Pieron Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Warka 292 - Imperialny Herkules 20°Blg z dnia 23 października 2012r. Rozlałem do butelek, jest smaczne i ma 9% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Warka 288 - IPA 13,8°Blg z dnia 12 października 2012r. Z porównaniem do Herkulesa mało co nachmielone. Jednak w miarę smaczne (może dojdzie do siebie). 5 tego rozlałem do kega i butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Trochę zaległości czas opisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 (edytowane) Warka 290 - Jasne 13,9°Blg z dnia 15 października 2012r. Jasne na 2001 od razu przelałem do kega, resztę zdegustowałem a było to 5-tego Edytowane 9 Listopada 2012 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Warka 295 - Imperialny Herkules 23°Blg z dnia ?? 2012r. Składniki: - pilzeński 14 kg; - chmiel herkules tegoroczny 1,7 kg; - drożdże US-05 Zacieranie: - 52°C - 15'; - 62°C - i 20'; - 72°C - i 50; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 1000 g; - 60' - 700g; - 70' - chłodzenie. Jednak była to awaria za awarią i mało co z tego zostało (może 1/3 czyli ok 15l). 7-go przelane na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Warka 294 - Strong Bitter 15,7°Blg z dnia 24 października 2012r. Na 1968 poszło wprost do butelek (podobnie będzie z innymi o ile czas pozwoli). A było to 7-go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Warka 296 - 10,5 14,4°Blg z dnia 7 listopada 2012r. Składniki: - pilzeński 10,5 kg; - chmiel Marynka 100g; - chmiel Lubelski 100g; - drożdże 2001 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 30; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - Marynka; - 60' - Lubelski; - 70' - chłodzenie. Obecnie piana ładna, fermentacja w lodówce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Warka 297 - IPA 14,5°Blg z dnia 7 listopada 2012r. Składniki: - pilzeński 10 kg; - monachijski 2 kg; - wiedeński 1 kg; - chmiel Citra 80g; - chmiel Anmalilo 70g; - drożdże 1968 Zacieranie: - 52°C - 30'; - 66°C - 60'; - 72°C - 20; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - Citra; - 60' - reszta; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Dziś miałem rozlewać piwa ale idę na lenia i warzę pszenicę, poprzedniej już praktycznie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) Warka 298 - Pszeniczne 13,7°Blg z dnia 10 listopada 2012r. Składniki: - pilzeński 3 kg; - melonaidynowy 0,5 kg; - pszeniczny 7 kg; - zakwaszający 0,2 kg; - chmiel lubelski 50 g; - drożdże Mauribrew Weiss Y1433 Zacieranie: 44°C - 30' 52°C - 10' 62°C - 15' 72°C - 20' 77°C - filtracja Chmielenie: - 10' - całość chmielu; - 70' - chłodzenie. Edytowane 10 Listopada 2012 przez Pieron Giziu i Porter 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Warka 297 - IPA 14,5°Blg z dnia 7 listopada 2012r. Warka 286 - Pszeniczne z dnia 10 listopada 2012r. Coś ta numeracja zachwiana A może to jakiś inny system? PS Dzięki, Adaś za chmielową akcję i za flaszeczkę Jak zwykle pycha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Warka 297 - IPA 14,5°Blg z dnia 7 listopada 2012r. Warka 286 - Pszeniczne z dnia 10 listopada 2012r. Coś ta numeracja zachwiana A może to jakiś inny system? PS Dzięki, Adaś za chmielową akcję i za flaszeczkę Jak zwykle pycha! Poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Co uwarzyć na 300 warkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 RISa - najlepiej dubeltowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Co uwarzyć na 300 warkę? Tripla 300 IBU? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Podsumowując Triple RIS 300 IBU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Łoż kurde, to bydzie pierońsko dobre piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Wyszło 13,7°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Co uwarzyć na 300 warkę? Uwarz piwo, które najbardziej lubisz, ale w niecodziennej odsłonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Co uwarzyć na 300 warkę? Uwarz piwo, które najbardziej lubisz, ale w niecodziennej odsłonie. Tz, herkules w ciemnym wydaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Nr 300 to musi być piwo, które może bardzo dłuuuuuugo leżakować. Ja bym proponował portera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Tz, herkules w ciemnym wydaniu? Dobry plan. Tylko ew. jeszcze odrobinę wyższy blg i będzie git. Ja się zastanawiam powoli co uwarzyć na moją setną warkę... Na razie się waham pomiędzy IIPA a RIS - podobny balling, podobne IBU. "Tylko" kolor i chmiele inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Ciemny herkules - tylko jak ostatnio miał 23Blg to musiało by to być tylko brzeczka przednia. Plan dobry, własna improwizacja. Zatrze dwie warki, z brzeczki przedniej będzie coś zacnego a z wysłodzin coś do zagrychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Miałem rozlewać i warzyć (dwa dni wolnego) ale bierze mnie powoli choróbsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Trzeba sie szczepić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się