MarYOUsz Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Witam wszystkich bardzo serdecznie Wasze forum śledzę juz od dłuższego czasu i jestem pod wrażeniem zebranej wiedzy - gratuluję! Moje początki ograniczą się z pewnością do czytania, bo do etapu na którym pojawią sie wątpliwości nie opisane na forum jeszcze dłuuuga droga... Pierwsze naprawdę dobre piwo poznałem na leśnickich festiwalach we Wrocławiu, potem brewkity Coopersa a co dalej zobaczymy. Robieniem piwa zaraziłem juz kilka osób, które też eksperymentują z puchą ale oczywiście planujemy dalszą ewolucję Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkulos Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 powodzenia na piwnej drodze życia Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajo33 Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Cześć i proponuję szybko ewolucję. Zrobiłem 2 puchy i tak naprawdę dopiero zacierane piwo dało mi pełną satysfakcję Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Witaj na forum i oby zabawa nie skończyła się jak na avatarze ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
slotish Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Witaj na forum! Czytaj i zacieraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarYOUsz Posted November 3, 2012 Author Share Posted November 3, 2012 Zacieranie jest nieuniknione, w końcu mieszkam niecałe 10km od Strzegomia Link to comment Share on other sites More sharing options...
GBLS Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Witaj i powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario63 Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Witaj ! Samych udanych warek życzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarYOUsz Posted January 16, 2013 Author Share Posted January 16, 2013 No właśnie ostatnia niestety odana nie była Ostatnia warka z zacierania, njaprostszy przepis na ALE - po pierwszej fermentacji i spadku blg do poziomu poniżej 2 zlałem piwko do standardowego plastykowego fermentatora na cichą (zapach i smak obiecujący) i po półtora tyg. zabieram się za butelkowanie a tu.... słabiutkie, cienkie, jakby lekko zwietrzałe Powód to pewnie skrajna nieszczelność fermentatora, różnice temperatur w pomieszczeniu dzień/noc i brak mojej opieku (byłem poza domem i nie obserwowałem co się dzieje. Ale nie zrażam się, przy kolejnym będzie mniej błędów Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikiboom Posted January 16, 2013 Share Posted January 16, 2013 Może jak poleży to smak się poprawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted January 16, 2013 Share Posted January 16, 2013 Zacieranie jest nieuniknione, w końcu mieszkam niecałe 10km od Strzegomia szczęśliwiec!! to nawet na plecach te 25kg worki do domciu przytargasz witaj i powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarYOUsz Posted January 20, 2013 Author Share Posted January 20, 2013 Racja - trochę poleżało i jest już lepsze - da się to wypić z większym smakiem niż koncernowe, więc jest pierwsze zaopatrzenie 35kg słodu przyjechało autem, ale jak się ociepli, to...kto wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts