Pieron Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Pieronie a już chciałem dzwonić, martwiłem się że tak tu cicho po Zielonej Górze No widzisz, jak człowiek długo dochodzi do siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Warka 266 - Jasne 13°Blg z dnia 9 marca 2012r. Rozlane do kegów, zeszło na 3°Blg i ma 5,6% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 No widzisz, jak człowiek długo dochodzi do siebie Nawet nie pytam co się działo po moim wyjeździe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Nawet nie pytam co się działo po moim wyjeździe A kiedy Ty to wyjechałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Cześć ;-) Anteks tak wyjechał żeby zaraz po północy być w domu. W ten sposób małżonka nie dowiedziała się że był na imprezie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Warka 271 - AIPA 16,8°Blg z dnia 15 marca 2012r. Na angielskich drożdżach zeszło na 2,9°Blg. Piwo klarowne, ale jako pils górnej fermentacji. Dodałem tomahowka 100g w siateczce na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Warka 271 - AIPA 16,8°Blg z dnia 15 marca 2012r. Na amerykańskich zeszło na 3,7°Blg i jest mętne, też nic z IPA. Dodałem Citra 100g na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Właśnie pijemy z żoną Hazoka wielkanocnego (239). Bardzo dobre piwko, czuć przyprawy ale nie są dominujące. Bardzo ładnie się przelało do butelki, tak miękko, gładko i lepko Piana ładna, wysycenie idealne. Jest jeden szkopuł... Moja żona po 3 łykach zaczęła być senna i prawie się przewraca na sofie Mówie jej: zdaje Ci się, to ma tylko 5% - tak stoi na etykiecie. Ale mnie też jakoś się kręci w głowie. Spoglądam tutaj do wątku i patrzę: alkohol 8,5%. No to ładnie Adam nas uchlałeś Gratuluję piwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 No trochę ściemy z tym 5% było ale zauważyłem później, gdy już parę butelczyn ostało. Cieszę się, że smakowało. A tak to właśnie wróciłem z wycieczki po Bambergu. Zachwycony jestem ich kulturą, gdzie piwo pije się do śniadania (śniadanie bierzesz do browaru i popijasz lokalnym piwem wraz z kumplami) gdzie to w tym samym miejscu wieczorem jest zupełnie pełno a piwo spożywa się na ulicy -nikomu to nie przeszkadza. Dużo by pisać na ten temat ale dodam, że jednak jestem smakoszem "naszego" piwa i tuż po powrocie (właśnie drugie kończę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Warka 268 - Dry Stout 14,1°Blg z dnia 12 marca 2012r. Zabutelkowano i zakegowano. Zeszło na 3,9°Blg. Ropzcieńczyłem na 12,5°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Warka 275 - Bitter 13°Blg z dnia 16 kwietnia 2012r. Składniki: - pilzeński 3,5 kg; - monachijki 0,9 kg; - pszeniczny 0,3 kg; - pale ale 4,7 kg; - chmiel East Kent Goldings granulat 130 g; - drożdże Bitter Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 90'; - 72°C - i 20; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 70 g; - 55' - 25 g; - 65' - 35 g; - 70' - chłodzenie. Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Warka 270 - Pani Wiśnia 16,3°Blg z dnia 14 marca 2012r. Bez cichej zakegowano oraz zabutelkowano. Zeszło na 3,7°Blg i ma 7,1% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Warka 267 - Witbier 11,5°Blg z dnia 10 marca 2012r. Też dziś zakegowałem i zabutelkowałem. Zeszło na 1,4°Blg i ma 5,6% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Warka 269 - Pan Maliniak 17,2°Blg z dnia 13 marca 2012r. Zabutelkowano i zakegowano. Zeszło na 4,8°Blg i ma 7,1% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Warka 276 - Jęczmienne 28,5°Blg z dnia 18 kwietnia 2012r. Składniki: - pilzeński 14,5 kg; - chmiel Lubelski granulat 150 g; - drożdże T-58 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 90'; - 72°C - i 90; - filtracja. Chmielenie: - 10' - 100 g; - 55' - 50 g; - 70' - chłodzenie. Ile wyszło to dopiero zobaczymy jutro. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Warka 276 - Jęczmienne 28,5°Blg z dnia 18 kwietnia 2012r. Wyszło 28,5°Blg i ponad 20l - brzeczka, bez wysłodzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Warka 277 - Jasne 12,5°Blg z dnia 19 kwietnia 2012r. Składniki: - pilzeński 10 kg; - karmelowy ciemny -dwie garście - chmiel Lubelski granulat 100 g; - drożdże Trappist 3787 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 20'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 60 g; - 55' - 40 g; - 70' - chłodzenie. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Warka 276 - Jęczmienne 12,5°Blgz dnia 19 kwietnia 2012r. . Chyba powinno byc 277? Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Chyba powinno byc 277? Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk Masz rację, już poprawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Wyszło 28,5°Blg i ponad 20l - brzeczka, bez wysłodzin. 28,5°Blg? Poszalałeś! Zadałeś gestwą? A co z wysładzaniem? Przecież z tego by wyszło pewnie jeszcze ze 20l desitki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 28,5°Blg? Poszalałeś! Zadałeś gestwą? A co z wysładzaniem? Przecież z tego by wyszło pewnie jeszcze ze 20l desitki... Czasu mało, a nawet jak by starczyło na dwie warki to drożdży nie miałem tyle. A desitki .... to jak będzie czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Sie powodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Masz rację. Roboty brak, a słodu dużo ostało na koniec sezonu (warzyć można cały rok, ale powinno się skończyć pod koniec kwietnia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 To jeszcze dobry tydzień został Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Dawno już nie pisałem, a działo się trochę. Raz że coś przelewałem to uwarzyłem wspólnie z Jankiem pokazowe piwo. A tym czasem wczoraj uwarzyłem Imerialnego Herkulesa (ponad 1000 IBU). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się