Skocz do zawartości

anteks piwowarzy


Rekomendowane odpowiedzi

  W dniu 23.09.2019 o 19:43, Mibor napisał(a):

A w którym sklepie?

Rozwiń  

Nie ważne, to był kiedyś mój ulubiony sklep.Po dziwnych ruchach  w 2018( które trudno mi zaakceptować) i roku przerwy dałem im kolejną szanse i zowu zonk kończący współpracę

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

warka 317 NZPA 17.10.19

Pale Ale 5500g

rakau 80g

Zacieranie Royal

- 65'C 60min

- 78'C 10min

Gotowanie 60'

50g 30min

30g w chłodzeniu

Na zdjęciu chłodzenie brzeczki

IMG_20191017_133303.jpg

IMG_20191017_133314.jpg

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 18.10.2019 o 05:00, Marchelli napisał(a):

Co robisz z butla i kegiem podlaczonym przy gotowaniu?

Wysłane z mojego J9110 przy użyciu Tapatalka
 

Rozwiń  

Jak to co?!?!?! PIWO !! ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To już etap chłodzenia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 18.10.2019 o 06:51, Marchelli napisał(a):

No ok, to z piwem by sie zgadzalo, ale po co do chlodzenia uzywasz kega?

Wysłane z mojego J9110 przy użyciu Tapatalka
 

Rozwiń  

Jedni maja kran inni studnie a ja mam kega  ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 319  18.10.19

Pale Ale 5000g

Płatki owsiane 400g

Equinox ??

Mosaic 60g

 

Zacierane w Royalu

65'C 60min

78'C 10min

 

Gotowanie 60min

5min Equinox

Mosaic w chlodzeniu

 

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 18.10.2019 o 12:28, anatom napisał(a):

Co do whirflocka, może on mieć wpływ na stabilność piany i jej obfitość? Mam wrażenie że odkąd go stosuję to jest gorsza. Być może przyczyna leży gdzie indziej. 

Rozwiń  

whirfloc łączy sie z cząsteczkami białek których łańcuchy w dużej mierze odpowiadają za jakość piany

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 18.10.2019 o 11:22, anteks napisał(a):

Jeszcze taka ciekawostka z wczorajszego warzenia. Taki sam zasyp, podobne chmielenie. Z lewej bez a z prawej z dodatkiem whirflocka

 

 

Rozwiń  

 

Faktycznie tak przyciemnił, czy po prostu bez whirflocka jest zawieszony osad i na zdjęciu takie jasne wyszło?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 18.10.2019 o 21:02, punix napisał(a):

 

Faktycznie tak przyciemnił, czy po prostu bez whirflocka jest zawieszony osad i na zdjęciu takie jasne wyszło?

Rozwiń  

bez whirfloca jest z osadem i dlatego wyszło jasne na zdjęciu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  W dniu 10.01.2020 o 20:33, anteks napisał(a):
NIe


U mnie w Coobrze byłoby ciężko przy takim zasypie. 70% pszenicy generuje już problem z cyrkulacją w czasie zacierania. Masz może jakieś sugestie/porady w tej kwestii? Czy robiłeś wszystko tak jak przy jęczmiennym zasypie w swoim Royalu?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.