medim@hot.pl Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Witam wszystkich. Od roku mieszkam zaraz za naszą zachodnią granica. Mam nadzieję pokazać Niemcom jak się piwo warzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Witam serdecznie Napisz coś więcej o sobie - piwo już warzysz czy dopiero zamierzasz? Życzę powodzenia w pokazywaniu Niemcom jak się piwo warzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Witamy serdecznie na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Witaj i do dzieła Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Witam Cię. No ostro startujesz, a czy coś już uwarzyłeś, bo Niemcy również warzą. Obyś się nie zdziwił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Witam i ja. Tak co coś dobrego nawarzysz, jakąś pszeniczkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Witaj na forum To prawda, że każde piwo wykonane w domu w Niemczech powinno być zgłoszone do ichniejszego urzędu celnego ? Jak się ma dostęp do surowców ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
medim@hot.pl Posted March 18, 2009 Author Share Posted March 18, 2009 Jejku jejku ile odpowiedzi. Jak mi miło Witam serdecznie Napisz coś więcej o sobie - piwo już warzysz czy dopiero zamierzasz? Życzę powodzenia w pokazywaniu Niemcom jak się piwo warzy Jestem już po trzecim ważeniu. Na razie tylko z gotowych brewkitów. Ale zaczynam wczytywać się w te wszystkie magiczne słowa jak zacieranie, chmielenie brzeczka słód etc. Mam w Niemczech dom bo tanio, ale pracuję nadal w Polsce a dokładnie w Szczecinie. Witamy serdecznie na forum. No właśnie zaskoczony jestem mile, ze aż tak SERDECZNIE jestem witany. Witaj i do dzieła Nooo już mam dzieło za sobą. Niezłe wyszło. Ale to dopiero wprawki. Za kilka lat mam zamiar sam coś skomponować. Witam Cię. No ostro startujesz, a czy coś już uwarzyłeś, bo Niemcy również warzą. Obyś się nie zdziwił. A chętnie się zdziwię. Wiesz w sumie to dawne NRD. Ossi są raczej tacy trochę nieruchawi. Witam i ja. Tak co coś dobrego nawarzysz, jakąś pszeniczkę. Do pszeniczki jeszcze nie dojrzałem. Ale z pewnością naważę Witaj na forum To prawda, że każde piwo wykonane w domu w Niemczech powinno być zgłoszone do ichniejszego urzędu celnego ? Jak się ma dostęp do surowców ? Surowce ciągnę z NASZEGO sklepu a czy trzeba każdy własny wrób zgłaszać to ja nie wiem. Na wszelki wypadek nie pytam. Ale tak juz seryjnie to jeśli nie chcę sprzedawać to mogę sobie robić ile chcę. Bimberek też będę pędził. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 Oj joooo jooojjj Po trzech warkach i nadal WAŻYSZ Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin72 Posted March 19, 2009 Share Posted March 19, 2009 Witam i ja. Trzymam kciuki.Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
medim@hot.pl Posted March 19, 2009 Author Share Posted March 19, 2009 Oj joooo jooojjj Po trzech warkach i nadal WAŻYSZ Pozdrawiam. Ooooopsss niech będzie małym usprawiedliwieniem, że byłem po bardzo pracowitym dniu. A poza tym może ja to piwo stawiam na wagę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts