wilk Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 bardzo przyjazna etykietka, od razu chciałoby się spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Nawiązanie do chmielu :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. fazzou Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Nowy stuff ode mnie: cml, le_szek, keisan i 3 innych 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Wciąż jeszcze work-in-progress, ale może coś z tego będzie. Fotka moja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) To ja się dodam również, jako, że skończyłem prace na etykietami swojego browaru Wzór: Etykiety piwek: PS. Jak dodajecie takie duże miniaturki? Jak wstawiam obrazki, to mi automatycznie pomniejsza. Edytowane 6 Maja 2014 przez ThoriN Lary 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 PS. Jak dodajecie takie duże miniaturki? Jak wstawiam obrazki, to mi automatycznie pomniejsza. musiałbyś umieścić na jakimś zewnętrznym hostingu a potem zalinkować poprzez ikonę "Grafika" obok ikonki "Usuń odnośnik" ThoriN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 To i ja też się troszkę uzewnętrznię z czarno-białymi bohomazami Usiu i marek80 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF88 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Pomysł fajny ale jak dla mnie polowa tych etykiet nieczytelna. szczególnie Majk Saison... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 A, były już zgłaszane takie postulaty Ale mówisz, że połowa? Hmmm... Jak dla mnie tylko Majk i (od biedy) So Zen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Stylizacji komiksowej bym się trzymał, żeby była jakaś konsekwencja (dlatego narysować te trzy znudzone panny, a nie brać od Crepax'a), druga kwestia postawić tylko na czerń i biel, bez szarości (BIDA, El Dorado, Klub Kokosa, Seduction of the Innocent, For IPA's sake tutaj jest perfekcja w grze światła i ciemności, a tam gdzie wchodzą półtony, rozmycia, wszystko się sypie), podobnie z czcionką, najczytelniejsza ta najnormalniejsza, czyli co w BIDA, Klub Kokosa, Seduction of the innocent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 A, były już zgłaszane takie postulaty Ale mówisz, że połowa? Hmmm... Jak dla mnie tylko Majk i (od biedy) So Zen Dwa pierwsze są od biedy czytelne, reszta bardzo męczy oczy. Generalnie czuję styl plakatów punk rockowych, co ma swój klimat ale ma też i ewidentne minusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajosq Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Parę moich etykiet. Dwie piwne: (niektórzy pewnie już je znają) Coś w rodzaju cydru: Tutaj coś na ciężkie poranki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Etykietka dla Burton'a (parametry można przyjąć że 31 blg i 12,81%), ilustracja mówi sama za siebie, Szczur odnalazł w norce Krecika, wielce omszałą butlę Burton'a i go chwali, Krecik zaś się płoni rumieńcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Bogi: 1. Konsekwencja, zgoda - wygląda to zawodowo, kiedy wszystkie etykiety mają wspólny motyw, najlepiej gdy się jeszcze do tego znacząco różnią - wzorem wydają się być tu etykiety Ursy. No, ale panie - ja się bawię, nie sprzedaję. Obiecuję, że jak będę sprzedawał, to o tym pomyślę 2. Gdybym umiał, to bym narysował. Jest to hołd dla Crepaxa (nie Crepax'a!), mam nadzieję, że się nie przewraca 6 stóp pod mediolańską ziemią. Także hołd dla wszystkich, którzy czarują rysunkami. (À propos, Bogi - fajny szkic) 3. Szarość - nie. Czerń/biel - tak. Myślę, że się zgadzam - kolory dodają życia etykietom, ale nie będę ich projektował w kolorze, mając do dyspozycji jedynie cz/b laser. A ograniczenia trzeba wykorzystywać. Inna sprawa, czy mi się udaje. 4. Czcionka - zgadzam się, Mikodacs jest czytelna, spójna, fajna, czasem jednak lubię zaszaleć. Bardzo polecam www.glukfonts.pl - czcionki na Open Font Licence. Lary: Plakaty punkrockowe? Przyznam, że za bardzo nie wiem, co masz na myśli. Chodzi Ci o wygląd podobny do kserowanych zinów? Jeżeli to, to pochodna czerni i bieli. Bo wg mnie punkowego brudu w tych etach ni ma. Fajnie by było także dowiedzieć się o minusach (o plusach też, ale może niekoniecznie) owej estetyki. Czytelność - wiem, próbuję nad tym pracować, ale czasem to silniejsze ode mnie. W każdym razie dziękuję za odzew. Lubię sobie przy nich podłubać, a jak się za długo dłubie, to się traci dystans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Piwo zaraz w wiadrze, etykieta prawie gotowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) wzorem wydają się być tu etykiety Ursy. No, ale panie - ja się bawię, nie sprzedaję. Obiecuję, że jak będę sprzedawał, to o tym pomyślę Mnie się właśnie nie bardzo podobają ostatnie z Ursy, są już przekombinowane, i bardziej pasowałaby a'la te pierwsze. (À propos, Bogi - fajny szkic) Dzięki, ostatnio wróciłem całkiem do ołówka, ale jako dodatkową trudność dodałem styl Stacha z Warty, czyli nie używamy gumki , mam jeszcze dwa rysunki w klimacie szukalszczyków, ale nie wiem do jakich piw by się nadały, pokazać mogę. Inna sprawa, czy mi się udaje. Udaje się jak najbardziej, choć jak pisał Lary jest też klimat fanzinowski. Edytowane 10 Maja 2014 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 "zła karma" od szwagrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Dwie nowe. Ziz to brukat, nazwany na cześć latającego przedbiblijnego stwora. Niestety przez brak skrzydeł nabawił się w swym życiu paru kontuzji, bo latać to by chciał. A blé to po francusku pszenica (lub kasa, ale to nie tu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 mam jeszcze dwa rysunki w klimacie szukalszczyków, ale nie wiem do jakich piw by się nadały, pokazać mogę. Dawaj, do jakichś się nadadzą na pewno (ale kto to szukalszycy, to musiałem poszukać w pamięci zewnętrznej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Pszenica ewidentnie bardziej mi przypadła do gustu, jako że i piwo nieskomplikowane, to i etykietka jak znalazł i fajna gra słów. Artysta i grupa kompletnie zapomniani i wyzuci z pamięci narodowej. Jeden to jest " Prawomił* wykuwający toporła dla pokoleń", a drugi "Ów Krak**, co Z moka** pokonał" (tutaj wprowadziłem jeszcze element czerwonej kredy poza ołówkami), wszelkie sugestie mile widziane, : *postać wymyślona, ale wpisująca się w mitologię Stacha z Warty **postacie ewidentnie wzięte z Macimowy i opracowań Stacha z Warty, z etymologicznego punktu widzenia jak najbardziej teoria Stacha ma sens, do poczytania w książkach profesora L. Lameńskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Jedna z moich bardziej udanych etykiet Edytowane 16 Maja 2014 przez korzen16 pontius 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hast Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Moje ostatnio zrobione etykiety. Edytowane 16 Maja 2014 przez Hast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 I ja wrzucę coś od siebie. Tak średnio jestem z nich zadowolony, ale jakoś ostatnio w ogóle nie mam weny do etykiet azbest 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OroTanque Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Wczoraj zabutelkowałem AIPA, dzisiaj powstała na niego etykieta. Mam nadzieję, że kolejne piwa i etykiety będą coraz lepsze. Edytowane 24 Maja 2014 przez OroTanque Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpolak154 Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Ja zabutelkowałem niedawno Tasmanian Red Ale. Etykieta taka zwykła, ale pochwale się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi