Pieron Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Warka CXXXIII - Stout 3 ziarna 13,1°Blg Rónież dziś z rana zabutelowłem do 49 butelek 0,5l z doatkiem 1,5l rezerwy. Tu pokazało że zeszło na 3,6°Blg i będzie miało 5,3% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 W następnym tygodniu uwarzę miodowe na miodzie gryczanym na zakończenie sezonu. Przyznam, że jestem już trochę zmęczony i myślę o urlopie. A rozlewać też już nie ma w co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 (edytowane) Warka CXXXVI - EKSTRA Stout 13,3°Blg Coś mi się pomieszało i ponownie przelałem na cichą. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Na wtorek ostatecznie planuję ostatnie piwo w tym sezonie. Już nie mogę się doczekać odpoczynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Warka CXXXIII - Stout 3 ziarna 13,1°Blg Warka CXXXIII - EKSTRA Stout 13,3°Blg Oj, przy takiej ilości warek to i o błąd w numeracji nietrudno. Chyba to drugie to powinno być 136 a nie 133. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Przy takiej ilości o pomyłkę nietrudno. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Dzieki za czujność. Ja nie mam ostatnio czasu nawet piwa doglądać, tylko robota, szkoła i rózne tam wizyty popołudniowe. Cieszę się że do Żywca udało mi się załapać, bo mam mieć też jakiś zdawanie (ale już załatwione). Z numeracją zaraz sprawdzę na lapie i popoprawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Warka CXXXIII - Stout 3 ziarna 13' date='1°Blg[/quote'] Warka CXXXIII - EKSTRA Stout 13,3°Blg Oj, przy takiej ilości warek to i o błąd w numeracji nietrudno. Chyba to drugie to powinno być 136 a nie 133. Poporawiane. Ekstra Stout to CXXXVI warka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Tripel i WeizenBock jeszcze pracują. Może jutro coś już przeleję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 No to chyba ostatnie piwo w tym sezonie. Warka CXXXIX - Miodowe z dnia 16 czerwiec 2009 Składniki: - pilzeński Litovel 4,25 kg - monachijski Litovel 0,9 kg - karmel jasny 0,5 kg - caraaroma 0,35 - chmiel Marynka granulat 40 g - chmiel Lubelski granulat 25 g - miód 1l - US-56 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Warka CXXXIX - Miodowe z dnia 16 czerwiec 2009 Składniki: - pilzeński Litovel 4,25 kg - monachijski Litovel 0,9 kg - karmel jasny 0,5 kg - caraaroma 0,35 - chmiel Marynka granulat 40 g - chmiel Lubelski granulat 25 g - miód 1l - US-56 Zacieranie: - 20l wody do 64°C - 64-62°C i 40' - 72°-30 - podgrzanie do 76°C filtracja Wysładzanie/Filtracja: Po 10' przerwy. Wysładzanie - po 5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Warka CXXXIX - Miodowe z dnia 16 czerwiec 2009 Składniki: - pilzeński Litovel 4,25 kg - monachijski Litovel 0,9 kg - karmel jasny 0,5 kg - caraaroma 0,35 - chmiel Marynka granulat 40 g - chmiel Lubelski granulat 25 g - miód 1l - US-56 Zacieranie: - 20l wody do 64°C - 64-62°C i 40' - 72°-30 - podgrzanie do 76°C filtracja Wysładzanie/Filtracja: Po 10' przerwy. Wysładzanie - po 5l Chmielenie: - 0' - Marynka; - 45' - Lubelski - 55' - miód - 60' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 - 55' - miód Też dziś robię miodowe; ale miód dodałem już po wyłączeniu płomienia. Zobaczymy, czy się nie zainfekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 - 55' - miód Też dziś robię miodowe; ale miód dodałem już po wyłączeniu płomienia. Zobaczymy' date=' czy się nie zainfekuje.[/quote'] Też sie nad tym zastanawiałem, ale wolałbym trochę by się podgotowało, z drugiej strony to i po co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Warka CXXXIX - Miodowe 17°Blg z dnia 16 czerwiec 2009 Składniki: - pilzeński Litovel 4,25 kg - monachijski Litovel 0,9 kg - karmel jasny 0,5 kg - caraaroma 0,35 - chmiel Marynka granulat 40 g - chmiel Lubelski granulat 25 g - miód 1,3kg, Zacieranie: - 20l wody do 64°C - 64-62°C i 40' - 72°-30 - podgrzanie do 76°C filtracja Wysładzanie/Filtracja: Po 10' przerwy. Wysładzanie - po 5l Chmielenie: - 10' - Marynka; - 55' - Lubelski + mech irl. - 70' - miód i chłodzenie. Jutro chce zadać drożdze, tylko nie wiem jakie, bo US-56 brak i myślę czy zadać S-04 czy US-05. Co poradzicie? Wydajność podam jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 (edytowane) US-05 to te same drożdże co US-56, tylko w międzyczasie zmieniły nazwę. Tzn. wcześniej były US-56, a teraz się nazywają US-05 Pozdr. Edytowane 16 Czerwca 2009 przez kolomar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Dzięki za pomoc. Jakoś mi się kojarzy że Jkocurek godoł że to inne drożdze. Ale te jutro wciepna i zicher. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Warka CXXXVIII - WeizenBock 17,4°Blg Dziś przelane na cichą. Zeszło na 4°Blg. Coś mi się zdaje że te 3333 są bardzo podobne do WB-06. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Warka CXXXVII - Tripel 18,1°Blg Dziś przelane na cichą. Zeszło na 5,1°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Warka CXXXIX - Miodowe 17°Blg 17-tego eozsypalem us-05 na 23°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Warka CXXXIX - Miodowe 17°Blg z dnia 16 czerwiec 2009 Piwo bulka i bulka. Drożdze mają fajną pianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Na lato planowana jest mała przeróbka browaru. Wpierw plany, koszta i się zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Na lato planowana jest mała przeróbka browaru. Wpierw plany, koszta i się zobaczy. Idziesz w automatykę? Przy Twojej skali to słuszna byłaby koncepcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Idziesz w automatykę? Przy Twojej skali to słuszna byłaby koncepcja. Automatyka jest w sklepie więc nie.. Pozatym wolę się pobawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Warka CXXXIX - Miodowe 17°Blgz dnia 16 czerwiec 2009 Piwo bulka i bulka. Drożdze mają fajną pianę. Foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się