wena Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Dziś jeszcze zrobię ostatniego lagiera i kończę sezon dolniaków. Zastanowię się co to ma być, ale może jakiś koźlaczek :rolleyes: Jestem za koźlaczkiem. Takie lubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 jednak bedzie co innego. Nazywac sie bedzie "Krzywy RYJ", bo bedzie mialo ponad 100 IBU :@ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 jednak bedzie co innego. Nazywac sie bedzie "Krzywy RYJ", bo bedzie mialo ponad 100 IBU :@ Rozumiem, że wpadłeś na pomysł uwarzenia piwa, którego nikt nie będzie Ci po cichu "podpijał" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Jacku, kazdy piwowar znajacy wartosc swojej pracy ma piwniczke zamykana. Mysle, ze pare piw wystarczy by posmakowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Warka 213 - Krzywy RYJ 12,9°Blg z dnia 23 marzec 2011 Składniki: - pilzeński 11 kg; - chmiel junga granulat 200 g; - chmiel sybilia granulat 100 g; - 2124 Bohemian Lagiet Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 20'; - 72°C - i 40; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 15' - junga; - 60' - sybilia 60g; - 70' - sybilia 40g; - 75' - chłodzenie. Drożdże zadane w temp: 13°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Nazwy piw masz zajefajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Lubię goryczke nawet ekstremalną, ale goryczka w piwie "na krzywy ryj" przeraża mnie, podejrzewam,że nawet autor będzie je omijał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 ile to ma ibu? 120? myślę ze to będzie dozowane łyżkami jako lekarstwo na trawienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 cześć ile to ma ibu? 120? myślę ze to będzie dozowane łyżkami jako lekarstwo na trawienie Wiktor - na sen i na uspokojenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 cześć ile to ma ibu? 120? myślę ze to będzie dozowane łyżkami jako lekarstwo na trawienie Wiktor - na sen i na uspokojenie Co by mu się gupot nie zachciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Czyżby ADAM czyścił magazyn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Koniec piwa i tyle zamieszania jak bylby kozlak to by poszlo bez echa. A tak przy 106 IBU w siateczkach na mnie nie zrobilo za wielkiego wrazenia. Zobaczymy pozniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Już się nie mogę doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Już się nie mogę doczekać. Ja tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Warka 208 - 7 zbórz 13°Blg z dnia 15 marca 2011 Dziś przelane na cichą. Zeszło na 3,2°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Warka 210 - Sylwestrowo Czerwono Bana 11,5°Blg z dnia 15 marzec 2011 Również dziś przelano na cichą, zeszło na 3,1°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Warka 207 - Kölsch 12°Blg z dnia 1 marzec 2011 TO poszło dziś w flaszki i dwa kegi. Zeszło na 3,4°Blg i ma 4,8% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Warka 212 - Brown Ale 12°Blg z dnia 23 lmarzec 2011 Tego piwa zapomniałem wrzucić opisu jego powstania. Zrobię to w najbliższym czasie. Dziś jednak przelałem na cichą i zeszło na 3,4°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Warka 211 - Żytnie 13°Blg z dnia 16 marzec 2011 w stylu 15D Roggenbier Dziś rozlałem butelek. Zeszło na 3,2°Blg i ma 5,5% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 (edytowane) Warka 214 - 7 zbórz 13°Blg z dnia 30 marca 2011 Składniki: - pilzneński - 7,4kg - płatki pszeniczne - 0,5kg - płatki żytnie - 0,4kg - płatki ryżowe - 0,25kg - płatki owsiane - 0,4kg - płatki orkiszowe 0,6kg - płatki jęczmienne 0,4kg - płatki gryczane 0,4kg - kaszka kukurydziana 0,35kg - chmiel Tradition 60 g; - chmiel Lubelski 80 g; - WLP 011 European Ale Zacieranie: - 52°C - 10' - 62°C - i 40'; - 72°C - i 30'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 15' - całość - 75' - chłodzenie. Obecnie już po filtracji i a za parę godzin warzenie. Edytowane 31 Marca 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Warka 211 - Żytnie 13°Blgz dnia 16 marzec 2011 w stylu 15D Roggenbier Dziś rozlałem butelek. Zeszło na 3,2°Blg i ma 5,5% alk. ja też dziś rozlałem rogena to mój drugi rogen i myślę że pierwszy pijalny więc może pojedzie do Częstochowy. Weźmiesz Pieronie swojego do Wisły dla porównania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Czy zabiorę to jeszcze nie wiem, bo choć zabiorę to mogę się w tym pogubić co i jak PS to też moje drugie żytnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Warka 214 - 7 zbórz 13°Blg z dnia 30 marca 2011 Wyszło 15°Blg, więc dolewam wody i ustalę na 13°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Warka 215 - Kölsch 12°Blg z dnia 30 marzec 2011 Składniki: - pilzeński 8 kg; - monachijski 1,5 kg; - pszeniczny 0,5 kg; - chmiel Tradition 100 g; - 1010 American Wheat. Zacieranie: - 52°C - i 10'; - 62°C - i 30'; - 72°C - i 40'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 15' - Tradition 75 g; - 60' - Tradition 25 g; - 75' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Piwa, uwarzone podczas pokazu na Birofilia 2010. Oczywiście piwa dziennikarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się