Yanek Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Nie miał bym nic przeciwko żeby admin wyodrębnił osobny temat z postów na temat pozwoleń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Świetna robota, uwielbiam sklepienia Kleina i ogólnie tajemnice starego budownictwa Sam myślę, czy ściany konstrukcyjnej piwniczki nie zrobić betonowej, a w środku dla efektu postawić warstwę z cegieł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogodar Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Cudowna piwniczka i gratuluję realizacji. Mam nadzieję, że będzie okazja na spotkaniu piwowarów dopytać o to i tamto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Ja myślę, że zwiedzanie obowiązkowe, cholera, spałem w Wieliczce o dwa miesiące za wcześnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Wpuść sobie peszla od góry do wprowadzenia przewodu do lampy. O ile jeszcze nie zakończyłeś murowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Świetna robota, uwielbiam sklepienia Kleina i ogólnie tajemnice starego budownictwa Sam myślę, czy ściany konstrukcyjnej piwniczki nie zrobić betonowej, a w środku dla efektu postawić warstwę z cegieł. można kupić pocięte cegły i położyć je na ścianie jak płytki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Albo zdobyć rozbiórkowe i samemu pociąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Jak to będzie z wentylacją? jakiś komin? Te deskowanie nie będzie pleśniało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Deski się rozbiera i zostaje ładny strop ceglany. To jest tymczasowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Albo zdobyć rozbiórkowe i bez cięcia wymurować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Trochę kolejnych fotek, sklepienia wyszły pięknie, jestem bardzo zadowolony. Jutro chcę zrobić wieniec i go zalać. vettis 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 No.. ja uważam, według mnie, kilka niedociągnięć jest. Na żywo wygląda na pewno lepiej, niż na zdjęciu. Pogratulować jun22 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Cześć Widzę że robiliście testy obciążeniowe, ale co to za testy z takimi chuderlakami ;-) Musiałbym tam pojechać ja z Pieronem ! Radzio 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Bielok przybywajcie, testów obciążeniowych nigdy za wiele trzeba by jeszcze po kilka piw wlać w siebie, żeby ciężar zwiększyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiess Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Albo zdobyć rozbiórkowe i bez cięcia wymurować Z rozbiórkowymi jest ten problem , że musisz znać pochodzenie tych cegieł . Z chlewni się nie nadają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Bielok przybywajcie, testów obciążeniowych nigdy za wiele trzeba by jeszcze po kilka piw wlać w siebie, żeby ciężar zwiększyć. po kegu w każdą rękę Będzie szansa na jakieś podsumowanie ile kosztowały materiały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Będzie szansa na jakieś podsumowanie ile kosztowały materiały? Jak Ci zależy mogę podsumować po skończeniu, ale wydaje mi się że wyjdzie ponad dyszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Cześć Widzę że robiliście testy obciążeniowe, ale co to za testy z takimi chuderlakami ;-) Musiałbym tam pojechać ja z Pieronem ! Bielok przybywajcie, testów obciążeniowych nigdy za wiele trzeba by jeszcze po kilka piw wlać w siebie, żeby ciężar zwiększyć. Z Bielokiem to jedynie wątrobę można porządnie obciążyć, jestem cięższy sam się przyznał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Josefik, teraz do testów przydacie się wszyscy, bo wylałem na stopie dodatkowy beton :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 To już atom tego nie ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 To już atom tego nie ruszy Co innego nadzór budowlany tfu! Odpukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Więc te Kleiny były tylko do ozdoby? Bo prościej było zrobić szalunek tylko pod beton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Więc te Kleiny były tylko do ozdoby? Bo prościej było zrobić szalunek tylko pod beton. Kilka powodów, po pierwsze cegła pełna ma spełniać rolę regulatora wilgotności ze względu na swoją higroskopijność. Po drugie nie musiałem używać zbrojenia jak pod płytę, a po trzecie taki strop bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Więc te Kleiny były tylko do ozdoby? Bo prościej było zrobić szalunek tylko pod beton. Obawiam się, że wtedy piwniczka wyglądała by jak poniemiecki schron przeciwlotniczy. A piwniczka.... szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi