bielok Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 No, ale pisałeś że zginęło 60 butelek piwa... Ja "znam" towarzystwo ze swego bloku i dlatego nie ryzykuję wynoszenia czegokolwiek ważnego do piwnicy... A dziwne, że tych "śmieci" co tam zostawione nikt nie rusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Widzę że zwiększyłeś wybicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Cześć Zacieranie - odwrócona dekokcja zacieranie w 30l wody: 38°C - zasyp słodów 64°C - 30' 72°C - 15 odbiór rzadkiej części ok 20 l i odstawienie jej na bok dekokt - gotowanie 20' połączenie dekoktu z rzadkim + dolanie 5 l zimnej wody 68°C - 20; 78°C - wysładzanie do objętości ok 40 l Coś nie kumam tego zapisu. Zacierałeś całość w 38°C, 64°C i 72°C a potem odebrałeś rzadkie? 25 l - zadane drożdżami urquell prosto z napuchniętej saszetki12 l - zadane drożdżami Brewferm Lager Kurczę, gdzie Ty jeszcze masz temperatury do lagerów? U mnie w piwnicy to już chyba z 13°C jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 A zostaw te drożdże w spokoju, one wiedzą co robią, i tak już im nic nie pomożesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 ważne żebyś im uświadomił jak ważnym są członkiem zespołu i jak odpowiedzialne zadanie spoczywa na ich barkach możesz zastosować technikę kanapki albo UFO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 kanapka polega na tym że mówisz coś dobrego, coś złego a potem znów coś dobrego np: "Cenię was za to że chcecie pomóc mi przy produkcji piwa, ale chciałbym was prosić o zwiększenie tempa prac. Doceniam to w jaki sposób nadajecie piwu nuty słodowe" A technika UFO - Uczucia Fakty Oczekiwania: "Bardzo mnie razicie swoim lenistwem, bo nie możecie od 3 dni wystartować, ale oczekuje że w najbliższym czasie wam się uda ruszyć i nadgonicie" Jak na mnie chyba lepsza będzie technika na kanapkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 w końcu się bywało na paru szkoleniach to za trzecim razem coś w głowie zostało Na szczęście moich drożdży nie muszę tak motywować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 bielok dlaczego to ci się tak strasznie filtruje ? nie wiem ale nie miałem do tej pory jakichś problemów z filtrowaniem a filtruje oplotem ...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 bielok dlaczego to ci się tak strasznie filtruje ? nie wiem ale nie miałem do tej pory jakichś problemów z filtrowaniem a filtruje oplotem ...pozdr ponad 8 kg słodów i brak przerwy glukanowej, to się nie mogło łatwo filtrować. Brzeczka przy takim blg już od samych cukrów jest cholernie lepka. Rozcieńcz zacier gorąca wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Za mały garnek na tak duży zasyp i za mało wody. Też ten błąd zrobiłem kiedyś przy Triplu. Musiałem odlewac do drugiego gara, nieszło mieszać, nie szło nic robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) Zazdroszczę takiej wydajności z 8kg słodu, 40l brzeczki 16°Blg Gratulacje Edytowane 24 Maja 2010 przez vettis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Qbrew twierdzi że osiągnąłeś wydajność 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się