pershi Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) Jak dla mnie kociołek + mieszadło mechaniczne + sterownik Bolecki = nowa jakość warzenia. Moze jakieś foto ? Tego ? Tu nie ma co prezentować. Standardowe zestawienie jakich pełno po domowych browarach. [EDYCJA] Wygląda to podobnie jak tutaj: http://www.piwo.org/topic/436-browar-ogrodowy-albo-bialy-pies/page__st__160?do=findComment&comment=158511 Edytowane 13 Października 2013 przez pershi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 To typowa polityka Lidla musisz przyznać, że kupując na początku za tą cenę (widziałem kupno wielu garnków) a teraz za 99zł to , no właśnie... następnym razem nie wiadomo czy kupić czy czekać. Pershi, na fotce fajne mieszadło na wycieraczkach Elroy zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) A jakieś dokładne zdjęcie tego mieszadła? Tak żebym mógł cos podobnego zrobić Chętnie bym kupił 2 taki garnek nawet za 200zl Edytowane 13 Października 2013 przez Kubuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Post nr 174, wypowiedź Kolegi elroy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Tak samo jak lodówka turystyczna od chinoli to lodówka a nie kadź zacierna. Cholera wie z czego jest zrobiona i jak to reaguje z wysoką temperaturą Pisałem do Curvera w tym temacie. Ich technolog zapewnił mnie, że w temperaturze zacierania nic złego się do brzeczki nie przedostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) Pilnie poszukuję kociołka, gdyby ktoś widział we Wrocławiu lub chciał odsprzedać to bardzo proszę o kontakt na PW. Edytowane 14 Października 2013 przez Bzdzionek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Kupiłem, przyda się do kuchni, do wody do wysładzania, może w ramach eksperymentu wykonam dekokt. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 może w ramach eksperymentu wykonam dekokt Nie radzę, za cienkie dno, przypali się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Próbowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dekoktu nie, ale gęsty zacier kiedyś mi się przypalił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
góral123 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 no właśnie dzisiaj nabyłem kociołek i mam pytanie do już używających. Jak z gotowaniem brzeczki chodzi o tą plasitkową pokrywkę. Podczas wrzenia przykrywacie tym częściowo kociołek? Mam obawy że nadtopi się to ustrojstwo!;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 no właśnie dzisiaj nabyłem kociołek i mam pytanie do już używających. Jak z gotowaniem brzeczki chodzi o tą plasitkową pokrywkę. Podczas wrzenia przykrywacie tym częściowo kociołek? Mam obawy że nadtopi się to ustrojstwo!;-) A po co chcesz przykrywać, brzeczkę powinno się gotować bez przykrycia, żeby odparować DMS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre356 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 a jak blokujecie pokrywę aby się nie obracała/przesuwała razem z mieszadłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marboz Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Aby gotować brzeczke wystarczy jak 2/3 gara przykryjesz folią aluminiową lub spożywczą i będziesz miał i gotowanie i ujście pary. Gotuje się lepiej niż z założoną pokrywką. A co do blokowania pokrywki. Moje mieszadło raz tylko próbowało się obrócić jak ważyłem 6 kg słodu i dałem odwrotne obroty silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfi Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Pytanie do kolegów z Poznania - nie widzieliście gdzieś w naszym mieście tych kociołków w którymś z Lidli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Dekoktu nie, ale gęsty zacier kiedyś mi się przypalił. Mieszałeś a i tak się przypalił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 mieszadło mieszało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) mieszadło mieszało A mieszadło masz jeszcze nad filtratorem czy blisko dna ? Jakie były obroty na tym gęstym zacierze ? Edytowane 15 Października 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Łopaty jakieś 1 cm nad dnem (bez filtratora), obroty takie żeby zacier miał równą temperaturę. Teraz używam dodatkowo łańcucha nierdzewnego i problemu z przypalaniem nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupta83 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Witamy od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zakupu takiego kociolka natomiast czy ktoś się orientuje gdzie można kupić taki kociolek który można zaprogramować? Takim programowalnym kociolka zakupiony od kogoś chwalił mi się właściciel sklepu piwopiweczko Edytowane 17 Października 2013 przez Tupta83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Hey, Adam kupił ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Hey, Adam kupił ode mnie. W jaki sposób go programowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 On nie jest programowalny sam z siebie. Był podpięty do Bolka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Pytanie do kolegów z Poznania - nie widzieliście gdzieś w naszym mieście tych kociołków w którymś z Lidli? W Poznaniu nie ma. Była jedną sztuka w którymś ze sklepów w Gorzowie Wlkp Edytowane 17 Października 2013 przez pampi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 W poniedziałek pierwsza warka z zacieraniem. Chcę wszystko zrobić w pasteryzatorze tj. zacier i chmielenie. Nie wiem tylko co z filtracją. Czy zrobić to w garnku z Lidla czy z fermentatorze a tym samym nie wiem z jaką końcówką wężyk kupić (3/4 - fermentator czy 1/2 - garnek z Lidla) Moje wątpliwości: 1. Przy mieszaniu ten wężyk nie będzie przeszkadzał? 2. Przy wysokich temperaturach nic się z tym nie stanie? 3. Co kupić w Castoramie aby go ocieplić? Jak to jest u was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi