anteks Opublikowano 5 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Warka 176 tripel zabutelkowana z dodatkiem 100g cukru . Blg spadło do około !!! 0,5 !!! Edytowane 5 Października 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Warka 176 tripel zabutelkowana z dodatkiem 100g cukru . Blg spadło do około !!! 0,5 !!! Cosik niskie to blg :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Cześć Warka 176 tripel zabutelkowana z dodatkiem 100g cukru . Blg spadło do około !!! 0' date='5 !!![/quote']Cosik niskie to blg :rolleyes: Czyżby kwasik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Cześć Warka 176 tripel zabutelkowana z dodatkiem 100g cukru . Blg spadło do około !!! 0' date='5 !!![/quote']Cosik niskie to blg :rolleyes: Czyżby kwasik? Niby nie czuć kwasu . Ale siekiera niesamowita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Dzisiaj chciałem rozlać stouta 177 który stał na cichej od kilu dni , ale dekiel od wiadra był wybrzuszony . Czyżby jeszcze fermenciło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Cześć Dzisiaj chciałem rozlać stouta 177 który stał na cichej od kilu dni , ale dekiel od wiadra był wybrzuszony . Czyżby jeszcze fermenciło ? Pewnie zacząłeś grzać w domu i się odgazował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 (edytowane) Cześć Dzisiaj chciałem rozlać stouta 177 który stał na cichej od kilu dni , ale dekiel od wiadra był wybrzuszony . Czyżby jeszcze fermenciło ? Pewnie zacząłeś grzać w domu i się odgazował. A właśnie że nie , stoi w piwnicy w 15°C Edytowane 7 Października 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Pewno mu odbiło w dekiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Pewno mu odbiło w dekiel Jutro z rana trochę rowerkiem a później je zabutelkuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Rowerkiem nie jechałem ale zabutelkowane, Warka 177 stout z dodatkiem 100g cukru . Blg 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Warka 179 pilsior 07.10.10 skład pilzneński 8000g jakis 1000g ( stał w kącie jakiś worek śrutowanego , chyba przygotowany kiedyś na jakąś warkę ) marynka gran 50g lubelski gran 10g lubelski szysz 80g Zacieranie dekokcyjne -62°C 15 min -część zacieru podgrzana do 72°C przerwa 15 min - gotowanie 15 min i wlanie do zacieru głownego - 72°C 60min gotowanie 60 min - 0' granutat MArynka i lubelski - 45 ' lubelski szyszka wyszło około 46l 13 blg zadane W34/70 Edytowane 10 Października 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) Dzisiaj warka 180 podwędzane skład - pszeniczy 1100g - wędzony steinbach 1250g - marynka szyszka 30g - lubelski szyszka 30g zacieranie30/30 - 62°C 30 min - 72 °C 30 min teraz się filtruje Edytowane 14 Października 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 warka 180 Gotowanie 70 min - 0' 30g marynka szyszka - 55' 30g lubelski wyszło około 22l 8 blg zadane W 34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Warka 182 pils skład - pilzneński 7000g - jakiś stary śrutowany 1000g - marynka granulat 40g - sladek granulat 100g Zacieranie 62°C - 40 min część słodu zagotowana i dodana do zacieru głównego 72°C 40 min Gotowanie70 min - 0' marynka - 65' sladek Wyszło około 46l 13 °Blg zadane gęstwą W34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 (edytowane) Dzisiaj jadę na mecz więc Warka 183 Pucharowy Kolejorz - pszeniczny 2800g - pilzneński 1300g - lubelski granulat 25g Zacieranie - 44 °C 15 min - 55 °C okolo 1/3 zacieru do dekokcji - 62°C 30 min - gotowanie 10 min - wlanie do zacieru głownego 72°C 45 min Gotowanie 60 min - cały chmiel na początku Edytowane 4 Listopada 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Dzisiaj jadę na mecz więc Warka 183 Pucharowy Kolejorz - pszeniczny 2800g - pilzneński 1300g - lubelski granulat 25g Zacieranie - 44 °C 15 min - 55 °C okolo 1/3 zacieru do dekokcji - 62°C 30 min - gotowanie 10 min - wlanie do zacieru głownego 72°C 45 min Gotowanie 60 min - cały chmiel na początku No to Andrzej w Poznaniu 4.12 tym piwem opijamy awans a za dzisiejszą grę na toast to chyba z fermentatora tripla upuszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) No to Andrzej w Poznaniu 4.12 tym piwem opijamy awans a za dzisiejszą grę na toast to chyba z fermentatora tripla upuszczę Jak nie jak tak , atmosfera na stadionie i mecz Z******Y mam nadzieje że piwo będzie takie samo Mam też nadzieję że uda się załatwić też bilety na Juve - zdziercy wyszło 12°Blg około 20l ( fermentor bez podziałki ) zadane WLP 300 Edytowane 6 Listopada 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 na Juve to ja bilet już mam :cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Masz mieć czy już masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 fizycznie nie mam ale /jestem na liście startowej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 fizycznie nie mam ale /jestem na liście startowej/ Ja też , teraz miałem bilet na zielonej I 2, królewskie miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Dosyć o naszych kopaczach , jedziemy dalej Warka 184 Stout skład - pilzneński 4000g - monachijski 400g - wędzony 200g - pszeniczny 200g - cararoma 200g - pszenica palona 250g - czekoladowy castlemalting 250g - marynka granulat 40g - lubelski granulat 30g Zacieranie - 72- 65 °C 120 min , słody palone dodane w 110 minucie Gotowanie 70 min - na początku marynka - 60 ' lubelski Edytowane 9 Listopada 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Warka 184 Stout wyszło około 22l 15 blg , zadane S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Warka 180 Podwędzane po miesięcznej burzliwej rozlana , blg 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 184 Stout przelana na cichą blg 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się