marbelka Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 czas trwania reklamacji 3 dni). Czego dotyczyła reklamacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogonowiak Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Reklamowany był wyświetlacz, który wpadł do środka zaraz po rozpakowaniu z paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 uwagę moją zwróciła sonda temperatury zakończona ,,chyba” wkręconym wkrętem, który następnie został oszlifowany (chodzi mi o zaślepienie rurki). czyli nie można zanurzyć bezpośrednio w zacierze tylko w kapilarze,a to pogorszy pracę -większa bezwładność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogonowiak Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 (edytowane) Czy pogarsza pracę? Producent twierdzi że można. Sterowniki Pamela mogą być też uzywane do destylacji czyli bezpośredni kontakt sondy z alkoholem wysokoprocentowym. Edytowane 28 Września 2012 przez Pogonowiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zakupiłem sterownik Bolecki. Będzie sterował kociołkiem typu lidl. W instrukcji zapisano, żeby czujnik temperatury nie wisiał z pokrywy. Planuję jednak zawiesić go na uchwycie z drutu, nie na kablu zasilającym. Czy takie zamocowanie może źle wpłynąć na pracę sterownika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Tak, bo zobacz jak jest zbudowana sonda. Przystosowana jest do wkręcenia, w w/w sposób może Ci po prostu zamoknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Jak tylko szykowałem się do prób ze sterownikiem, od razu zaopatrzyłem wyjście kabla koszulką termokurczliwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ciekawy jestem w jakich widełkach będzie Ci trzymał zadaną temperaturę-napisz koniecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Jednak lepiej będzie wywiercić otwór w garnku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zawsze możesz wziąć kawałek rurki miedzianej i zalutować(zaklepać) ją z jednej strony. Posmarować czujnik pastą termoprzewodzącą i umieścić go w środku, z góry zalać klejem lub silikonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Jaka powinna być średnica minimalna takiej rurki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Jaka powinna być średnica minimalna takiej rurki? taka by weszła sonda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 No racja. Tylko na razie nie chcę rozbierać sondy i wyjmować czujnika, dlatego rzuciłem takim pytaniem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 To jest obudowa TO92 - znajdziesz wymiary tutaj http://www.edw.com.pl/ea/obudowy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Dzięki za wpis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 No racja. Tylko na razie nie chcę rozbierać sondy i wyjmować czujnika, dlatego rzuciłem takim pytaniem;) nie próbuj nawet jej wyjmować, bo się nie uda - kup sobie nowy czujnik, te DS-y kosztują kilka zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Czy nowy czujnik, należy kalibrować, czy wystarczy podpiąć i działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Czy nowy czujnik, należy kalibrować, czy wystarczy podpiąć i działa? dobrze jest sprawdzić na wrzątku i wodzie z lodem i zrobić ewentualną korektę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 a rurkę kup sobie miedzianą do instalacji gazowej LPG-w każdym takim warsztacie zakładającym LPG kupisz kawałek-ja kupiłem o śr zewn 8mm scianka 1mm spokojnie czujnik wchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zakupiłem czujnik: http://allegro.pl/ds18b20-czujnik-temperatury-to92-i3265574869.html czy dobrze myślę o podłączeniu pinów: -GND to przewód czarny do sterownika -VDD brązowy -DQ niebieski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 GND to - Vdd to + DQ to D nie sugeruj się kolorami przewodów - na płytce na sterowniku masz opisane który pin jest do czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Dziękuję za wyjaśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 i rób to z uwagą, bo przy którejś kombinacji czujnik się pali i jest do wyrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Ciekawy jestem w jakich widełkach będzie Ci trzymał zadaną temperaturę-napisz koniecznie Dzisiaj odbyło się pierwsze zacieranie w kociołku lidlowskim, z sterownikiem bolecki. Dla zadanej temperatury przerwy, sterownik wyjeżdżał o jeden stopień Celsjusza wyżej. Martwi mnie tylko, że termometr sterownika, pokazuje inną temperaturę(niższą o 2 stopnie), niż termometr z Ikei. Muszę zrobić porównanie na termometrze wzorcowanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi