mrblaha Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Oczywiście, że nie z konstrukcji. Tak jest po prostu.. łatwiej. I nie oszukujmy się- jak zrobisz 3 "fajne" piwa, to zachwyci się tym garstka piwolubów, a zwykły Kowalski pokręci nosem, bo "on tego nie zna i woli Żywca"... Te trzy receptury to taki kompromis pomiędzy ekonomią, psychologią i piwowarstwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) Nie - z zasady popytu i podaży,ceny ;] ( lub alternatywna wersja : tanio, dużo, szybko) Większość kowalskich nie rozróżnia gatunków poza ciemnym,pszenicznym i pilsem. Proste. Na marginesie, po wizycie w Tyskiej Browarni dowiedziałam się że ekonomia jest najważniejsza. Pytałem panią przewodnik o jakość to zmieniła subtelnie temat... Edytowane 2 Listopada 2012 przez Lusterko87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) Wstyd się przyznać, ale to wizyta w browarze tyskim zainspirowała mnie do wejścia na "dobra stronę piwnej mocy" i jak rycerz dżedaj walczę o dobry smak piwa u mnie w domu/u rodziny i u znajomych edukując ich i siebie , że piwo to nie tylko tychy i zywiec. Nie mam sentymentu do tego browaru - korporacja jak każda inna, ale dzięki tej wizycie zacząłem czytać o procesie powstawania piwa a od tego już krok do naszego forum i warzenia prawdziwego piwa a nie jak to mój znajomy podsumował, że koncerniaki to z jednej tabletki ... A my jesteśmy w tej komfortowej sytuacji, że robimy piwo dla nas dla siebie -nie musimy robić piwa dla wszystkich.\ Jak to ktoś kiedyś powiedział nie dam ci przepisu na sukces ale dam ci przepis na porażkę ---> Staraj się zadowolić wszystkich Edytowane 2 Listopada 2012 przez lkulos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 (edytowane) Na stronie tych minibrowarów oferta podaje te style: Pils, Hell, Alt, Weizen, Weizen Bock, Kolsch, Bock, Mein Bock*, Marzen, Dunkel, Stout °Chodziło pewnie o Maibock'a, ale cóż... Oferują też szkolenie w bardzo atrakcyjnej cenie. Jak ruszą trzeba się będzie wybrać i zobaczyć co to jest naprawdę i czy czasem nie jest to strata czasu i pieniędzy. Edytowane 3 Listopada 2012 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komka Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Browar Z&Z w Wojaszówce (woj. podkarpackie) poszukuje piwowara. Dla dociekliwych w sprawie sprzętu. W minibrowarze zainstalowana jest warzelnia Speidel Braumeister 200. http://www.zzbrowar.pl/ Edytowane 17 Listopada 2012 przez Komka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Dobry żart, żeby piwowar miał kategorię B. Każdy technolog (obojętnie czy w browarze czy w gorzelni) musi coś tam wypić i nawet jeśli alkohol w piwie jest w wyniku fermentacji, policji się nie przekona, że to praca (a) i że to napój higieniczny (b). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Kolejny z planowanych minibrowarów poszukuje kogoś na stanowisko piwowara - praca w Raciborzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komka Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 W Raciborzu jest już podobno kandydat do obsadzenia stanowiska. Pojawiła się w międzyczasie kolejna oferta pracy. Browar Miejski w Bielsku-Białej (znany też jako Bielitzer) poszukuje nowego piwowara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendragon Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Tak z ciekawości. Wie może ktoś ile mniej wiecej wynoszą zarobki takiego piwowara z minibrowaru? Podłącze się do tego pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Tak z ciekawości. Wie może ktoś ile mniej wiecej wynoszą zarobki takiego piwowara z minibrowaru? Podłącze się do tego pytania. Założyciel tego tematu, na pewno posiada odpowiednią wiedzę w tej kwestii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komka Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Kolejne stanowiska do obsadzenia. Piwowarzy są potrzebni w: 1) Gdańsku 2) Rybniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 1) Gdańsku Barbados? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 1) Gdańsku Barbados? Tak. Przynajmniej taką informację dostałem jak zapytałem o szczwgóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 tak ją ogłoszenia w serwisach pośrednictwa pracy. Podobnie w Bierhalle w Katowicach szukają piwowara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Pewien mały browar z lubelszczyzny poszukuje piwowara. Na stałe, na umowę. Chętnych podjąć wyzwanie zapraszam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się