Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Podczas gotowania brzeczki wpadł mi do garnka kawałek cegły z przewodu wentylacyjnego. Niestety zobaczyłem to dopiero po przelaniu do fermentora - na dnie garnka utworzyła się kupka czerwonego proszku. Czy może to jakoś negatywnie wpłynąc na smak piwa? Bo trujące to chyba nie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 nie ma się czym przejmować,cegła jest neutralna w smaku,mi wpadł kiedyś tynk z sufitu(razem z farbą i mysimi bobkami),musiałem wylać ,na szczęście gotowałem na pare garnków i w kanał poszło 1/4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Nie otrujesz się, cegły się robi z gliny. To raczej neutralny surowiec. Pytanie, co do tej cegły mogło wcześniej przylgnąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Alkohol i co2 to odchody drożdży. Ja bym się jakimiś minerałami nie przejmował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.M. Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Potraktuj to jak "poprawienie składu mineralnego wody". Może akurat cegła trafiła w styl? To jakieś wyspiarskie piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Ktoś kiedyś tu na forum nasmarkał do piwa albo dodał omyłkowo przecier pomidorowy, i piwo też wyszło, więc kawałkiem cegły bym się nie przejmował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Ja dopisałbym w recepturze obok chmielu, bo może to będzie ten magiczny składnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Nazwa od razu skojarzyła mi się z piwami Kormorana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 całkiem "budujący " ten nowy składnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlito Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Wiele bardzo użytecznych rzeczy, zostało wynalezionych przez "głupi" przypadek. Więc powodzenia. ps. Ciekawe kiedy znajdziemy na półkach piwo, "Ceglane" ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) Czy wiecie może, gdzie można kupić kawałek drobnej metalowej siatki, a właściwie sitka? Pewnie np. w Castoramie, tylko w którym dziale? Edytowane 8 Listopada 2012 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Dział Kuchnia oprócz tego w Tesco i innych super marketach jako durszlak a jak siatkę to spytaj pana w castoramie, ale wydaje mi się że przy zabezpieczaniach elewacji czyli styropianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Jesli budynek ma jakąś ciekawą historię to można dla piwa zbudować legendę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Masz już nazwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi