Skocz do zawartości

anteks piwowarzy


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 201 ostatni chyba dolniak w tym sezonie . Plan jest taki

Skład

- pilzneński 6500g

- Marynka 35g

- Lubelski 40g

Zacieranie

- 62°C 50min

- 72°C 40min

Gotowanie 60 min

- 0' Marynka

- 50' Lubelski

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 202 lekka pszenica 11.04.11

Skład

- pszeniczny 2300g

-pilzneński 1800g

- Lubelski gran 30g

Zacieranie

- 45°C 25min

- 55°C 15 min

- 62 °C 30min

- 72°C 30min

Gotowanie 60 min

- cały chmiel na początku

Wyszło około 27l 10blg , zadane stefanami

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 203 Grodzisz 14.04.11

Skład

 

pszeniczny 3000g

wędzony steinbach 2000g

Marynka gran 50g

Lubelski gran 50g

 

Zacieranie

 

55°C 15 min

62°C 30min

72°C 40min

 

Gotowanie 60min

 

0' Marynka 50g

50' Lubelski 50g

 

Wyszło około 50l 8 blg zadane

 

Fermentor nr1 WLP029

Fermentor nr2 W34/70

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 200

Wczoraj rozlana warka 200 , można powiedzieć że przez pomyłkę :) Przygotowałem 2 kartony bączków, policzyłem ile dać cukru , zdekantowałem . Coś blade i mało porterowe ? Koźlak rozlany a porter musi poczekać jak przygotuje następną porcje butelek :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Brak pliku do wyświetlenia

Mi sie wyświetlało :rolleyes: a teraz ?

http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?pos=-2858

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.