Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

jednak bedzie co innego. Nazywac sie bedzie "Krzywy RYJ", bo bedzie mialo ponad 100 IBU :@

Rozumiem, że wpadłeś na pomysł uwarzenia piwa, którego nikt nie będzie Ci po cichu "podpijał" :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 213 - Krzywy RYJ 12,9°Blg

z dnia 23 marzec 2011

 

Składniki:

- pilzeński 11 kg;

- chmiel junga granulat 200 g;

- chmiel sybilia granulat 100 g;

- 2124 Bohemian Lagiet

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 20';

- 72°C - i 40;

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 15' - junga;

- 60' - sybilia 60g;

- 70' - sybilia 40g;

- 75' - chłodzenie.

 

Drożdże zadane w temp: 13°C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 212 - Brown Ale 12°Blg

z dnia 23 lmarzec 2011

 

Tego piwa zapomniałem wrzucić opisu jego powstania. Zrobię to w najbliższym czasie.

Dziś jednak przelałem na cichą i zeszło na 3,4°Blg.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 214 - 7 zbórz 13°Blg

z dnia 30 marca 2011

 

Składniki:

- pilzneński - 7,4kg

- płatki pszeniczne - 0,5kg

- płatki żytnie - 0,4kg

- płatki ryżowe - 0,25kg

- płatki owsiane - 0,4kg

- płatki orkiszowe 0,6kg

- płatki jęczmienne 0,4kg

- płatki gryczane 0,4kg

- kaszka kukurydziana 0,35kg

- chmiel Tradition 60 g;

- chmiel Lubelski 80 g;

- WLP 011 European Ale

 

Zacieranie:

- 52°C - 10'

- 62°C - i 40';

- 72°C - i 30';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 15' - całość

- 75' - chłodzenie.

 

Obecnie już po filtracji i a za parę godzin warzenie.

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 211 - Żytnie 13°Blg

z dnia 16 marzec 2011

w stylu 15D Roggenbier

 

Dziś rozlałem butelek. Zeszło na 3,2°Blg i ma 5,5% alk.

ja też dziś rozlałem rogena :D to mój drugi rogen i myślę że pierwszy pijalny więc może pojedzie do Częstochowy. Weźmiesz Pieronie swojego do Wisły dla porównania?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 215 - Kölsch 12°Blg

z dnia 30 marzec 2011

 

Składniki:

- pilzeński 8 kg;

- monachijski 1,5 kg;

- pszeniczny 0,5 kg;

- chmiel Tradition 100 g;

- 1010 American Wheat.

 

Zacieranie:

- 52°C - i 10';

- 62°C - i 30';

- 72°C - i 40';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 15' - Tradition 75 g;

- 60' - Tradition 25 g;

- 75' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.