zorro0 Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Wybieram sie w odwiedziny do znajomych do USA.Oni z piwowarstwem nie mają nic wspólnego (byli wogóle zaskoczeni że mozna warzyc w domu).Ale zaoferowali mi pomoc w zakupach.Moje pytanie-jak w tytule, albo inaczej :czego grzechem byłoby nie przywieźc sobie,będąc tam na miejscu ? Będę w okolicach Nowego Jorku- może ktoś podrzuci mi jakiś adres? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Możesz sobie kupić tanie Wyeast'y - jeżeli interesują Cię drożdże płynnej. A może przyjmiesz zamówienie na kilka saszetek Poza tym, to większość surowców jest w podobnych cenach. Nawet tak "pożądany" słód z jęczenia 6-cio rzędowego się u nas pojawił. Jeżeli chodzi o sprzęt, to musiałbyś porównać nasze ceny, interesującego cię sprzętu, z tymi w USA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Maltmilla i iPada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 (edytowane) 1. Sztorby. Sztorby kupisz w hops direct.com, kup takie które jest trudniej kupić w Europie, jak Citra, Amarillo, Cascade. Wyślij do Polski, zasadź, jak zaczną się rozmnażać po 2-3 latach, sprzedaj nowe sztorby polskim piwowarom. 2. Cooler. Najtańszy kupisz w Home Depot albo w Lowes,5gal za ok ~$20. Najlepszy jaki kupisz to +-7.5gal (30qt) Coleman XTreme, (na warki 5 gal = 19 l). Edytowane 18 Maja 2012 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Ja bym kupił Rice Hulls. I może słód Special Roast, spróbować, co to za cudo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Ja bym kupił Rice Hulls. I może słód Special Roast, spróbować, co to za cudo. jeśli dobrze tłumacze - łuska ryżowa ? jest do kupienia w alepiwo.pl, mam ją już w domu ale jeszcze nie używałem. coder 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Ja bym kupił słód Victory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Ja kiedyś przywiozłem chmiel i zrobilem na nim najlepsze AIPA ever. Niby w Polsce też jest dostępny, ale miałbym zastrzeżenia co do jego świeżości i/lub sposobu przechowywania. No i koniecznie popróbuj tzw. craft beers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 (edytowane) Jako swiezy fiksat na punkcie sztobrow, popieram Scoobiego i powiem-kup sztobry Jezeli masz mozliwosc zasadzenia. HopsDirect maja chyba koniec sezonu. Ale jeszcze jest kilka sklepow, ktore sprzedaja (pogoogluj: hop rhizomes). No i kup jakis sprzet, ktory upchniesz w walizce , ktory jest trudno dostepny/za drogi u nas. Drozdze i suchy chmiel do APA/AIPA to podstawa:). Galon StarSan'u itp Edytowane 18 Maja 2012 przez mirogster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 PS. W NJ mieszka bobbyfromNJ Mierzewski - znany z YouTube. Ma fajny sklepik ze sprzetem www.brewhardware.com .Wybierz cos intersujacego i umow sie na odbior osobisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro0 Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Dzięki wszystkim za podpowiedzi, coś napewno z tych rzeczy poszukam. Sztobry... hmm miałbym gdzie zasadzic ,ale jak to zapakowac i przewieźc żeby nie padło po drodze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Dzięki wszystkim za podpowiedzi, coś napewno z tych rzeczy poszukam. Sztobry... hmm miałbym gdzie zasadzic ,ale jak to zapakowac i przewieźc żeby nie padło po drodze? Wystarczy w zwykły worek foliowy, ewentualnie lekko podsypać ziemią. Skropić raz na 24h i wytrzymają spokojnie ze 3 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Owijasz w ręcznik papierowy, spryskujesz aby było mokre i do woreczka. Jak byś mógł kupić większą ilość to chętnie kupię kilka sztobrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi