Mibor Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 16 minut temu, anteks napisał: zakupiona dwa tygodnie temu A w którym sklepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Mibor napisał: A w którym sklepie? Nie ważne, to był kiedyś mój ulubiony sklep.Po dziwnych ruchach w 2018( które trudno mi zaakceptować) i roku przerwy dałem im kolejną szanse i zowu zonk kończący współpracę Edytowane 23 Września 2019 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) warka 317 NZPA 17.10.19 Pale Ale 5500g rakau 80g Zacieranie Royal - 65'C 60min - 78'C 10min Gotowanie 60' 50g 30min 30g w chłodzeniu Na zdjęciu chłodzenie brzeczki Edytowane 17 Października 2019 przez anteks bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Warka 318 NZPA v2.0 druga warka dzisiaj skład Pale Ale 5000g Neslon Sauvin 80g Zacieranie Royal 65'C 60min 78'C 10min Gotowanie 60' 30g 30min 50g w chodzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Co robisz z butla i kegiem podlaczonym przy gotowaniu?Wysłane z mojego J9110 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 1 godzinę temu, Marchelli napisał: Co robisz z butla i kegiem podlaczonym przy gotowaniu? Wysłane z mojego J9110 przy użyciu Tapatalka Jak to co?!?!?! PIWO !! ? To już etap chłodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 No ok, to z piwem by sie zgadzalo, ale po co do chlodzenia uzywasz kega? Wysłane z mojego J9110 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 1 godzinę temu, Marchelli napisał: No ok, to z piwem by sie zgadzalo, ale po co do chlodzenia uzywasz kega? Wysłane z mojego J9110 przy użyciu Tapatalka Jedni maja kran inni studnie a ja mam kega ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 (edytowane) warka 319 18.10.19 Pale Ale 5000g Płatki owsiane 400g Equinox ?? Mosaic 60g Zacierane w Royalu 65'C 60min 78'C 10min Gotowanie 60min 5min Equinox Mosaic w chlodzeniu Edytowane 18 Października 2019 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Jeszcze taka ciekawostka z wczorajszego warzenia. Taki sam zasyp, podobne chmielenie. Z lewej bez a z prawej z dodatkiem whirflocka markus383, ogoun i bart3q 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Godzinę temu, anteks napisał: z dodatkiem whirflocka Co do whirflocka, może on mieć wpływ na stabilność piany i jej obfitość? Mam wrażenie że odkąd go stosuję to jest gorsza. Być może przyczyna leży gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majlosz Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 7 minut temu, anatom napisał: Co do whirflocka, może on mieć wpływ na stabilność piany i jej obfitość? Mam wrażenie że odkąd go stosuję to jest gorsza. Być może przyczyna leży gdzie indziej. whirfloc łączy sie z cząsteczkami białek których łańcuchy w dużej mierze odpowiadają za jakość piany anatom 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 To by się zgadzało. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 9 godzin temu, anteks napisał: Jeszcze taka ciekawostka z wczorajszego warzenia. Taki sam zasyp, podobne chmielenie. Z lewej bez a z prawej z dodatkiem whirflocka Faktycznie tak przyciemnił, czy po prostu bez whirflocka jest zawieszony osad i na zdjęciu takie jasne wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 W dniu 18.10.2019 o 23:02, punix napisał: Faktycznie tak przyciemnił, czy po prostu bez whirflocka jest zawieszony osad i na zdjęciu takie jasne wyszło? bez whirfloca jest z osadem i dlatego wyszło jasne na zdjęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 stary rok zakończyliśmy na bogato, w końcu wyszło 31blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
330ml Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 10 minut temu, anteks napisał: stary rok zakończyliśmy na bogato, w końcu wyszło 31blg Gratuluję, u mnie wczoraj wyszło i wiele skromniej, tylko 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 pod koniec gotowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 się rozkręcamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Nocne warzenie Grodziskiego. 100% pszenicznego, żadnych problemów z zacieraniem, filtracją. Trochę słaba wydajnośc ale słody ześrutowane miały chyba ze 3 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 1 godzinę temu, anteks napisał: słody ześrutowane miały chyba ze 3 lata A już miałem pytać, gdzie kupiłeś ten słód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrST Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Łuskę dodawałeś?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 4 minuty temu, PiotrST napisał: Łuskę dodawałeś? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk NIe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrST Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 NIeU mnie w Coobrze byłoby ciężko przy takim zasypie. 70% pszenicy generuje już problem z cyrkulacją w czasie zacierania. Masz może jakieś sugestie/porady w tej kwestii? Czy robiłeś wszystko tak jak przy jęczmiennym zasypie w swoim Royalu?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się