Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Zabrakło mi chmielu goryczkowego (mam tylko 10 g na 20 l) - czy jak dodam na 60 minut odpowiednią ilość Żateckiego (zgodnie z obliczeniami z BT), to nie będzie jakichś efektów ubocznych? Edytowane 22 Lutego 2013 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Można dodać... tylko żatecki masz czy coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Mam inne, np. Lubelski, ale ten ma najwięcej alfakwasów. Edytowane 22 Lutego 2013 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Z mojego doświadczenia, używałem lubelskiego na goryczkę i było ok. Kiedyś na forum czytałem o goryczce od saaza i nie była zbyt udana. Dałbym raczej lubelski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parzon Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 daj lubelski w 30 minucie i będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 daj lubelski w 30 minucie i będzie dobrze No właśnie nie będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 A Hallertauer Hersbrucker? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) To nasza kontynentalna odmiana, więc myślę, że spokojnie. Stosowałem wielokrotnie na goryczkę odmiany aromatyczne (polskie i niemieckie) i specjalnie różnicy nie widziałem. Edytowane 22 Lutego 2013 przez elroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Ale chwila: dlaczego nie Żatecki? Chyba przecież Pilsner Urquell jest robiony tylko na tym chmielu, a goryczka tu raczej w porządku. Tomku: dlaczego piszesz lubelski na 30minut to zły pomysł? Trochę większa ilość niż na godzinę i będzie odpowiednia goryczka. No i sporo smaku - ale czy to źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Ja dawałem lubelski na goryczkę i nie było dziwnych posmaków trawiastych ani innych, więc śmiało można sypać od początku gotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek T Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Dokładnie, wzór stylu Bohemian Pilzner to piwo na samym Saazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Smak z Lubelskiego jest dość specyficzny, ostro przyprawowy. I długo się układa. W lagerach to akurat nie przeszkadza, ale do lekkiego ale bym go na smak dużo nie sypał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się