Pieron Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Warka CXXXV - Pszeniczne 11,3°Blg Zadane wczoraj drożdżami w 18°C. Dziś już fajna piana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Warka CXXXVI - EKSTRA Stout 13,3°Blg Rozsypałem po powierzchni w temp. 19°C. Musiało opaść jeszcze bo leżało w w wannie z wodą i dopiero co drożdże ruszają. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Warka CXXXIV - Stout 4 ziarna 14,4°Blg Dodałem wczoraj dwie laski wanilii oraz chipsy (mam nadzieję że wyświetli prawidłowo) dębowe, które zalane były uprzednio wrzątkiem (koloru nie zmieniło a zapach delikatny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyfronik Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Jak ja Ci zazdroszczę. Wziąłem grafik na czerwiec i jak uda się zrobić 2 warki to max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Cześć Tak Pieron słuchamy z utęsknieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Cześć Tak Pieron słuchamy z utęsknieniem tzn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 soryyyyyyyyy utknołęłm na 10 stronie po Twoim dwukropku ;-) kończyło sie tak: Tak więc: nie zauwazyłem że jest 11 strona wątku ................ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Ok, zdarza się. Twoje zdrowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 nie zauwazyłem że jest 11 strona wątku ................ Ja tam widzę tylko 10 stron... Ale już nie wnikam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Jak ja Ci zazdroszczę. Wziąłem grafik na czerwiec i jak uda się zrobić 2 warki to max Ja ostatnio zaczęłam warzyć po pracy i bardzo sobie chwale. W jakim systemie pracujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Po pracy fajnie się warzy w domu. Można na spokojnie uwarzyć nie tylko poświęcając czas na warzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Cześć Ja tam widzę tylko 10 stron...Ale już nie wnikam... :) no widać za dużo było wczoraj tego przepraszam za zaśmiecanie wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 no widać za dużo było wczoraj tego przepraszam za zaśmiecanie wątku He, nie wiem, ale też widziałem 11 stronę, a później dziesiątą. Co ciekawe ja po trzeźwemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Warka CXXXVI - EKSTRA Stout 13,3°Blg Piana już znikła, ale drożdże jeszcze pracują. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 No to jutro będzie się działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 No to jutro będzie się działo Nie wiem czy dam radę ale plauję dziś zrobić tripla oraz weizenbocka. No, myślę że dam radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Warka CXXXIII - EKSTRA Stout 13,3°Blg Piana już znikła, ale drożdże jeszcze pracują. Piany brak a gaz ucieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Warka CXXXV - Pszeniczne 11,3°Blg z 28.05.2009 Wczoraj przelałem na cichą. Zeszło niby na 2,3°Blg. Trochę dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Warka CXXXVII - Tripel 18,1°Blg z dnia 4 czerwiec 2009 Składniki: - pilzeński 5,75 kg - monachijski 1,00 kg - carapils 0,60 kg - chmiel Marynka szyszki 45 g - chmiel Lubelski szyszki 45 g - cukier biały 0,50 kg - drożdże T-58. Zacieranie: - 21l wody do 67°C - 67-65°C i 60' - 72°-20 - podgrzanie do 76°C filtracja Wysładzanie/Filtracja: Po 10' przerwy. Wysładzanie - po 5l Chmielenie: - 0' - Marynka; - 40' - cukier - 50' - Lubelski - 60' - chłodzenie. Drożdze zadam dopiero jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Warka CXXXVIII - WeizenBock 17,4°Blg z dnia 4 czerwiec 2009 Składniki: - pilzeński Litovel 2,10 kg - pszeniczny Litovel 4,20 kg - monachijski Litovel 1,80 kg - chmiel Lubelski granulat 55 g - drożdże 3333 Zacieranie: - 20l wody słód do 44°C i 15' - 64-62°C -40' - 72°C - 20' - podgrzanie do 76°C filtracja. Wysładzanie/Filtracja: Po 10' przerwy. Wysładzanie - niby 3 stopniowe Chmielenie: - 0' - 35g; - 45' - 20g' - 60' - chłodzenie. Drożdze zadam też dopiero jutro. Wydajność 60,5% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jak mi się zdaje że to ostatnie warzenia w tym sezonie. Jeszcze miodowe zrobię i czas na odpoczynek. Chyba ze będzie zimno, ale od przyszłego tygodnia lato więc czas na odpoczynek :cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jak mi się zdaje że to ostatnie warzenia w tym sezonie. Jeszcze miodowe zrobię i czas na odpoczynek. Chyba ze będzie zimno, ale od przyszłego tygodnia lato więc czas na odpoczynek :cool2: Przy tych zapasach to możesz sobie pozwolić na odpoczynek Ja zamierzam warzyć dalej, bo zapasy topnieją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 (edytowane) Warka CXXXVI - EKSTRA Stout 13,3°Blg Wczoraj przelałem na cichą fermentację. Zeszło na 6°Blg. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Warka CXXXVIII - WeizenBock 17,4°Blg Dziś patrzę a tu drożdże poszły na spacer przez bulkacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Warka CXXXV - Pszeniczne 11,3°Blg Dziś rozlałem do 40 butelek 0,5l oraz do 4 petów 1,5l z dodatkiem 1,8l rezerwy. Zeszło na 3,6°Blg (na cichej wskazało 2,3°Blg) i będzie miało 4,3% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się