Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 288 - IPA 13,8°Blg

z dnia 12 października 2012r.

 

Z porównaniem do Herkulesa mało co nachmielone. Jednak w miarę smaczne (może dojdzie do siebie).

5 tego rozlałem do kega i butelek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 290 - Jasne 13,9°Blg

z dnia 15 października 2012r.

 

Jasne na 2001 od razu przelałem do kega, resztę zdegustowałem a było to 5-tego :)

Edytowane przez Pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 295 - Imperialny Herkules 23°Blg

z dnia ?? 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 14 kg;

 

- chmiel herkules tegoroczny 1,7 kg;

 

- drożdże US-05

 

Zacieranie:

- 52°C - 15';

- 62°C - i 20';

- 72°C - i 50;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 1000 g;

- 60' - 700g;

- 70' - chłodzenie.

 

Jednak była to awaria za awarią i mało co z tego zostało (może 1/3 czyli ok 15l).

7-go przelane na cichą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 296 - 10,5 14,4°Blg

z dnia 7 listopada 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 10,5 kg;

 

- chmiel Marynka 100g;

- chmiel Lubelski 100g;

 

- drożdże 2001

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15';

- 72°C - i 30;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - Marynka;

- 60' - Lubelski;

- 70' - chłodzenie.

 

Obecnie piana ładna, fermentacja w lodówce.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 297 - IPA 14,5°Blg

z dnia 7 listopada 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 10 kg;

- monachijski 2 kg;

- wiedeński 1 kg;

 

- chmiel Citra 80g;

- chmiel Anmalilo 70g;

 

- drożdże 1968

 

Zacieranie:

- 52°C - 30';

- 66°C - 60';

- 72°C - 20;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - Citra;

- 60' - reszta;

- 70' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 298 - Pszeniczne 13,7°Blg

z dnia 10 listopada 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 3 kg;

- melonaidynowy 0,5 kg;

- pszeniczny 7 kg;

- zakwaszający 0,2 kg;

 

- chmiel lubelski 50 g;

- drożdże Mauribrew Weiss Y1433

 

 

Zacieranie:

44°C - 30'

52°C - 10'

62°C - 15'

72°C - 20'

77°C - filtracja

 

Chmielenie:

- 10' - całość chmielu;

- 70' - chłodzenie.

Edytowane przez Pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 297 - IPA 14,5°Blg

z dnia 7 listopada 2012r.

 

Warka 286 - Pszeniczne

z dnia 10 listopada 2012r.

 

Coś ta numeracja zachwiana :/ A może to jakiś inny system?

 

PS Dzięki, Adaś za chmielową akcję i za flaszeczkę :okey: Jak zwykle pycha!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 297 - IPA 14,5°Blg

z dnia 7 listopada 2012r.

 

Warka 286 - Pszeniczne

z dnia 10 listopada 2012r.

 

Coś ta numeracja zachwiana :/ A może to jakiś inny system?

 

PS Dzięki, Adaś za chmielową akcję i za flaszeczkę :okey: Jak zwykle pycha!

Poprawione.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tz, herkules w ciemnym wydaniu?

Dobry plan.

Tylko ew. jeszcze odrobinę wyższy blg i będzie git. :)

 

Ja się zastanawiam powoli co uwarzyć na moją setną warkę... Na razie się waham pomiędzy IIPA a RIS - podobny balling, podobne IBU. "Tylko" kolor i chmiele inne. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ciemny herkules - tylko jak ostatnio miał 23Blg to musiało by to być tylko brzeczka przednia.

Plan dobry, własna improwizacja. Zatrze dwie warki, z brzeczki przedniej będzie coś zacnego a z wysłodzin coś do zagrychy. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.