MarYOUsz Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Witam wszystkich bardzo serdecznie Wasze forum śledzę juz od dłuższego czasu i jestem pod wrażeniem zebranej wiedzy - gratuluję! Moje początki ograniczą się z pewnością do czytania, bo do etapu na którym pojawią sie wątpliwości nie opisane na forum jeszcze dłuuuga droga... Pierwsze naprawdę dobre piwo poznałem na leśnickich festiwalach we Wrocławiu, potem brewkity Coopersa a co dalej zobaczymy. Robieniem piwa zaraziłem juz kilka osób, które też eksperymentują z puchą ale oczywiście planujemy dalszą ewolucję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 powodzenia na piwnej drodze życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajo33 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Cześć i proponuję szybko ewolucję. Zrobiłem 2 puchy i tak naprawdę dopiero zacierane piwo dało mi pełną satysfakcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Witaj na forum i oby zabawa nie skończyła się jak na avatarze ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Witaj na forum! Czytaj i zacieraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarYOUsz Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Zacieranie jest nieuniknione, w końcu mieszkam niecałe 10km od Strzegomia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBLS Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Witaj i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Witaj ! Samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarYOUsz Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 No właśnie ostatnia niestety odana nie była Ostatnia warka z zacierania, njaprostszy przepis na ALE - po pierwszej fermentacji i spadku blg do poziomu poniżej 2 zlałem piwko do standardowego plastykowego fermentatora na cichą (zapach i smak obiecujący) i po półtora tyg. zabieram się za butelkowanie a tu.... słabiutkie, cienkie, jakby lekko zwietrzałe Powód to pewnie skrajna nieszczelność fermentatora, różnice temperatur w pomieszczeniu dzień/noc i brak mojej opieku (byłem poza domem i nie obserwowałem co się dzieje. Ale nie zrażam się, przy kolejnym będzie mniej błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Może jak poleży to smak się poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zacieranie jest nieuniknione, w końcu mieszkam niecałe 10km od Strzegomia szczęśliwiec!! to nawet na plecach te 25kg worki do domciu przytargasz witaj i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarYOUsz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Racja - trochę poleżało i jest już lepsze - da się to wypić z większym smakiem niż koncernowe, więc jest pierwsze zaopatrzenie 35kg słodu przyjechało autem, ale jak się ociepli, to...kto wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się