Jump to content

Pozdrawiam piwowarów z Krakowa

kosimazaki

Recommended Posts

W najbliższy weekend jadę "ponurać" na Zakrzówek i wieczorem będę się pewnie szlajał po mieście w poszukiwaniu dobrego piwa. Czy możecie polecić jakieś knajpy, najlepiej w okolicy rynku, w których można liczyć na coś więcej niż Tyskie z kija?

Super, dzięki za info :)

Strafa Piwa:

Na kranach czekają na Was:

Tucher / Dunkel

Svijany / Weizen

Lindemans / Faro

Kozel / Tmavy

Krakonos / Svetly Lezak 12

AleBrowar / Black Hope

Artezan / Dubbel

AleBrowar / Rowing Jack

Hoegaarden / Witbier

Vyskov / Desitka

Chyba umarłem i jestem w raju! Zazdroszczę Wam takich miejsc. Warszawa do jednak piwna pustynia.

Edited by kosimazaki

No i już jestem z powrotem :) Po raz kolejny powiem - "Zazdroszczę Wam takich miejsc. Warszawa do jednak piwna pustynia" ;)

Nie mogliśmy sobie pozwolić na szaleństwa, bo w sobotę rano czekały nas głębokie nurkowania, a nurkowanie na dużym kacu może skończyć się nieciekawie. Na początek poszedł Artezanowy Dubbel, potem IPA i Black Hope z Ale BroWaru. Na koniec przepłukaliśmy gardła witbierem z Atrezana. Wszystkie piwa wyśmienite, chociaż Dubbel najlepszy. Przy każdej nadarzającej się okazji będę starał się odwiedzać to miejsce :)