Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Warka CXXXIII - Stout 3 ziarna 13,1°Blg

 

Rónież dziś z rana zabutelowłem do 49 butelek 0,5l z doatkiem 1,5l rezerwy.

Tu pokazało że zeszło na 3,6°Blg i będzie miało 5,3% alk.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieki za czujność.

Ja nie mam ostatnio czasu nawet piwa doglądać, tylko robota, szkoła i rózne tam wizyty popołudniowe.

Cieszę się że do Żywca udało mi się załapać, bo mam mieć też jakiś zdawanie (ale już załatwione).

 

Z numeracją zaraz sprawdzę na lapie i popoprawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka CXXXIII - Stout 3 ziarna 13' date='1°Blg[/quote']
Warka CXXXIII - EKSTRA Stout 13,3°Blg

Oj, przy takiej ilości warek to i o błąd w numeracji nietrudno. :/

Chyba to drugie to powinno być 136 a nie 133. :)

Poporawiane. Ekstra Stout to CXXXVI warka :/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to chyba ostatnie piwo w tym sezonie.

 

Warka CXXXIX - Miodowe

z dnia 16 czerwiec 2009

 

Składniki:

- pilzeński Litovel 4,25 kg

- monachijski Litovel 0,9 kg

- karmel jasny 0,5 kg

- caraaroma 0,35

- chmiel Marynka granulat 40 g

- chmiel Lubelski granulat 25 g

- miód 1l

- US-56

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka CXXXIX - Miodowe

z dnia 16 czerwiec 2009

 

Składniki:

- pilzeński Litovel 4,25 kg

- monachijski Litovel 0,9 kg

- karmel jasny 0,5 kg

- caraaroma 0,35

- chmiel Marynka granulat 40 g

- chmiel Lubelski granulat 25 g

- miód 1l

- US-56

Zacieranie:

- 20l wody do 64°C

- 64-62°C i 40'

- 72°-30

- podgrzanie do 76°C filtracja

 

Wysładzanie/Filtracja:

Po 10' przerwy.

 

Wysładzanie - po 5l

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka CXXXIX - Miodowe

z dnia 16 czerwiec 2009

 

Składniki:

- pilzeński Litovel 4,25 kg

- monachijski Litovel 0,9 kg

- karmel jasny 0,5 kg

- caraaroma 0,35

- chmiel Marynka granulat 40 g

- chmiel Lubelski granulat 25 g

- miód 1l

- US-56

Zacieranie:

- 20l wody do 64°C

- 64-62°C i 40'

- 72°-30

- podgrzanie do 76°C filtracja

 

Wysładzanie/Filtracja:

Po 10' przerwy.

 

Wysładzanie - po 5l

Chmielenie:

- 0' - Marynka;

- 45' - Lubelski

- 55' - miód

- 60' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

- 55' - miód

Też dziś robię miodowe; ale miód dodałem już po wyłączeniu płomienia. Zobaczymy' date=' czy się nie zainfekuje.[/quote']

Też sie nad tym zastanawiałem, ale wolałbym trochę by się podgotowało, z drugiej strony to i po co :beer:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka CXXXIX - Miodowe 17°Blg

z dnia 16 czerwiec 2009

 

Składniki:

- pilzeński Litovel 4,25 kg

- monachijski Litovel 0,9 kg

- karmel jasny 0,5 kg

- caraaroma 0,35

- chmiel Marynka granulat 40 g

- chmiel Lubelski granulat 25 g

- miód 1,3kg,

 

Zacieranie:

- 20l wody do 64°C

- 64-62°C i 40'

- 72°-30

- podgrzanie do 76°C filtracja

 

Wysładzanie/Filtracja:

Po 10' przerwy.

 

Wysładzanie - po 5l

Chmielenie:

- 10' - Marynka;

- 55' - Lubelski + mech irl.

- 70' - miód i chłodzenie.

Jutro chce zadać drożdze, tylko nie wiem jakie, bo US-56 brak i myślę czy zadać S-04 czy US-05. Co poradzicie?

Wydajność podam jutro.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.