anteks Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 (edytowane) Mam pytanko odnoście schładzarki PYGMY http://www.beerservice.pl/?loc=shop&cat=12&lang=pl Miał ktoś do czynienia z czymś takim? Edytowane 11 Czerwca 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Mam pytanko odnoście schładzarki PYGMY http://www.beerservi...&cat=12&lang=pl Miał ktoś do czynienia z czymś takim? ja mam od roku i sobie chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 A który model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 15 stkę. Ale ostatnio wycisnąłem z niej 50 litrów na godzinę, z tym że piwo miało poniżej 20 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 15 stkę. Ale ostatnio wycisnąłem z niej 50 litrów na godzinę, z tym że piwo miało poniżej 20 stopni To nie jest wersja ze sprężarką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Jest. Mocy pobiera koło 250W, teoretycznie chłodzi 15-20 litrów na godzinę, ale tak jak mówię - chłodniejsze piwo i można wyciągnąć dużo więcej, nawet 2-3 razy. Schładzarka jest sucha - rzeczywiście jest gotowa do użytku 2-5 minut po włączeniu do kontaktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 To nie jest wersja ze sprężarką? Bardziej sprecyzuję z wbudowaną sprężarką powietrza, nie używa się wtedy butli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Są 2 wersje 15 i 15K ze sprężąrką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 to jest to wersja bez sprężarki - to jest dobre na pikniki jak cały keg schodzi w 20 minut, ale nie jak używam jej na co dzień w do domu - jakbym wypychał powietrzem to by się zepsuło i zmieniło nagazowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Jeśli miałbym wybierać, wybrał bym tą 25, różnica 50zł a wydajność lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 jak ja kupowałem były inne ceny - 25 kosztowała chyba podobnie, a moja 1200 niecałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 TU ceny trochę inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udarr Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Trochę odświeżę temat. Chciałbym kupić schładzarkę ale nie wiem czy wziąć z jednym czy z dwoma kranami. Docelowo chciałbym żeby były dwa kegi z piwem na bieżące picie, czyli 0-2 piwa każdego dnia, w weekendy pewnie nieco więcej. Czy przy zwykłym PYGMY 20 z jednym kranem w miarę wygodnie można przepinać węże między kegami? Da się jakoś szybko i prosto opróżnić wymiennik ciepła z jednego piwa zanim podepniemy drugie czy jest to niemożliwe? I jeszcze co do kwestii użytkowej - schładzarki mają tylko kabel czy również włącznik on/off? Rozumiem, że na takie okazjonalne picie raz dziennie to po prostu się ją włącza kilka minut przed użyciem i zaraz wyłącza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolarz Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Mam Pygmy 20, ma wyłącznik on/off. Sprzęt fajny, ale na wyjazdowe grille i spotkania, niezastąpiony . W domu testowałem przez rok. Nie polecam! Przy 1-2 piwach dziennie, pierwszy kufel zanim się schłodzi leci sama piania, kolejne już Ok. W domu zdecydowanie polecam kegerator Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Stolarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 W domu testowałem przez rok. Nie polecam! Przy 1-2 piwach dziennie, pierwszy kufel zanim się schłodzi leci sama piania, Nie mam takich problemów choć przyznam, że na początku nie mogłem tego opanować. Okazało się że pokrętło ma większą regulację niż sądziłem (kręci się prawie 360 stopni), na początek trzeba mocno schłodzić i poczekać aż schładzarka pochodzi te kilka minut z piwem w rurkach. Po kilku testach od pierwszej szklanki wszystko ładnie się leje. Widzę za to inny problem. W tej schładzarce jest około 400 ml piwa w rurkach więc faktycznie na 2 kufle się może nie opłaca. Żeby nie tracić piwa ten ostatni leje podłączając keg z wodą, wypycham nim ostatnie piwo nie tracąc piwa a przy okazji myję schładzarkę. Problem pojawia się kolejny - czasem to ostatnie nie jest ostatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Moja w sezonie podłączona jest na stałe do prądu i chłodzi.Zejście jest różne bywa że 2 bywa że 10 dziennie. Z tyłu ma wyłącznik zasilania i kompresora. Przełączanie polega tylko na przepięciu głowicy na innego kega, pierwsze piwo to mix, a później leci już nówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udarr Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Z kegeratorem jest ten problem, że sporo miejsca zajmuje a schładzarkę mógłbym wkomponować w wąski słupek obok lodówki. Poza tym kegerator w porównaniu ze schładzarką pobiera pewnie kilka razy więcej prądu. Chociaż koniec końców wolałbym kegerator. Widzę, że sprawa jeszcze do przemyślenia tym bardziej, że chyba musiałbym kupić schładzarkę z dwoma obiegami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugarsweet Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Nie potrzebujesz dwóch obiegów. Tak jak pisze Anteks - możesz przepinać szybkozłączkę pomiędzy kegami... albo jak u mnie - montujesz trójnik JG + zaworki na obu liniach i tymi zaworkami kontrolujesz co leci do schładzarki. Bardzo chwalę sobie taki układ: mam podpięte piwo i cydr; cydr dobrze przepłukuje i 'odkamienia' całą linię ;-) poglądowe foto (nie sprawdzałem średnic): http://www.beerservice.pl/pl/p/John-Guest-PI2312S/128 http://www.beerservice.pl/pl/p/John-Guest-PISV0416S/152 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udarr Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Po prostu martwi mnie, że w linii zostaje aż 400ml piwa więc przy dwóch kegach drugie piwo będzie mixem tak jak pisał Anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 martwi mnie, że w linii zostaje aż 400ml piwa więc przy dwóch kegach drugie piwo będzie mixem niekoniecznie, lej do kolejnego pokala tylko ok 400ml piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugarsweet Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 martwi mnie, że w linii zostaje aż 400ml piwa więc przy dwóch kegach drugie piwo będzie mixem niekoniecznie, lej do kolejnego pokala tylko ok 400ml piwa dokładnie moment "mixowania" nauczysz się rozpoznawać bardzo szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udarr Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Gorzej jak chce się napić z dwóch kegów tylko po jednym małym piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 tylko po jednym małym piwie a to nie szkoda się tak wkurzać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugarsweet Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Gorzej jak chce się napić z dwóch kegów tylko po jednym małym piwie przecież w lnii masz właśnie małe piwo... żaden problem; jak mi się udaje to i Tobie się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Myślę tak nie śmiało że dodatkowe dwa trójniki i zaworek wpięty do linii piwnej i linii Co2 z butli pozwoli przedmuchać całą chłodziarkę nawet po jednym piwie . Jak już komu tak zależy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi