wena Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Będzie schładzarka i podłączenie do korneliósów. Ja będę miał kegi. Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zamówiliście ciepłą noc? Ja chyba zostanę spać w aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Niestety na ten zlot nie uda mi się dotrzeć ale może bylibyście zainteresowani kolejną imprezą, z noclegiem (dla zmotoryzowanych, by mogli przed powrotem odpocząć ) lub 2-dniową połączoną z np. zwiedzaniem browaru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Oj JEJSKI, oj,oj chyba Tobie przypadnie wypić to tyskie. Dobra, ale tylko z sokiem jak mój mentor Wena onegdaj pijał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Niestety na ten zlot nie uda mi się dotrzeć ale może bylibyście zainteresowani kolejną imprezą, z noclegiem (dla zmotoryzowanych, by mogli przed powrotem odpocząć ) lub 2-dniową połączoną z np. zwiedzaniem browaru? czy masz jakąś propozycję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Proszę dopisać mnie do listy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Zwiedzanie browaru Tyskiego w http://www.tyskiebro...zwiedzania.html pewnie o to chodziło. Jak by zapowiedziec zorganizowaną grupę domowych browarników to kto wie może by były jakies atrakcje. Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez Kasanga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 W robocie się wyjaśniło i proszę o dopisanie do listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Czeki, Kasanga jesteście dopisani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Niestety na ten zlot nie uda mi się dotrzeć ale może bylibyście zainteresowani kolejną imprezą, z noclegiem (dla zmotoryzowanych, by mogli przed powrotem odpocząć ) lub 2-dniową połączoną z np. zwiedzaniem browaru? czy masz jakąś propozycję? Nocleg w ośrodku pod Raciborzem z domkami (teoretycznie) 6 osobowymi (lub dla tych bardziej oszczędnych rozstawienia własnego namiotu). http://www.lesnapolana.com.pl/oferta_domki.php Zwiedzanie browaru Tyskiego w http://www.tyskiebro...zwiedzania.html pewnie o to chodziło. Jak by zapowiedziec zorganizowaną grupę domowych browarników to kto wie może by były jakies atrakcje. Oni i tak pokażą tylko to co chcą. Myślałem raczej o browarze Zamkowym w Raciborzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Pablo,najlepiej by pasowało, aby był busik jadący z Cieszyna przez Zebrzydowice,Ruptawę i Bzie .Wtedy Ty,Gabi Misiuzeb i ja mielibyśmy spokój z dbaniem o promile. Klamka zapadła. Skoro nie mam się z kim zabrać to mogę przetransportować 4 osoby (trasa Cieszyn - Chorzów - Cieszyn). Mogę na około też jechać, np jak wyżej. Więc jeśli ktoś chętny, niech pisze na PW. wena - Proszę o dopisanie do listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 (edytowane) http://www.busbrothers.pl/kc.php Bus z Cieszyna do Katowic 90min, z Katowic tramwajem do Chorzowa 31min. http://rozklady.kzkg...u=13#przystanek Wena, ja przelew puszczam na poniedziałek rano, po południu powinien dojść (w zależności od banku), także mnie nie skreślaj! edit: Chętnie przygarnę drożdże do pszenicy, wita oraz jakieś amerykańskie (american ale 1/2, denny's favorite 50, ewentualnie angielskie london ale 3 lub podobne, już nie będę wybrzydzał ). Niestety, mogę odwdzięczyć się tylko swoim piwem bądź swojską wędzoną kiełbasą, bo sezon piwowarski dopiero zaczynam... (no tam jeszcze mogę zaoferować bimber "palony" lub żubrówkę ) Edytowane 18 Sierpnia 2012 przez pavulonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Pablo ok jesteś nasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 http://www.busbrothers.pl/kc.phpBus z Cieszyna do Katowic 90min, z Katowic tramwajem do Chorzowa 31min. http://rozklady.kzkg...u=13#przystanek A powrót? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Niestety na ten zlot nie uda mi się dotrzeć ale może bylibyście zainteresowani kolejną imprezą, z noclegiem (dla zmotoryzowanych, by mogli przed powrotem odpocząć ) lub 2-dniową połączoną z np. zwiedzaniem browaru? Wpadnij do Cieszyna na "Bracką Jesień", pewnie część oddziału śląskiego też będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Niestety na ten zlot nie uda mi się dotrzeć ale może bylibyście zainteresowani kolejną imprezą, z noclegiem (dla zmotoryzowanych, by mogli przed powrotem odpocząć ) lub 2-dniową połączoną z np. zwiedzaniem browaru? Wpadnij do Cieszyna na "Bracką Jesień", pewnie część oddziału śląskiego też będzie. Na Brackiej Jesieni będę na pewno A tych którzy będą na spotkaniu w Chorzowie proszę o (chociaż wstępne) przedyskutowanie mojej propozycji na kolejne spotkanie o którym pisałem kilka postów wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 http://www.busbrothers.pl/kc.phpBus z Cieszyna do Katowic 90min, z Katowic tramwajem do Chorzowa 31min. http://rozklady.kzkg...u=13#przystanek A powrót? Niestety ostatni bus 20.50 Pociąg dopiero rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Cześć, chciałbym poinformować, iż w imieniu Śląskiego Oddziału PSPD organizuję zbiorczą wysyłkę piw na II Konkurs Bracki w Cieszynie. W związku z powyższym, osoby zainteresowane wysyłką proszone są o dostarczenie wymaganej ilości butelek z Porterem Bałtyckim na nasze piątkowe spotkanie. Z uwagi na fakt, że butelki nie mogą mieć żadnych etykiet, proszę o opisanie piwa na kartce i przymocowanie jej do każdej butelki za pomocą gumki recepturki. Proszę również o dołączenie formularza zgłoszeniowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekch2 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 A jakie będą zasady degustacji? Pytam się , bo nie byłem jeszcze na takim kameralnym spotkaniu, na corocznym festiwalu w Żywcu zasady są określone: małe kufelki i żetony. Czy tu też będą jakieś żetony? Pytanie może naiwne, ale nie chcę jechać na krzywy ryj, nie mam się w tej chwili niczym specjalnym pochwalić, zostało mi 2 butelki piwa z ostatniego warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Żetony? Pan wybaczy , acz kufelek z Żywca to dobry pomysł bo kosztowanie pełnymi kuflami x ilość piwowarów x ileś piw = ?% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekch2 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) Żetony? Pan wybaczy , acz kufelek z Żywca to dobry pomysł bo kosztowanie pełnymi kuflami x ilość piwowarów x ileś piw = ?% właśnie, dlatego kosztowanie musi być z umiarem (kufelki 100ml), aby czuć smak ostatniego piwa a nie tylko pierwszego Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez marekch2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekch2 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 zostały mi jeszcze żetony z Żywca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 zostały mi jeszcze żetony z Żywca To zostaw je na pamiątkę, w przyszłym roku i tak będą nowe. Zasada spotkania prosta, co przyniesiemy to będziemy wspólnie degustować.Będą, mam nadzieję następne spotkania, to do tego czasu coś uwarzysz i wtedy będziemy degustować Twoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) Aktualna lista, jeżeli kogoś pominąłem, to proszę "krzyczeć" wena + 1/2 weny Ignac + Angela Gabi + Pedro Pieron + 2 osoby Przemyss prusak ronin crocco shayboos Dziadek pavulonek Marekch2 + 1 osoba Szwed Jejski drozd + 1 romanoff Kasanga Czeki Pablo bastisz+ 1 Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 nie mam się w tej chwili niczym specjalnym pochwalić, Chwalić to się będziesz po spotkaniu, jakie dobre piwo piłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi