzator pilnie proszę o kontakt. Jestem zainteresowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) W Leżajsku ... były. Kumpel właśnie mi kupił ... 99 zł. Edytowane 10 Października 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 W dniu wczorajszym po kilku testach i kilku przeróbkach uwarzyłem testowe piwo w nowym kociołku z Lidla (z LCD). Wcześniejsze testy i porównanie z kociołkiem sterowanym zewnętrznym porządnym termostatem skłoniły mnie do przeniesienia oryginalnego czujnika temperatury w inne miejsce. Obecnie czujnik wkładam do środka na przewodzie owiniętym wkoło specjalizowanego drutu miedzianego 1,5mm2 (z odzysku) stabilizującego położenie czujnika w zacierze. Fabryczna lokalizacja powoduje, że czujnik mierzy raczej temperaturę dna gara lub też otoczenia grzałki. Oczywiście przydała by się w tym kociołku regulacja temperatury z większą rozdzielczością niż obecne 1 st.C, ale chińczyk piszący kod dla użytego procesora chyba nie da się na to namówić W trakcje zacierania na bieżąco porównywałem wskazania temperatury ze sterownika z odczytem z mojego "dobrego" zew. termostatu. Sterownik z kociołka w moim przypadku zawyża wskazania o ok 0,7-0,8 st.C. Kociołek w dobry sposób reguluje moc grzałki w trakcie dogrzewania co skutkuje nie przegrzewaniem zacieru. Przydatnym oczywiście jest też funkcja minutnika Jeśli ktokolwiek się zastanawia nad tym kociołkiem IMHO po kilku przeróbkach/modyfikacjach (ocieplenie, solidny kranik, filtrator z ze sraczrurki/gulikszlaucha) rzeczony kociołek staje się całkiem fajną kadzią zacierno-filtracyjną. Niestety, ale ja używam go z mieszadłem z silnika od wycieraczek (bo leniwy jestem) więc moja opinia odnosi się tylko do takiego układu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Jak dla mnie kociołek + mieszadło mechaniczne + sterownik Bolecki = nowa jakość warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Jak dla mnie kociołek + mieszadło mechaniczne + sterownik Bolecki = nowa jakość warzenia. Moze jakieś foto ? Tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 A jak dla mnie to nadal pasteryzator. Tak samo jak lodówka turystyczna od chinoli to lodówka a nie kadź zacierna. Cholera wie z czego jest zrobiona i jak to reaguje z wysoką temperaturą. Jakoś tak gar na taborecie najbardziej naturalnie mi wygląda. Czy to emalia czy kwasówka. Zero tworzywa sztucznego. Ale być może to tylko moja fanaberia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Spadek ceny/taniej ..% jest w tym temacie dziwny. Od 249zł>199zł>149zł>99zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 To typowa polityka Lidla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Kolega mi kupił ostatnią sztukę w Szczecinie za 99 zł. Myślę że za tydzień zaczynam pierwsze zacieranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi