Hary86 Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 http://allegro.pl/obudowa-uniwersalna-z2a-wentylowana-90x147x178-i6653390415.html Sprawdź tylko wymary Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) Kolega na pw pytał jak rozwiązałem połączenia wewnątrz, więc pokazuję na ogólnym jak wyglądają bebechy. EDIT. Test przeprowadzony i wszystko działa idealnie. Edytowane 10 Października 2017 przez Gawron luki161 i Ordi93 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Jak schludnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 To i ja się pochwalę setupem. Nabyłem na drodze kupna chłodziarkę liebherr pod zabudowę. Zrobiłem projekt szafki: Wymodelowałem w 3d żeby się upewnić że będzie działać: I poskładałem wszystko do kupy: Jeszcze czekam na okleinę żeby front chłodziarki ładniej się prezentował i będzie gotowe. Ordi93 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ordi93 Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Superowo to wygląda! Tylko ja bym jeszcze ten czujnik z stc1000 odseparował od temp w lodówce. Ja mój czujnik przykleiłem do fermentora a na niego kawałek styropianu 2 cm szeroki i pokazuje mi faktyczną temperaturę brzeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Tak się zastanawiam czy by nie weszły dwa fermemtatory jeden na drugim. Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Godzinę temu, Ordi93 napisał: Superowo to wygląda! Tylko ja bym jeszcze ten czujnik z stc1000 odseparował od temp w lodówce. Ja mój czujnik przykleiłem do fermentora a na niego kawałek styropianu 2 cm szeroki i pokazuje mi faktyczną temperaturę brzeczki Temperaturę wewnątrz na górze młodego piwa pokazuje termometr z ikei, można by było teoretycznie kombinować z podłączeniem sondy spuszczonej w piwo do sterownika, ale za dużo zachodu przy właściwie żadnym zysku. 57 minut temu, redlum napisał: Tak się zastanawiam czy by nie weszły dwa fermemtatory jeden na drugim. Nie. Na dole chłodziarki powierzchnia nie jest równa, bo jest wcięcie za którym mieści się sprężarka, więc poniżej poziomu tej półki nie ma opcji postawienia fermentora. To jest podstawowa rzecz o której musicie pamiętać idąc na zakupy lodówki, a najlepiej wziąć ze sobą pusty fermentor na przymiarkę. redlum 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Ja ma dużą lodówkę z zamrażarka na dole. Myślałem że podłącze się pod sprężarkę I będę miał dwa różne pomieszczenia do fermentacji. A tutaj się okazało że w zamrażarce półki nie są wyjmowane bo są to elementy chłodzące. Pozostaje więc mi robić mniej więcej te same piwa i ustawiać dwa fermentory jeden na drugim. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Czy do STC-1000 można podłączyć sondę od Pamela lub podobną? Standardowa sonda ma kabelek dwużyłowy, a Pamel i podobne mają trzy lub więcej żyłowy. Edytowane 12 Października 2017 przez Hary86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) @Hary86 Pamel w większości swoich produktów używa termometrów ds18b20, stc-1000 ma sondę ntc, więc nie da się tego zrobić. Sondę ntc bez peoblemu kupisz na allegro. Edytowane 12 Października 2017 przez Jarzyn_waleczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 https://m.aliexpress.com/s/item/1962996487.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.52beaccdELyBpW Czy to jest to czego piwowarzy używają? EDIT: takie jeszcze znalazłem https://m.aliexpress.com/s/item/963015080.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.411cfbdbsiFehk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ordi93 Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 50 minut temu, Hobbysta napisał: https://m.aliexpress.com/s/item/1962996487.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.52beaccdELyBpW Czy to jest to czego piwowarzy używają? EDIT: takie jeszcze znalazłem https://m.aliexpress.com/s/item/963015080.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.411cfbdbsiFehk Dokładnie to Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Wielkie Dzieki, wezmę z tego drugiego bo dają odrazu sondę, a w pierwszej ofercie nie widziałem. Zreszta ta druga to ze sklepu producenta prosto. Brać wersje 110-220V ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 15 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Jezeli kogos interesuje uzycie stc jako sterownika, ta wersje: https://m.aliexpress.com/getSiteProductEvaluationPwa.htm?spm=a2g0n.detail-cache.0.0.56433ffd2lalIX&productId=2004466302 mozna flashowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ordi93 Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 25 minut temu, Hobbysta napisał: Wielkie Dzieki, wezmę z tego drugiego bo dają odrazu sondę, a w pierwszej ofercie nie widziałem. Zreszta ta druga to ze sklepu producenta prosto. Brać wersje 110-220V ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bierz na 220V bo inaczej potrzebujesz zasilacza na te 12V czy 24V Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bbar Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Dnia 11.10.2017 o 17:40, KHOT napisał: Temperaturę wewnątrz na górze młodego piwa pokazuje termometr z ikei, można by było teoretycznie kombinować z podłączeniem sondy spuszczonej w piwo do sterownika, ale za dużo zachodu przy właściwie żadnym zysku. Nie. Na dole chłodziarki powierzchnia nie jest równa, bo jest wcięcie za którym mieści się sprężarka, więc poniżej poziomu tej półki nie ma opcji postawienia fermentora. To jest podstawowa rzecz o której musicie pamiętać idąc na zakupy lodówki, a najlepiej wziąć ze sobą pusty fermentor na przymiarkę. Mam pytanie: ta chłodziarka miała zamrażalnik u góry? Jeżeli tak to czy był problem z demontażem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 5 godzin temu, s3bbar napisał: Mam pytanie: ta chłodziarka miała zamrażalnik u góry? Jeżeli tak to czy był problem z demontażem? Nie. Od początku szukałem chłodziarki bez zamrażalnika, głównie z obawy o to, czy fermentor się zmieści na wysokość. s3bbar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Nie. Od początku szukałem chłodziarki bez zamrażalnika, głównie z obawy o to, czy fermentor się zmieści na wysokość. Wstawisz nazwę modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) 8 godzin temu, Hobbysta napisał: Wstawisz nazwę modelu? Wstawię jak tylko do domu wrócę, aczkolwiek nie fiksowałbym się specjalnie na szukaniu konkretnego modelu, chyba że masz dostęp do kogoś kto zawodowo sprowadza używany sprzęt np. z Niemiec. Raczej szukać jakiejś chłodziarki (czyli bez zamrażalnika) w najbliższej okolicy i jeździć z pustym wiadrem przymierzać. Edyta @Hobbysta: czyta się trochę jak specyfikację czołgu a nie lodówki. Edytowane 18 Października 2017 przez KHOT tabliczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuba Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Podłączyłem lodówkę pod ten sterownik i niestety nie załącza mi lodowki Macie jakieś pomysły co mogłem zrobic źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstoi Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Źle podpiołeś. Musisz połączyc zasilanie. Chodzi o to ze STC tylko zwiera ci kabel a nie dostarcza przez stycznik napięcia. mniej wiecej zgodnie z rysunkiem z googla: Edytowane 10 Listopada 2017 przez Konstoi Dr2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 6 minut temu, Szuba napisał: Podłączyłem lodówkę pod ten sterownik i niestety nie załącza mi lodowki Ty może daj to jakiemu elektrykowi do podłączenia? 6 minut temu, Szuba napisał: Macie jakieś pomysły co mogłem zrobic źle? Nie co mogłeś tylko co zrobiłeś źle Przekaźnik to tylko styki, a nie źródło zasilania. Popatrz choćby tu tam widać co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuba Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) O, Kurza twarz, żaden ze mnie elektryk, dzieki za podpowiedź Aczkolwiek rysunek na wierzchu wyglada banalnie Edit: wszystko śmiga elegancko dzieki jeszcze raz! Edytowane 10 Listopada 2017 przez Szuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianKC Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Czy któryś z Szanownych użytkowników STC 1000 miał kłopot z wyjściem/stycznikiem grzania? Mój sterownik rodem z aliexpress, wyjście grzania ma ciągle włączone, niezależnie od ustawionych parametrów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Może być kilka powodów: złe ustawienie parametrów, sterownik nie podaje napięcia na cewkę stycznika, zgrzane styki lub przerwa w obwodzie cewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi