bielok Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Cześć. Warka #55 Ni to Belg ni to Niemiec. Nazwa warki wzięła się z niepewności co do gatunku drożdży Zasyp: 5000 g - pilzneński 500 g - monachiujski 1000 g - cukier biały, karmelizowany z dodatkiem soku z jednej cytryny. Zacieranie: 54°C - 10' 64°C - 40' 72°C - 40' 78°C - wysładzanie do obietości ok. 25 l Chmielenie (60)': 0' - 20 g marynka szyszka 55' - 10g marynka szyszka Gorąca brzeczka zlana o fermentatora i przywieziona do domu, chłodziła się całą noc w bagażniku samochodu. Dziś rano zadana gęstwą z warki #53 W fermentatorze jest 17,5l brzeczki o gęstości 17°Blg, w garnku na kuchni mam jeszcze 3,5l które właśnie odparowywuję o 1 l i dodam o reszty brzeczki. ...taaaaaa... ten drugi słód nad wyraz intrygujący z nazwy, no i ta technologia lotnego (jezdnego?) schładzania!... znów "na bieloka"... Grzesiu! mimo twojego wieku i oporów - jestes moim piwowarskim GURU! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Cześc Normalnie chyba zainwestuję w 126p z bagażnikiem na dachu i będę mógł chłodzić w czasie jazdy Nie głupi pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Idzie ocieplenie, ja bym zostawił bez poduszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 A ten termostat to abstynent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Cześć Truskawkowy eksperyment zlany na cichą - słodkie jak diabli chyba doleje 0,5 l wody, bo nawet stara nie będzie chciała pić. No na starość drzew się nie przesadza, a one i tak nie piją nic innego jak woda. * Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek T Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Cześć Po ostatnie warce na za namową Wiktora odlałem 200 ml brzeczki i dodałem o niej trzy kapsułki środka Lacidofil. Przed trzy dni zero efektu, w końcu zamieszałem tam rurka która ostatnio spuszczałem brzeczkę (i zapomniałem popłukać), dziś w kubeczku piana i fermentuje .... może i jest lekko kwaśnawe, poczekam co z tego wyniknie... O co chodzi z tym Lacidofilem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Wyszło ok 85 l 13 blg. Szacunek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Czyli gotowane na trzy razy? Pochwalę się mercedesem w porównaniu do Twojego ogniska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Nie ogniskowe tylko hibernatus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Cześć Małe porządki w browarze. #55 Ni to Belgn ni to Niemiec - kanał. To wszystko przez nazwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się