Pieron Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Warka 215 - Kölsch 12°Blg z dnia 30 marzec 2011 Dziś rozlałem do dwóch kegów i parę butelek. Zeszło na 2,6°Blg i ma 5,2% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Warka 216 - 100% Weizen 11,2°Blg z dnia 5 kwiecień 2011 Dziś przelałem na cichą. Zeszło na 3,7°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Warka 219 - Scottish Heavy 70/- 9,6°Blg z dnia 12 kwiecień 2011 Składniki: - pilzeński 7,5 kg; - żyto palone 0,09 kg; - karmelowy jasny 0,25 kg; - carawheat 0,4 kg; - palone ziarna jęczmienia 0,06 kg; - chmiel challenger 15 g; - chmiel lubelski 70g; - WLP 028 Edinburg Ale. Zacieranie: - 52°C - i 10'; - 66°C - i 60'; - 72°C - i 20'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 15' - lubelski; - 60' - challenger; - 75 - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Warka 214 - 7 zbórz 13°Blg z dnia 30 marca 2011 Dziś rozlałem do 2 kegów i parę butelek. Ostało na 2,4°Blg i ma 5,9% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Warka 209 - KOZIOŁ Ofiarny 17,4 z dnia 15 marca 2011r. Również dziś poszło tym razem tylko do butelek. Zeszło na 3,4°Blg i ma 7,8% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Jutro jak wytrwam to powstaną cztery warki, dwie rozlane i może coś się przeleje. Problem w tym, że kegów zaczyna brakować a butelek już brakuje. Czas na akcję zbierania szkła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Wlasnie filtruje czwarte piwo, tylko kurkna leci litr na 10 min.- jakos szczyga mi siedzi chba w filtratorze.:rolleyes: Mialem sie zbierac do chaty za godzinke ale nie da rady. Od 7 zaczlem prace dzis w browarze i juz dzis nie chce mi sie wracac na kole do chaty-ech, czas na Maliniaka Klasztornego:beer::cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Czyli co - nocka w browarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Czyli co - nocka w browarze? W lozku, ale bez drugiej polowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 W lozku, ale bez drugiej polowy. Swojej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) Adaś nie pękaj, ja już też kończę ale wymówki szukam co by zostać jeszcze troszkę w garażu edit z tym ze ja mam jakieś 5 kroków do chaty Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Adaś nie pękaj, ja już też kończę ale wymówki szukam co by zostać jeszcze troszkę w garażu edit z tym ze ja mam jakieś 5 kroków do chaty Aż musiałem zerknąć co Ty tam sam robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Dziś nadrabiam zaległści "Dziennika Piwnego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Dziś nadrabiam zaległści "Dziennika Piwnego" W piciu czy pisaniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Dyć to to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Wlasnie koncze - wstalem o 2 giej i dokonczylem dziela. Jeszcze 2h nyny i do roboty, wszat to juz sobota - milego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Warka 220 - Weizen 11,6°Blg z dnia 15 kwiecień 2011 Składniki: - pszeniczny 6,5 kg; - pilzeński 3,5 kg; - carahell 0,5 kg; - chmiel Lubelski 80 g; - WLP 300 Hafeweizen. Zacieranie: - 44°C - i 15'; - 52°C - i 10'; - 62°C - i 30'; - 72°C - i 40'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 0' - całość; - 60 - chłodzenie. Drożdże zadane w 17°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 (edytowane) Warka 221 - Pszeniczne 11°Blg z dnia 15 kwiecień 2011 Składniki: - pszeniczny 7,5 kg; - pilzeński 2,5 kg; - chmiel Lubelski 80 g; - WLP 300 Hafeweizen. Zacieranie: - 44°C - i 15'; - 52°C - i 10'; - 62°C - i 30'; - 72°C - i 40'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 0' - całość; - 60 - chłodzenie. Drożdże zadane w 17°C. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 (edytowane) Warka 222 - Dry Stout 12,4°Blg z dnia 15 kwiecień 2011 Składniki: - pilzeński 8,2 kg; - płatki jęczmienne błyskawiczne 0,8 kg; - monachijski 0,5 kg; - barwiący żywiecki 0,6 kg; - specjal B 0,4 kg; - żyto palone 0,3 kg; - Junga 70 g; - Lubelski 50 g; - Irish Ale 1084 Zacieranie: - 52°C - i 10'; - 62°C - i 35'; - 72°C - i 35'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 15' - junga; - 60 - lubelski; - 75 - chłodzenie. Drożdże zadane w 17°C. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Warka 218 - IRA 12°Blg z dnia 6 kwiecień 2011 Przelane na cichą. Zeszło na 2,4°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Warka 216 - 100% Weizen 11,2°Blg z dnia 5 kwiecień 2011 Wczoraj zabutelkowano i zakegowano. Zeszło na 3°Blg i ma 4,5% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Warka 213 - Krzywy RYJ 12,9°Blg z dnia 23 marzec 2011 Podobnie było i w tym przypadku. Zeszło na 3°Blg i ma 5,5% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Warka 223 - Witbier 12,8°Blg z dnia 16 kwiecień 2011 Składniki: - pilzeński 5 kg; - płatki owsiane błyskawiczne 0,8kg ; - płatki pszenne błyskawiczne 4kg ; - pszeniczny 1,3 kg; - Junga 55 g; - curacao 50g; - Belgian Wheat Yeast 3942. Zacieranie: - 52°C - i 10'; - 66°C - i 60'; - 72°C - i 30'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 15' -chmiel; - 60 - curacao; - 75 - chłodzenie. Drożdże zadane w 17°C. Jako, że zapomniałem o kolendrze to zrobię wywar z rezerwy 15' 40g. Ale to przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 dzis dopiero dodalem kolendry, u mnie dostepne chyba tylko w Tesco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 a skąd masz te drożdże ?,kiedyś ich szukałem i ni cholery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się