MF88 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Kolejna etykieta ode mnie, Warka #9, "Amerykański Gangster" (American Stout). Warzone specjalnie na III Szczeciński Konkurs Piw Domowych. pershi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Obiecałem dodać zdjęcia jak wyglądają butelki z etykietami, tak więc oto one: Mały i Hap 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Obiecałem dodać zdjęcia jak wyglądają butelki z etykietami, tak więc oto one: Czym robisz obrazek na kapslach? Pieczątka i jaki tusz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Zrobiłem pieczątkę (stempelek) 22mm i do tego tusz Coloris 4714 (specjalny do znakowania metalu) tylko pierwsza partia kapsli nie wyszła mi zbyt dobrze. Następne będę starał się już znakować dokładniej Kubuch 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 (edytowane) Zrobione dziś w ramach luzu. Kojarzy mi się z Rouge. Fajna Edytowane 6 Marca 2014 przez sebek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktoZjarany Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 kolejna etykieta (chyba moja najlepsza) na jabłkowe piwo z resztek pershi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 kolejna etykieta (chyba moja najlepsza) na jabłkowe piwo z resztek Grafika fajna lecz napisy trochę zalewają się, wiec mało czytelne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Piwo się warzy na dniach, więc na razie informacji większych nie ma jak podać, bo niewiele wiadomo. Nazwa na 100% Biały Kruk, i po tym można się domyślać . Typowo angielskie, historyczne, nie warzone od końca XIX wieku najprawdopodobniej. Prawdziwe wyzwanie, stąd i nazwa i klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Taką sobie wymyśliłem do jeszcze nieistniejącego RISa Edytowane 8 Marca 2014 przez sebek cml 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktoZjarany Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Piwo się warzy na dniach, więc na razie informacji większych nie ma jak podać, bo niewiele wiadomo. Nazwa na 100% Biały Kruk, i po tym można się domyślać . Typowo angielskie, historyczne, nie warzone od końca XIX wieku najprawdopodobniej. Prawdziwe wyzwanie, stąd i nazwa i klimat. Wygląda jak ten ptak z pomysłowego dobromira Bogi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajosq Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Nie jest to co prawda piwo ale ... z domowej produkcji. Wersja druga ostateczna. Edytowane 11 Marca 2014 przez Gajosq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 To ja coś w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 azbest i Mrzon 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playand1 Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) Edytowane 26 Marca 2014 przez playand1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) A to nasza etykieta na India Pale Ale: Edytowane 31 Marca 2014 przez nikitechi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Błąd celowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Błąd celowy? Chodzi o brak stopni Celcjusza? Bo nie wiem o jaki inny może chodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 ten styl się nazywa India Pale Ale, nie Indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 nazywa India Pale Ale, nie Indian a może to tylko taka nazwa własna PA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 okurde, ale siara:D nie możemy sie przestać smiać Oboje wprowadziliśmy się w błąd i jakoś nie zwrócilismy na to uwagi:) Wielkie dzięki za poprawienie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 a może to tylko taka nazwa własna PA? Dlatego pytałem czy celowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Nie, nie celowo:) Dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 nikitechi, świetna etykieta. Naprawdę robi wrażenie, plus kolorystyka musi się fajnie prezentować na butelce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF88 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 jedna rzecz jeszcze się rzuca w oczy. Czcionka- brak " ł ", jeżeli chcesz zostać przy tej czcionce, to wszystkie ł zmień na l i dorób ręcznie kreskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi