coder Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Qbrew twierdzi że osiągnąłeś wydajność 100% .. a doświadczenie uczy, że oznacza to błąd pomiaru gęstości lub (częściej) objętości wybicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 to tylko w prlu się 300 % normy wyrabiało zazwyczaj się to wiąże z temperaturą. Ja mam cukromierz 3 skalowy i po paru warkach okazało się że jest wyskalowany na 15°C... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Ty tego kega trzymasz w mieszkaniu czy na działce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Qbrew twierdzi że osiągnąłeś wydajność 100% .. a doświadczenie uczy' date=' że oznacza to błąd pomiaru gęstości lub (częściej) objętości wybicia [/quote'] no niekoniecznie. Pamiętaj, że programy liczą wydajność do potencjalnej ekstraktywności konkretnego słodu. Te użyte przez Bieloka mogą być po prostu bardziej ekstraktywne i tyle. Mnie raz udało się przebić 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Grzesiu, nie wiem jaką przyjąłeś objętość kega, ale z doświadczenia wiem, że 50l. jest pod samą pokrywkę a z tego co widzę na zdjęciu to nie masz więcej niż 35 l. No , chyba, że to ten super keg dodał Ci Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Obie warki dobrze nachmielone będę miał piwo tylko dla siebie bo znajomi spijacze nie lubią tak mocno chmielonego piwka No, Bieloczku, mylisz się, już mam chrapkę na to piwo. Trzymaj go w piwnicy i nikogo nie częstuj. Wpadnę do Ciebie za niedługo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Generalnie przenoszę się całkowicie z warzeniem na działkę, tam niestety będę się borykał z problemami z wodą, bo na swojej działce nie mam pitnej wody w ogóle, ale kuzyn obiecał że mnie poratuje woda zw studni. Ja właśnie z tego powodu przywiozłem warzenie z działki do domu - do tego potrzeba jednak dużo, dużo wody, nie tylko spożywczej, ale i technicznej (do mycia i chłodzenia). Na warkę 22l szło w sumie ok. 110l wody, weź to przytargaj w wiadrach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twawrzyniak Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 W marcu uwarzyłeś piwo na drożdżach californian lager ( temp. 14-19°C ). Czy masz juz porównanie smakowe z piwami na innych drożdżach dolnej fermentacji ( temp. 9-12°C ) ? Będę wdzięczny za odpowiedż, przymierzam się do tych drożdży od wczesnej jesieni. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się