Skocz do zawartości

Browar "Piwny Ul"


BuDeX

Rekomendowane odpowiedzi

28.03.2015r. #157. California Common.

  • Słód pilzneński Strzegom - 4,0 kg
  • Słód Abbey - 0,2 kg
  • Słód Monachijski - 0,3 kg
  • Słód Karmelowy Malteurop 130 EBC - 0,2 kg
  • Słód Czekoladowy 400 EBC - 0,05 kg

Zacieranie 
66* - 100 min
78* -

Chmielenie:
Chmiel Northern Brewer, granulat - 22g - FWH
Chmiel Northern Brewer, granulat - 35g - 15 min

Chmiel Northern Brewer, granulat - 43g - 0 min

 

Objętość brzeczki - 20 l
Zadane drożdżami Wyeast 2112 California Lager (gęstwa) schłodzone do temp. 17 stopni, fermentacja w temperaturze otoczenia 17 stopni.

OG = 12.5 FG = 2.0 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 5.4%
Rozlane do kega: 14.04.2015r.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

03.04.2015r. #158. Belgian Brown Ale

  • Słód pilzneński - 1,95 kg
  • Płatki monachijski - 1,1 kg
  • Słód wiedeński - 1,0 kg
  • Słód Abbey - 0,12 kg
  • Słód special B - 0,12 kg
  • Słód Brown - 0,1 kg
  • Słód czekoladowy 400 - 0,1 kg
  • Słód pszeniczny czekoladowy - 0,1 kg

Zacieranie 
62* - 30 min
72* - 40 min
78* - 10 min

Chmielenie:
Chmiel Oktawia, szyszka, 30g - FWH
Chmiel Oktawia, szyszka, 30g - 0min

Objętość brzeczki - 20l
Zadane drożdżami Wyeast 3864 Canadian/ Belgian (gęstwa). Schłodzenie do 17 stopni. Fermentacja w temp. otoczenia 17 stopni - 4 dni, 20 stopni - 11 dni.

OG = 13.0 FG = 3.0 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 5.1%
Rozlane do kega i 4 butelek: 21.04.2015r.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

18.04.2015r. #159. Gose.

  • Słód pilzneński - 1,3 kg
  • Słód pszeniczny - 2,5 kg
  • Słód zakwaszający - 0,25 kg - do pierwszej fazy zacierania - 62*
  • Słód zakwaszający - 0,75 kg - do drugiej fazy zacierania - 64*

 

Dodatki:

28g - kolendra

30g - sól morska niejodowana

10g - sumak

  • Zacieranie 

62* - 70 min
64* - 70 min
78* - 10 min

Chmielenie:
Chmiel Oktawia, szyszka, 15g - FWH

Objętość brzeczki - ???l
Zadane drożdżami Wyeast 2112 (gęstwa). Schłodzenie do 17 stopni. Fermentacja w temp. otoczenia 17 stopni - 4 dni, 20 stopni - 11 dni.

OG = 12.5 FG = 2.5 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 5.1%
Rozlane do kega i 5 butelek: 01.05.2015r.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

19.04.2015r. #160. Weizenbier/Hefeweizen

  • Słód pilzneński 1,6 kg
  • Słód pszeniczny 2,4 kg
  • Słód Karmelowy 30 - 0,1 kg

Zacieranie 
44* - 60 min
68* - 30 min
72* - 30 min
78* -

Chmielenie:
Chmiel Oktawia , szyszka, 14 g - FWH

Objętość brzeczki - 20l
Zadane drożdżami WB 06 w temp.17 stopni. Schłodzenie do 17 stopni. 3 dni w 16 stopniach i 10 dni w 20 stopniach.

OG = 11.0 FG = 1.5 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 4.9%
Rozlane w butelki: 04.05.2015r. ze 155g cukru

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

24.04.2015r. #161. Tripel IPA.

  • Słód Pilzneński Malteurop - 5,0 kg
  • Słód Monachijski I - 0,5 kg
  • Cukier biały - 1 kg 

Zacieranie 
64* - 60 min

72* - 20 min
78* -

Chmielenie:
Chmiel Iunga, szyszka, 30 g - FWH
Chmiel Zula, granulat, 45 g - 20 min
Chmiel Izabella, granulat, 60 g - 20 min
Chmiel Unikat, granulat, 27 g - 20 min
Chmiel Zula, granulat, 45 g - 0 min
Chmiel Izabella, granulat, 60 g - 0 min
Chmiel Unikat, granulat, 27 g - 0 min

Chmielenie whirlpoolowe: 45min od schłodzenia do 70 stopni.
Chmiel Zula, granulat, 45 g - 0 min
Chmiel Izabella, granulat, 60 g - 0 min
Chmiel Unikat, granulat, 27 g - 0 min

Objętość brzeczki - 19 l
Schłodzenie do temp. 16 stopni. Zadane drożdżami Wyeast Canadian/Belgian w temp. otoczenia 16 stopni.
 

27.04 - przeniesienie do 19 stopni.
OG = 17.5.0 FG = 2.0 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 8.0%
Rozlane do butelek  15.05.2015r. - 36 szt z 94g cukru.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

25.04.2015r. #162. Leprechaun. Irish Red Ale (IRA)

  • Słód pilzneński 2,0 kg
  • Słód monachijski 2,25 kg
  • Słód karmelowy jasny 0,2 kg
  • Słód karmelowy ciemny 0,2 kg
  • Palone ziarno jęczmienia - 0,05 kg

Zacieranie 
62- 40 min
720 - 30 min
780 -


Chmielenie:
Chmiel Iunga, granulat, 12 g - FWH
Chmiel Oktawia, granulat, 20 g - 00 min

Objętość brzeczki - 21 l 
Zadane drożdżami WLP028 Edinburgh Scottish Ale. Schłodzone do 15 stopni. Fermentacja w temperaturze otoczenia 16 stopni.
OG = 12.5 FG = 2.5 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie 5.2%
Rozlane do kega: 10.05.2015r. + 5 butelek

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

01.05.2015r. #163. Strong 100% Peated! z solą wędzoną dymem jabłkowym.

  • Słód whisky Castle Malting 8,5 kg

Zacieranie 
66-63* - 70 min
78* -

Chmielenie:
Chmiel Iunga, granulat - 40g - FWH

Sól wędzona dymem jabłkowym - 30g - 10 min

 

Na cichą fermentację: 100g płatków whisky - od 22.05.2015r. - 40 dni.

Objętość brzeczki - ??l

Schłodzone do temp. 15 stopni.
Zadane drożdżami Wyeast 2112 (gęstwa) w temp. otoczenia 16 stopni.

OG = 21.5 FG = 2.5 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 11.8%
Rozlane do butelek 0,33 i 4ech 0,5l z 95g cukru. - 01.07.2015r.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

10.05.2015r. #164. Habanero Imperial Brown Porter

  • Słód pilzneński 5,0 kg
  • Słód Brown - 0,9 kg
  • Słód karmelowy 130 -  0,5 kg
  • Słód czkoladowy 400 - 0,3 kg
  • Black of Black 1500 EBC - 0,05 kg
  • Cukier marcepanowy - 0,2 kg

Zacieranie 
66.6 - 64.5* - 100 min
780 -


Chmielenie:
Chmiel Iunga, granulat, 54 g - FWH

Habanero suszone krojone, z pestkami - 13g - 20 min
Chmiel Oktawia, granulat, 54 g - 00 min

Objętość brzeczki - 22 l 
Zadane drożdżami WLP028 Edinburgh Scottish Ale (gęstwa). Schłodzone do 16 stopni. Fermentacja w temperaturze otoczenia 16 stopni.
OG = 16.0 FG = 4.0 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie 6.2%
Rozlane do 10 butelek i kega: 02.06.2015r.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

15.05.2015r. #165. Witbier z sumakiem. Pani Gąsiorowa.

  • Słód pilzneński - 2,1 kg
  • Płatki pszenne - 1,6 kg
  • Płatki owsiane - 0,4 kg
  • Cukier biały - 0,25 kg

Zacieranie 

62* - 90 min
72* - 30 min
78* - 10 min

Chmielenie:
Chmiel Oktawia, granulat, 16g - FWH

Dodatki:

Sumak - 23g - 12 min
Kolendra, 10g, - 12 min
Curacao sproszkowane - 10g - 12 min
Kolendra, 10g, - 0 min
Curacao sproszkowane - 10g - 0 min

Objętość brzeczki - 19.5l

Schłodzone do temp. 16 stopni
Zadane drożdżami FM20. (starter 1l przez 48h na mieszadle) w temp. otoczenia 16 stopni. Po 3 dniach wyniesione do 20 stopni.

OG = 12.0 FG = 2.5 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 4.9%
Rozlane do butelek: 05.06.2015r. 39 flaszek ze 160g cukru.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

20.05.2015r. #166. American Hefeweizen. Chudy się żeni!

  • Słód pilzneński 1,6 kg
  • Słód pszeniczny 2,4 kg
  • Słód Karmelowy 30 - 0,08 kg

Zacieranie 
44* - 40 min
62* - 40 min
72* - 30 min
78* -

Chmielenie:
Chmiel Iunga , szyszka, 5 g - FWH

Chmiel Centennial, granulat, 

Chmiel Cascade, granulat, 

Chmiel Centennial, granulat, 

Chmiel Cascade, granulat, 


Objętość brzeczki - 20l
Zadane drożdżami FM 40 (statrer 1l, 6blg, 60h na karuzeli i doba w lodówce) w temp.16 stopni. Schłodzenie do 17 stopni. 3 dni w 16 stopniach i 10 dni w 20 stopniach.

OG = 11.5 FG = 2.0 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 4.9%
Rozlane w butelki: 04.06.2015r. ze 155g cukru.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

22.05.2015r. #167. Polskie Ale. Hałabała.

  • Słód pilzneński Strzegom - 4,8 kg
  • Słód karmelowy 130 -  0,25 kg
  • Słód pszeniczny - 0,25 kg

 

Zacieranie 
65 * - 70 min
78* -

Chmielenie:
Chmiel Iunga, granulat, 15 g - FWH

Chmiel Oktawia, granulat, 20 g - 20 min

Chmiel Izabella, granulat, 20g - 20 min

Chmiel Oktawia, granulat, 30 g - 0 min

Chmiel Izabella, granulat, 40g - 0 min

Chmiel Iunga, granulat, 30g - 0 min

 

Chmielenie na zimno - 6 dni od 09.06.2015r. (3 dni w 16 stopniach, 3 dni w 20-23) - po 50g każdego.

Chmiel Oktawia, 

Chmiel Izabella, 

Chmiel Iunga, 


Objętość brzeczki - 16.5 l 
Zadane drożdżami US-05. Schłodzone do 16 stopni. Fermentacja w temperaturze otoczenia 16 stopni.
OG = 14.0 FG = 1.5 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie 6.4%
Rozlane do butelek 15.06.2015r

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

03.06.2015r. #168. Wee Heavy z chili :D Szkockie Zwisłouche II.

  • Słód pilzneński -  2,1 kg
  • Słód Pale Ale -  2,4 kg
  • Słód monachijski I - 1,0 kg
  • Słód Monachijski II - 1,0 kg
  • Słód Caramunich I -  0,5 kg
  • Słód Owsiany -  0,5 kg
  • Słód Whisky Mocny - 0,5 kg
  • Słód Pszeniczny - 0,5 kg
  • Płatki jęczmienne - 0,4 kg
  • Palone ziarno jęczmienia - 0,1 kg

Zacieranie 
65* - 105 min
78* -

 

Gotowanie: 120min
Chmielenie:
Chmiel Iunga, granulat, 30 g - FWH

Objętość brzeczki - ?? l 
Zadane drożdżami WLP028 Edinburgh Scottish Ale (gęstwa). Schłodzone do 16 stopni. Fermentacja w temperaturze otoczenia 16 stopni.
OG = 21.0 FG = 4.5 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie 10,3%
Rozlane do butelek: 08.07.2015r. - 38 sztuk z 94g cukru

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

05.06.2015r. #169. Porter Pszeniczny.

  • Słód pilzneński - 1,0
  • Słód pszeniczny - 2,2
  • Słód Brown - 0,4
  • Słód karmelowy 130 - 0,2 
  • Słód czekoladowy 400 - 0,15
  • Płatki jęczmienne błyskawiczne -, 0,4
  • Słód pszeniczny czekoladowy - 0,1

 

 

  • Zacieranie 

66* - 90 min
78* -


Chmielenie:
Chmiel Iunga, granulat, 20 g - FWH

Chmiel Oktawia, granulat, 25 g - 00 min

Objętość brzeczki - ??? l 
Zadane drożdżami FM 40 (gęstwa). Schłodzone do 15 stopni. Fermentacja w temperaturze otoczenia 16 stopni.
OG = 12.5 FG = 2.5 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie 5.2%
Rozlane do 10 butelek i kega: 21.06.2015r.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

06.06.2015r. #170. Witbier z wanilią i białym pieprzem.

  • Słód pilzneński - 2,0 kg
  • Płatki pszenne - 1,2 kg
  • Płatki owsiane - 0,57 kg
  • Płatki ryżowe - 0,4 kg
  • Cukier biały - 0,2 kg

Zacieranie 

62* - 90 min
72* - 30 min
78* - 10 min

Chmielenie:
Chmiel Oktawia, granulat, 17g - FWH

Dodatki:

Pieprz biały starty w moździerzu - 25g - 10 min

Skórka z jednej cytryny - 10 min

2 laski wanilii przekrojone na pół - 10 min

 

Na cichą: moczone w gorzale przez 17 dni:

Czas trwania: 6 dni.

Pieprz biały starty w moździerzu - 25g 

3 laski wanilii przekrojone na pół 

 

Objętość brzeczki - ???l

Schłodzone do temp. 16 stopni
Zadane drożdżami FM20. (gęstwa) w temp. otoczenia 16 stopni. Po 3 dniach wyniesione do 20 stopni.

OG = 12.5 FG = 2.0 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: ???%
Rozlane do kega: - tlenowiec. całkiem pokaźny mimo 17 dniowego moczenia wanilii i pieprzu w gorzale.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

18.06.2015r. #171. Polska IPA.

  • Słód Pilzneński Strzegom - 4,6 kg
  • Słód pszeniczny Strzegom - 0,32 kg
  • Słód Karmelowy Jasny 30 EBC - 0,23 kg
  • Cukier - 0,25 kg

Zacieranie 
65* - 90 min
78* -

Chmielenie:
Chmiel Iunga, szyszka, 25 g - FWH
Chmiel Izabellaszyszka, 50 g - 20 min
Chmiel Oktawiaszyszka, 25 g - 20 min
Chmiel Izabellaszyszka, 70 g - 0 min
Chmiel Oktawiaszyszka, 30 g - 0 min

Chmielenie whirlpoolwe:
75g Izabelli wrzucone do brzeczki o temp. 76 stopni. Przetrzymane 60 min.

Chmielenie na zimno - 4 dni - do 10.07.2015r.
Chmiel Izabella, szyszka, 70 g
Chmiel Oktawia, szyszka, 50 g

Objętość brzeczki - 17 l
Schłodzenie do temp. 15 stopni. Zadane drożdżami US-05 w temp. otoczenia 16 stopni.
 
OG = 15.0 FG = 1.5 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 6.9%
Rozlane do butelek 10.07.2015r.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

21.06.2015r. #172. Wędzonki wszystkie.

  • Słód Wędzony Steinbach - 1 kg
  • Słód pszeniczny wędzony grodziski - 1 kg
  • Słód whisky średni - 1 kg
  • Słód wędzony żytni - 1 kg

Zacieranie 
65* - 100 min
78* -

Chmielenie:
Chmiel Iunga, szyszka, 15 g - FWH

Objętość brzeczki - ?? l
Schłodzenie do temp. 16 stopni. Zadane drożdżami US-05 w temp. otoczenia 16 stopni.
 
OG = 11.5 FG = 2.0 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 4.9%
Rozlane do 8 butelek i kega: 02.07.2015r.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Habanero suszone krojone, z pestkami - 13g - 20 min

 

I jak wrażenia?

 

Ja dałem do swojego RISa 10g suszonych papryczek kupionych w lidlu - sądzę, że to birds eye (przynajmniej wyglądają i były podobnie ostre jak one) i na rozlewie piwo sprawiało wrażenie takiego, które ma szansę zapiec dwa razy...

Teraz jest już po prostu ostre i zastanawia mnie, jaki efekt dała większa ilość habanero, które są 2-3 razy ostrzejsze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Habanero suszone krojone, z pestkami - 13g - 20 min

 

I jak wrażenia?

 

Ja dałem do swojego RISa 10g suszonych papryczek kupionych w lidlu - sądzę, że to birds eye (przynajmniej wyglądają i były podobnie ostre jak one) i na rozlewie piwo sprawiało wrażenie takiego, które ma szansę zapiec dwa razy...

Teraz jest już po prostu ostre i zastanawia mnie, jaki efekt dała większa ilość habanero, które są 2-3 razy ostrzejsze.

 

Powiem tak: To jest piwo tylko i wyłącznie dla fanatyków kapsaicyny  :smilies: Wydawało mi się, że 13g to troszkę mało i poprzekrajałem te papryki, a nasionka zrobiły swoje. Ja tam lubię kapsaicynę i mi smakuje, ale jak ktoś nie lubi, to wywiesza jęzor :) Mam wrażenie, że to piwo będzie schodziło z kega dość długo :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Habanero suszone krojone, z pestkami - 13g - 20 min

 

I jak wrażenia?

 

Ja dałem do swojego RISa 10g suszonych papryczek kupionych w lidlu - sądzę, że to birds eye (przynajmniej wyglądają i były podobnie ostre jak one) i na rozlewie piwo sprawiało wrażenie takiego, które ma szansę zapiec dwa razy...

Teraz jest już po prostu ostre i zastanawia mnie, jaki efekt dała większa ilość habanero, które są 2-3 razy ostrzejsze.

 

Powiem tak: To jest piwo tylko i wyłącznie dla fanatyków kapsaicyny  :smilies: Wydawało mi się, że 13g to troszkę mało i poprzekrajałem te papryki, a nasionka zrobiły swoje. Ja tam lubię kapsaicynę i mi smakuje, ale jak ktoś nie lubi, to wywiesza jęzor :) Mam wrażenie, że to piwo będzie schodziło z kega dość długo :)

 

Czyli tak jak myślałem :)

Jak będę już miał zbiory ze swojej plantacji chili to też chyba zrobię jakąś odrobinę mniejszą warkę dla chiliheadów, będę musiał pomyśleć nad jakimś stylem, który nada się jako składnik marynaty, bo na ze świeżymi papryczkami nie mam zbytniego doświadczenia, więc może się okazać, że nawet dla mnie będzie za ostre.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

 

Habanero suszone krojone, z pestkami - 13g - 20 min

 

I jak wrażenia?

 

Ja dałem do swojego RISa 10g suszonych papryczek kupionych w lidlu - sądzę, że to birds eye (przynajmniej wyglądają i były podobnie ostre jak one) i na rozlewie piwo sprawiało wrażenie takiego, które ma szansę zapiec dwa razy...

Teraz jest już po prostu ostre i zastanawia mnie, jaki efekt dała większa ilość habanero, które są 2-3 razy ostrzejsze.

 

Powiem tak: To jest piwo tylko i wyłącznie dla fanatyków kapsaicyny  :smilies: Wydawało mi się, że 13g to troszkę mało i poprzekrajałem te papryki, a nasionka zrobiły swoje. Ja tam lubię kapsaicynę i mi smakuje, ale jak ktoś nie lubi, to wywiesza jęzor :) Mam wrażenie, że to piwo będzie schodziło z kega dość długo :)

 

Czyli tak jak myślałem :)

Jak będę już miał zbiory ze swojej plantacji chili to też chyba zrobię jakąś odrobinę mniejszą warkę dla chiliheadów, będę musiał pomyśleć nad jakimś stylem, który nada się jako składnik marynaty, bo na ze świeżymi papryczkami nie mam zbytniego doświadczenia, więc może się okazać, że nawet dla mnie będzie za ostre.

 

To były wędzone suszone habanero. Wydawało mi się, że będzie tego zbyt mało i pokroiłem. Bład :) Biorąc pod uwagę, że piwko samo w sobie się ułoży i złagodnieje, a papryczki zwiększą siłę rażenia, to myślę, że mam warkę, którą będę musiał wypić sam :) Też mam hodowlę, pewnie coś tam z tego do piwa wpadnie, jeśli kobieta nie zużyje wszystkiego do przetworów :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

10.07.2015r. #173. Piwo miodowe. Lot pszczoły nad tymiankiem II.

  • Słód Pilzneński Optima - 3,25 kg
  • Słód Carapils - 0,25 kg
  • Słód Pszeniczny - 0,25 kg
  • Słód Karmelowy 30 EBC - 0,25 kg

Zacieranie:
65* - 100 min
78* -

Chmielenie:
Chmiel Iunga, granulat, 8 g - FWH
Chmiel Oktawia, granulat, 10 g - 0 min

Dodatki:
Tymianek świeży - 7g - po wyłączeniu palnika.
Miód majowy z pszczółkowskiej pasieki - 1 kg - po wyłączeniu palnika.

Objętość brzeczki - 22 l
Schłodzenie do temp. 16 stopni. Zadane drożdżami US 05 (gęstwa) w temp. otoczenia 18 stopni.
 
OG = 14.5 FG = 1.0 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 7.0%
Rozlane do butelek: 27.07.2015r. 41 butelek ze 100g cukru

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

17.07.2015r. #174. Oud Bruin.

  • Słód Pilzneński Strzegom - 3,6 kg
  • Słód Monachijski - 0,5 kg
  • Słód Caramunich I - 0,25 kg
  • Słód Special B - 0,25 kg

Zacieranie:
62* - 40 min

68* - 45 min
78* -

Chmielenie:
Chmiel Iunga, granulat, 6 g - FWH

 

Płatki dębowe mocno opiekane na cichą (50g), przed zadaniem 15min w piekarniku na "3"  - od 16.08.2015r. do 05.10.2015r. - 50 dni.

Objętość brzeczki - 19.5 l
Schłodzenie do temp. 25 stopni. Zadane drożdżami Wyeast 3209 Oud Bruin w temp. otoczenia 24 stopni.
 
OG = 12.5 FG = 1.5 Potencjalna zawartość alkoholu w piwie: 5.8%

02.10.2015r. - FG = 1.5

Rozlane do 39 butelek ze 95g cukru - 05.10.2015r.

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.