Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 219 - Scottish Heavy 70/- 9,6°Blg

z dnia 12 kwiecień 2011

 

Składniki:

- pilzeński 7,5 kg;

- żyto palone 0,09 kg;

- karmelowy jasny 0,25 kg;

- carawheat 0,4 kg;

- palone ziarna jęczmienia 0,06 kg;

- chmiel challenger 15 g;

- chmiel lubelski 70g;

- WLP 028 Edinburg Ale.

 

Zacieranie:

- 52°C - i 10';

- 66°C - i 60';

- 72°C - i 20';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 15' - lubelski;

- 60' - challenger;

- 75 - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jutro jak wytrwam to powstaną cztery warki, dwie rozlane i może coś się przeleje.

Problem w tym, że kegów zaczyna brakować a butelek już brakuje. Czas na akcję zbierania szkła :tort:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wlasnie filtruje czwarte piwo, tylko kurkna leci litr na 10 min.- jakos szczyga mi siedzi chba w filtratorze.:rolleyes:

Mialem sie zbierac do chaty za godzinke ale nie da rady. Od 7 zaczlem prace dzis w browarze i juz dzis nie chce mi sie wracac na kole do chaty-ech, czas na Maliniaka Klasztornego:beer::cool2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Adaś nie pękaj, ja już też kończę ale wymówki szukam co by zostać jeszcze troszkę w garażu :)

 

edit

z tym ze ja mam jakieś 5 kroków do chaty :D

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 220 - Weizen 11,6°Blg

z dnia 15 kwiecień 2011

 

Składniki:

- pszeniczny 6,5 kg;

- pilzeński 3,5 kg;

- carahell 0,5 kg;

- chmiel Lubelski 80 g;

- WLP 300 Hafeweizen.

 

Zacieranie:

- 44°C - i 15';

- 52°C - i 10';

- 62°C - i 30';

- 72°C - i 40';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 0' - całość;

- 60 - chłodzenie.

 

Drożdże zadane w 17°C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 221 - Pszeniczne 11°Blg

z dnia 15 kwiecień 2011

 

Składniki:

- pszeniczny 7,5 kg;

- pilzeński 2,5 kg;

- chmiel Lubelski 80 g;

- WLP 300 Hafeweizen.

 

Zacieranie:

- 44°C - i 15';

- 52°C - i 10';

- 62°C - i 30';

- 72°C - i 40';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 0' - całość;

- 60 - chłodzenie.

 

Drożdże zadane w 17°C.

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 222 - Dry Stout 12,4°Blg

z dnia 15 kwiecień 2011

Składniki:

- pilzeński 8,2 kg;

- płatki jęczmienne błyskawiczne 0,8 kg;

- monachijski 0,5 kg;

- barwiący żywiecki 0,6 kg;

- specjal B 0,4 kg;

- żyto palone 0,3 kg;

- Junga 70 g;

- Lubelski 50 g;

- Irish Ale 1084

 

Zacieranie:

- 52°C - i 10';

- 62°C - i 35';

- 72°C - i 35';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 15' - junga;

- 60 - lubelski;

- 75 - chłodzenie.

 

Drożdże zadane w 17°C.

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 223 - Witbier 12,8°Blg

z dnia 16 kwiecień 2011

 

Składniki:

- pilzeński 5 kg;

- płatki owsiane błyskawiczne 0,8kg ;

- płatki pszenne błyskawiczne 4kg ;

- pszeniczny 1,3 kg;

- Junga 55 g;

- curacao 50g;

- Belgian Wheat Yeast 3942.

 

Zacieranie:

- 52°C - i 10';

- 66°C - i 60';

- 72°C - i 30';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 15' -chmiel;

- 60 - curacao;

- 75 - chłodzenie.

 

Drożdże zadane w 17°C.

 

Jako, że zapomniałem o kolendrze to zrobię wywar z rezerwy 15' 40g. Ale to przy okazji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.